Let there be (intelligent) light! – Sidsel & Lasse
Guide til Marrakech

Let there be (intelligent) light!

Reklame for Philips

philips-hue-6a

Med Philips Hue kan du lave dit eget opvågningslys.

philips-hue-2a

Vores nye Noguchi-lampe!

philips-hue-3a

Lyset kan tændes, slukkes og reguleres i styrke både fra mobilen og fra den enkle fjernbetjening.

philips-hue-4a

Holderen til fjernbetjeningen har magneter, så den kan sidde fast på f.eks. vores ovnlåge eller emhætte.

philips-hue-gif

Lysets temperatur kan let ændres fra Philips Hue app’en.

Vi har tidligere skrevet om en ret sej transportabel lampe fra Philips Hue, som vi testede. Én af de smarte ting ved den var, at den kunne justeres til at give mange forskellige slags lys alt efter, hvad situationen krævede – nu har vi taget skridtet videre og fået Philips Hue-pærer i næsten hele lejligheden. Det betyder ikke kun, at vi nu kan justere lysstyrken og -farven for hver enkelt pære i lejligheden, men også at vi kan tænde og slukke for lyset i lejligheden fra vores mobiltelefoner (også når vi ikke er hjemme). Sidsel var lidt skeptisk i starten, fordi hun syntes, det blev lidt for fremtids-agtigt, at vi kunne tænde og slukke lyset fra mobilen. Jeg tror dog, hun er blevet mere lun på konceptet nu, hvor vi har haft pærerne i noget tid. Jeg selv har fra start syntes, at det var ret sejt og smart. Også selvom jeg normalt ikke er den helt store tech-nørd. Men man er vel mand, haha. For at det ikke skal være løgn, kunne vi faktisk også ha’ fået koordineret vores nye gardiner med systemet, sådan at vi både kunne styre vores plisségardiner OG pærer fra telefonen. Men det blev vist lidt for high tech til vores (Sidsels) smag :D

Som I kan se på billederne, er det muligt at indstille lyset til at være varmt, koldt eller hvidligt og neutralt alt efter, hvad situationen kræver. For eksempel synes vi, det er hyggeligt med en afdæmpet, varm belysning i soveværelset før sengetid eller når vi sidder med film og dyne i sofaen. Det kolde lys gør sig godt til blandt andet arbejdssituationer og når der skal tages madbilleder. Sidstnævnte er måske lidt af et blogger-problem, men måske kender I også til det problem at billeder taget indendørs kan blive meget gullige i farvetonen, når der kun er lamper som belysning? Det kan Philips Hue-systemet i hvert fald hjælpe med ;) Især ved vores store spisebord er det top smart at kunne ændre på lyset – Sidsel bruger ofte bordet som skrivebord, når hun arbejder hjemmefra, men vi har lige så ofte brug for varmt lys, når vi spiser aftensmad eller har gæster på besøg og alle hygger omkring bordet. Det er super nemt at indstille styrke og farve på de forskellige pærer i hjemmet, og hvis man ikke har fjernbetjeningen inden for rækkevidde, kan man som sagt bare fiske sin telefon frem og klare det derfra :)

Systemet har også en række smarte funktioner, som vi har testet af – blandt andet “home and away”, hvor bestemte lamper i lejligheden er sat til at slukke, når vi forlader hjemmet og tænde, når vi kommer hjem. Det betyder blandt andet, at lyset i vores entre automatisk er blevet tændt nogle sekunder inden vi træder ind ad døren :) En anden ret genial funktion er “wake up“, hvor du kan indstille lyset i dit soveværelse til langsomt at tage til i lysstyrke op til der, hvor dit vækkeur ringer. Efter at vi har fået mørklægningsgardiner, er der pludselig blevet meget mørkt i vores soveværelse, og vi kan godt komme til at føle os lidt omtumlede, når vækkeuret pludselig ringer og kroppen slet ikke har registreret, at det er ved at blive lyst udenfor, fordi det stadig er helt mørkt i rummet. Så her giver det rigtig god mening for os at sætte en wake up-rutine til at gøre starten på dagen lidt mere blid. Især i disse kolde, mørke vintermåneder er det alfa omega at vi føler os veludhvilede, når vi slår øjnene op om morgenen :)

Du tænker måske ikke så meget over det, men faktisk spiller den rette belysning en ganske stor rolle i dit velbefindende når det kommer til blandt andet produktivitet, humør, energiniveau og fokus. Én af de vigtige ting at have for øje, når du skal opnå den bedste belysning i hjemmet er netop muligheden for at kunne justere lyset i løbet af dagen, så det passer til de forskellige behov, du løbende støder på. Her synes vi, Philips Hue-teknologien er et rigtig godt bud på et lysreguleringskoncept, der også kan erhverves til en ganske fornuftig pris.

6 kommentarer

 • Maria

  HVOR er lampen på første billede fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria

  Hej Sidsel og Lasse!
  Min kæreste og jeg har længe snakket om at købe Philips Hue netop til vores soveværelse for at kunne bruge wake-up funktionen. Jeg synes dog det er lidt svært at finde ud af, hvad det så helt præcist er, man skal købe? Måske I kan hjælpe? :-) Der er tale om en lampe med to pærer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Victoria :)

   Så skal du have en bro (en lille boks, du slutter til din wifi) og to pærer. Det burde kunne gøre det :) Du kan se de forskellige pakker, hvis du følger ét af links’ne i indlægget og scroller lidt ned :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Victoria

   Fedt! Kunne nemlig ikke helt finde ud af det der med bro eller ingen bro ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Jeg er 99% sikker på at du skal bruge broen, for det er den, der forbinder din telefon (hvor du opretter wake-up rutinen) med pærerne :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til Marrakech