Oplev den første 4DX-biograf i Aarhus – Sidsel & Lasse
Billeddagbog fra Marrakech #2

Oplev den første 4DX-biograf i Aarhus

Reklame for Nordisk Film Biografer

nordiskfilmbio-4dx

nordiskfilmbio-4dx-1

nordiskfilmbio-4dx-2

Så er det nu! Den nye 4DX biograf er officielt åbnet her i Aarhus, og det er nu muligt at få den firedimensionelle biografoplevelse på Sankt Knuds Torv, hvor Nordisk Film Biograf, Aarhus C ligger. Det er en del sjovere at opleve de forskellige elementer, der udgør de fire dimensioner, end det er at læse om dem – alligevel vil vi gerne give en lille uddybning af, hvad en 4DX biograf rent faktisk kan. Ellers kan du også se vores video her, hvor vi testede konceptet i en biograf i Oslo for ikke så længe siden.

Ud over sæder, der bliver krænget til siderne og for- over bagover bidrager vanddamp, dufte, luftpust, sne, tåge, regn og mange flere effekter (18 i alt) til en virkelig livlig biografoplevelse, der bringer filmen ud over lærredet og helt ud i sæderne (bogstaveligt talt). Vi har snakket med flere venner om konceptet efter at vi havde testet det i Oslo, hvor flere sagde, at det havde de også prøvet engang i Legoland eller Universal Studios. Men her er 4DX altså bare på et noget højere niveau end de tilsvarende koncepter, du måske har prøvet før. Hver 4DX oplevelse er skræddersyet til den specifikke film, du ser, og ikke omvendt. Det vil sige, at det ikke bare er 100% bulder, brag og blæst gennem hele filmen, hver gang der er action. Der bygges op gennem filmen og alle effekterne er nøje tilpasset det, der sker på skærmen. Også på en sådan måde, at det ikke stjæler opmærksomheden fra filmen :)

Til åbningen af biografen i Aarhus (sal 5 i Nordisk Films biograf på Sankt Knuds Torv) fik vi lov at se den nye Tomb Raider-film, som jo må siges at være utroligt passende til konceptet, der, efter vores mening, selvfølgelig passer bedst til film, hvor der er noget action på lærredet. Det behøver dog ikke kun være action-film, men kunne f.eks. også være animationsfilm eller gyserfilm. Sneeffekten ville jo være pefekt til Frozen! Og Paranomal Activity ville nok blive dobbelt så uhyggelig, hvis det gav et sæt i sædet, hver gang, der var en forskrækkelse i filmen (ikke at den film på nogen måde behøver at blive mere skræmmende!).

Nå, nok snak! Vi synes, I skal tage ind at prøve det i hvert fald én gang. Måske er det ikke noget for dig, måske får du blod på tanden og vil se flere film i 4DX ;) Billetterne til en 4DX-film koster ca. 50 kroner mere end de normale billetter og kan købes lige her.

I kan i øvrigt også høre mig fortælle lidt om 4DX-oplevelsen på Go Nova, som kort interviewede mig om biografen :) Lyt med her (interviewet starter ca. 2 minutter inde).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billeddagbog fra Marrakech #2