4DX-biografoplevelsen kommer til Aarhus – Sidsel & Lasse
Tyvstart på bryllupsbillederne

4DX-biografoplevelsen kommer til Aarhus

Reklame for Nordisk Films Biografer

nordisk-film-biografer-aarhus-1

nordisk-film-biografer-aarhus-2

Som I måske har bemærket, er Lasse og jeg virkelig glade for at gå i biografen. Vi forsøger jævnligt at passe en lille biotur ind i programmet, og i nogle tilfælde er det art cinema-oplevelsen med smalle danske og europæiske film, der trækker, mens det andre gange er store, episke film på det allerstørste lærred, vi kan opstøve. Derudover er vi blevet rigtig glade for at slentre den korte vej fra Marmeladefabrikken op i Metropol på Trøjborg – den overkommelige afstand har gjort, at vi relativt spontant kan bytte sofaaftenen ud med noget lidt mere særligt. Så man kan vist godt sige, at vi er tilhængere af biografoplevelsen som helhed. Læg dertil en umættelig trang til at afprøve nye spil, teknologier og forlystelser, og så har man vist kernemålgruppen for Nordisk Films Biografers 4DX-koncept, der lanceres i Aarhus om mindre end en uge.

På spilfronten har vi på det seneste haft det ret sjovt med diverse virtual reality games, og vi forestillede os inden vores dag med Nordisk Film Biografer, at 4DX ville give en oplevelse af at være immersed, som minder om den, virtual reality giver. Vi har begge tidligere prøvet 4D-oplevelser i forskellige forlystelsesparker, men det har været i nogle ret snoldede udgaver målt i forhold til det, vi oplevede i fredags! Vi var nemlig inviteret til Oslo, hvor Skandinaviens hidtil eneste 4DX-biograf ligger (indtil der altså åbner en i Aarhus d. 21/3). Her fik vi en smagsprøve på nogle af de forskellige elementer, den nye biograf i Aarhus kommer til at kunne byde biografgængerne. Vi fik lov til at se den nye Marvel-film Black Panther, og som I kan se i videoen øverst i indlægget blev der ikke sparet på de forskellig effekter! Vanddamp, dufte, tåge, lufttryk og hydrauliksystem i sæderne (og selvfølgelig 3D-brillerne) var med til at højne filmoplevelsen og virkelig bringe action-sekvenserne fra lærredet helt ud i salen. Vi mærkede hvert et slag og hver en manøvre, som hovedpersonen T’Challa foretog sig, og ligeledes mærkede vi også, når omgivelserne skiftede. “Grønne” dufte i junglen, gnistrende fornemmelser ved anklerne, når en bil kurede hen ad asfalten og vandstænk i hovedet, når kameraet panorerede forbi et vandfald. Så vi kan i hvert fald konkludere, at en film som Black Panther var ret oplagt at parre med konceptet, da der jo er masser af action og gode muligheder for at opleve de forskellige elementer, 4DX spiller på. Men det er naturligvis ikke alle film, der fungerer i 4DX-version. Call me by your name ville nok  blive en underlig affære!

Vi var måske en smule skeptiske, før vi selv prøvede konceptet. For nogle biografgængere vil det garanteret virke lidt gimmick-agtigt og overdrevet at der skal alle de effekter ind over filmen. For andre vil det være en fed oplevelse, hvor effekterne bidrager til at gøre biografoplevelsen endnu mere mindeværdig. Vi hælder helt klart til sidstnævnte. Vi kan ikke love, at I bliver ellevilde med konceptet, men vi synes, I skal ta’ at prøve det bare én gang. Især når det kun koster omkring 50 kroner mere for at se filmen i den nye 4DX-sal, der netop er ved at blive færdigbygget i Nordisk Film Biografer, Aarhus C på Skt. Knuds Torv :)

Forsalget er allerede skudt i gang, og billetter kan bestilles hos Nordisk Films Biografer her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tyvstart på bryllupsbillederne