To hyggelige og billige riads i Marrakech – Sidsel & Lasse
4DX-biografoplevelsen kommer til Aarhus

To hyggelige og billige riads i Marrakech

Det er vildt at se, hvordan Marrakech er blevet en kæmpe it-destination i de senere år. Vi kunne tælle de første fem-seks vennepar og bekendte, der skulle derned samtidig med os. Om det er godt eller skidt kan diskuteres, men det må under alle omstændigheder være godt for byens økonomi! Marrakech er en destination, hvor man hurtigt får smidt om sig med dirham. Begrænsningens kunst er svær, når der venter fristende boder med uldtæpper, basttasker, mønstrede skåle og berbersko om hvert hjørne i souken. Hvad man bruger på souvenirs og eksotisk interiør til hjemmet, kan man heldigvis spare på selve opholdet. Marrakech vrimler med billige riads, og det kan være svært at beslutte sig for hvilken – eller måske snarere hvilke – man vil bo i. Vi endte ret tilfældigt med de to riads, der er beskrivelser af nedenfor. Jeg ville oprindeligt have booket fine Riad Edward, men da de meldte alt optaget, gik jeg på Airbnb og klikkede rundt. Her fandt jeg to riads, der så flotte ud, lå godt, var billige og havde morgenmad inkluderet. Begge steder får en anbefaling med herfra :) Og en ting er sikkert og vist – begiver du dig først ud i infernoet af tilråb, mados og larmende scootere i medinaen, så er det vigtigt at have en god base, du kan vende hjem til. Med andre ord: prioriter et sted, hvor du for alvor kan lade batterierne op og føle, at du kommer på afstand af gedemarkedet!

riad-hadda-marrakech-1

riad-hadda-marrakech-12

riad-hadda-marrakech-7

riad-hadda-marrakech-11

Riad Hadda
Denne riad solgte sig selv ret godt på billederne, og da vi trådte ind ad døren til Haddas atrium-gård sidst i februar var synet mindst lige så flot. Gården er udsmykket med et væld af klinker, palmer, lanterner og berber-lir. Vores værelse lå i stueetagen med vindue ud til gården. Værelset var fint indrettet omend lidt slidt, og så var sengen ret hård. Der var dog dejligt stille både morgen og aften, og vi ænsede næsten ikke de andre gæster. Tagterrassen var et skønt sted at indtage morgenmaden, der bestod af lune brød, msemen, kager, frugt, æg og så friskpresset appelsinjuice, kaffe og te til. Vi tilbragte også en del gode timer i solen deroppe med bøger, podcasts i ørerne og lidt yoga i skyggen. Udsigten er også ret fantastisk.

Pris per nat: 330 kr. inkl. morgenmad (transfer fra lufthavnen koster 15 euro)

riad-penelope-marrakech-27

riad-penelope-marrakech-28

Riad Penelope
Denne riad er lidt af en skjult perle. Den ligger for enden af en laaang gyde i medinaen (følg ikke Google Maps’ anvisninger, så farer du vild!), og man er dermed tæt på alt det gode (Le Jardin Secret, Jemaa el Fna, Le Jardin, souks m.v.), men samtidig gemt væk fra larm, støj og støv. Riaden er relativt nyrenoveret og vores værelse (Canelle) var dejligt rummeligt, rent og virkelig fint indrettet med sengegærde, der på bagsiden udgjorde et integreret badeværelse med brusekabine indbygget i væggen. Sengen var også virkelig behagelig. Penelope er smagfuldt indrettet og holdt i en lidt mere hvid/beige/douchet farveskala end Hadda. Her er naturligvis også plunge-pool (meget kold!!) og tagterrasse, og igen også en virkelig fin morgenmad til prisen. Husholdersken på stedet er i øvrigt også meget sød og hjælpsom.

Pris per nat: 260 kr. inkl. morgenmad (transfer til lufthavnen koster 200 dirhams)

9 kommentarer

 • Laura

  Mig og min kæreste har netop besluttet os for at vi gerne vil rejse en uge midt i maj, og vi står mellem Marrakech og Tel Aviv. Min kæreste er klart mest på Tel Aviv og det er jeg måske også, men jeg vil gerne besøge begge steder så jeg er lidt mere ligeglad. Marrakech er klart billigere hvad angår flybilletter og overnatning. MEN vi kan simpelthen ikke tage en beslutning. Så hvis I nu skulle vælge, hvad er så mest spændede og fedt? Hvor er maden lækrest? Osv osv?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Laura :)

   Uha, det er et svært valg! Begge steder er jo nogle spændende destinationer. Personligt synes jeg, udvalget af mad er meget større og generelt bedre i Tel Aviv end i Marrakech. I sidstnævnte by bliver det hurtigt lidt de samme 8-12 retter i forskellige udgaver, mens Tel Aviv (som selvfølgelig også er meget større) har en del mere forskelligt at byde på. Du kan jo tjekke vores guide dertil og se nogle af de steder, vi har anbefalet. Vælger man at bo i den gamle bydel i Tel Aviv (Old Jaffa) får man en stemning lignende den i Marrakech. Virkelig hyggeligt, bare mindre hektisk.

   Tel Aviv er godt til afslapning, da der også er strand tæt på. Og generelt er stemningen noget mere afslappet og “vestlig”. Marrakech kan være lidt af et gedemarked og der er fuld fart på, dog med mulighed for afslapning på den riad, du bor på. Og der er super god value for money i Marrakech. Derudover er der er også gode muligheder for kulturelle oplevelse, hvilket der selvfølgelig også til en vis grad er i og omkring Tel Aviv.

   Det er et svært valg! Kan godt forstå, I ikke kan blive enige om noget :) Men I må nok spørge jer selv, hvor meget I skal slappe af og hvor meget I skal ud at opleve og så tage en beslutning ud fra det ;)

   God rejse, når I kommer så langt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

   ej men altså, jeg er verdens mest ubeslutsomme menneske og min kæreste har nu lagt al ansvar over på mig fordi han er træt af mit vægelsind og fordi det alligevel er mig der skal booke hele rejsen.
   Men på oplevelseskontoen hvad er så fedest?
   Jeg har gennemlæst alle jeres Tel Aviv indlæg flere gange og det er også dem som oprindeligt satte Tel Aviv som destination på min ønskerejseliste :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, åh nej altså! Kæmpe dilemma :D Det er også altid Sidsel, der booker vores rejser. Vi plejer dog at blive enige om destination, varighed og prisniveau inden ;)

   Altså, hvis du spørger mig, så var Tel Aviv fedest! Især ift. mad. Jeg ved ikke, hvor mange dage, I skal af sted? Hvis I skal af sted i mere end en uge, ville jeg tage Tel Aviv. Hvis I skal af sted i mindre end 5 dage, ville jeg vælge Marrakech :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

   Fedt tusind tak for svar – hilsen verdens mest ubeslutsomme person :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, selv tak :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

   Ej nu bliver det sgu Marrakech i maj da billetterne til Tel Aviv var steget for meget på de dage vi skulle afsted! Til gengælg har vi så også besluttet at vi tager Tel Aviv i september/oktober :) Den ubeslutsommes sikre valg: det hele tak !
   Glæder mig til at bruge jeres guide for de er filme så gode og mere mit bugdet end mange andre bloggeres ;) Vi brugte blandt andet den til Tulum til både at vælge hostel, is og aftensmad flere gange, så tak for det! Og en sidste ros nu jeg er i gang: jeg synes det er så fedt at I gør en dyd ud af at svare jeres læsere med uddybende svar og man kan tydeligt mærker at I prioriterer tid på det. Jeres kommentarfelt er er en af grundene til at I er nice at følge (og jeres rejseleder-skills obviously)! Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, YAY dobbelt op på rejse! Det var da det bedste valg, I kunne tage! ;)

   Og pisse mange tak for de søde ord! Det er netop på grund af kommentarer som din, at vi synes, det er værd at bruge tid på at svare alle, der skriver :) Det er jo noget af det sjoveste ved at have en blog :D Håber I får to fede ture, både til Marrakech og Tel Aviv!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

   TAK – det er jeg sikker på vi får :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4DX-biografoplevelsen kommer til Aarhus