Den selvstændiges dagbog #5 – Sidsel & Lasse
God og billig frokost i Aarhus

Den selvstændiges dagbog #5

beauty-produkter-2a

Iles Formula er et af de skønhedsbrands, jeg arbejder med. 

“Hvad arbejder du så egentlig med nu?” er et spørgsmål, jeg har fået en del gange efterhånden. Og det giver også god mening, for jeg har ikke udbasuneret til gud og hver mand, at jeg er gået for mig selv. Det hele er sket meget naturligt og organisk, og så har jeg forsøgt at fokusere på det vigtige: nemlig arbejdet. Jeg var så heldig, at jeg, tilbage i efteråret, havde et par gode kontakter, der meldte sig på banen – og som siden har kastet to faste freelance-tjanser af sig. Det er de to virksomheder, der udgør min basisindtjening, og som beskæftiger mig plus/minus tre dage om ugen.

Den første virksomhed hedder Oneblackcar, og burde nok først og fremmest ringe en klokke, hvis I tilfældigvis arbejder indenfor skønheds- og frisørbranchen. Oneblackcar er nemlig distributør på fem skønhedsbrands: Philip B, Lernberger Stafsing, RevitaLash, Iles Formula og Tan-Luxe. Efter min mening fem virkelig spændende brands med hver deres identitet og styrker. Nogle af jer er måske bekendte med Lernbergers Dryclean tørshampoo, der hurtigt er blevet en kæmpe bestseller. Og så er vippeserum jo også blevet en kæmpe ting herhjemme, så nogle af jer er måske også bekendte med RevitaLash. Aftalen med Oneblackcar kom delvist i stand, fordi jeg tidligere har arbejdet sammen med ejeren, Christians, hustru på min forhenværende arbejdsplads, Hele Vejen. Hun prikkede så til mig, da jeg sagde op hos Heyday. Siden da har vi fået et godt samarbejde op at stå, hvor jeg griber en række af de kommunikative bolde, der er i et firma som Christians. Dette indebærer både opgaver vedrørende presse, publikationer, SoMe, website, forhandlere, brands m.m. Så der er nok at se til! Og så er Christian i besiddelse af lidt af en popkorn-hjerne, så der er altid nye idéer i støbeskeen :)

Dernæst er jeg kommet ombord som kommunikationsschweizerkniv hos officelab i Lystrup. officelab er et fremadstormende virksomhedsfællesskab, der breder sig over 12.000 kvadratmeter på en tidligere landejendom i nærheden af Egå Engsø. Hvis I endnu ikke har været på besøg eller til foredrag derude, så gør jer selv en tjeneste og få det gjort. Konceptet er simpelthen så gennemført og tjekket. Og så bliver man altid mødt med smil og venlighed. Det er netværk, videndeling og iværksætteri i en vanedannende cocktail :) Min indgangsvinkel hos officelab var faktisk oprindeligt en champagnesmagning hos Briancon, som så blev til en oplægstjans hos virksomhedsfællesskabet og som nu er blevet til en freelance-stilling! Hos dem løser jeg faktisk en række af de samme opgaver, som jeg gør hos Oneblackcar, det er blot indenfor en helt anden arena. Senest har jeg fx haft en finger med i spillet ift. denne forsidehistorie. Det er jeg lidt stolt af!

Udover de to freelance-stillinger, så er der naturligvis alle de opgaver, der vedrører bloggen her. I øjeblikket løber vi ret stærkt for at kunne følge med – men vi klager ikke, for vores samarbejder er heldigvis noget, vi elsker at lave. Det er en hobby med indbygget job i, som Malk de Kojn ville sige ;) Særligt når rigtig mange af opgaverne kredser om de ting, vi i forvejen beskæftiger os meget med så som rejser, indretning og mode.

Sidst, men ikke mindst, så tager Lasse og jeg også opgaver ind, der ikke relaterer sig til bloggen. Det er ikke altid, vi har super meget tid til dette, fordi det netop kører derudaf med vores lille domæne, men det er fedt, når vi har :) I løbet af de sidste måneder er det fx blevet til en workshop på Aarhus Universitet med Yourniversity som omdrejningspunkt, sparring med Birkmond og content creation for Pieces, Ihler Aarhus m.fl.

Giver mit nye arbejdsliv lidt mere mening nu? Det håber jeg ;) Og ellers er I velkomne til at stille spørgsmål i kommentarfeltet.

4 kommentarer

 • Anne

  Sidsel, jeg begyndte 1. april i Suncil på Office Lab. Vi har eget kontor i K2. Giver meget gerne kaffe en dag, hvis du har tid og lyst :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tillykke med jobbet, Anne. Jeg tror faktisk, jeg hørte et oplæg om Suncil fra en af dine kollegaer for en måneds tid siden. Spændende virksomhed!
   Lad os helt sikkert drikke en kop kaffe :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Sidsel, simpelthen så inspirerende at læse om hvordan man helt selv sammensætter sit arbejdsliv, i stedet for at nedsænke sit legeme inden for de rammer andre har defineret for en. Håber jeg selv kan definere mine rammer en dag – skal blot have klarlagt om jeg reelt har kompetencer verden kan bruge = vil betale for :-) Gode råd modtages!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Hej Mette
   Det er jeg vildt glad for at høre! Efter min (ydmyge) overbevisning vil langt de fleste kunne skabe sig en tilværelse som selvstændig/freelancer, hvis de vil det nok. For mit eget vedkommende krævede det en ryggen-mod-muren-situation, hvor jeg var mere bange for hvad der ville ske, hvis jeg IKKE gjorde det, end det omvendte. Så jeg tror helt klart der skal noget sult og vilje til. Og så kræver det selvfølgelig også, at man kan tilsidesætte tvivl på egne evner, og stole på at man selvfølgelig er dygtig nok. Hvad end man kaster sig ud i at sælge et produkt, egne kompetencer eller noget helt tredje :) Jeg skulle helt klart lige tage tilløb til at kontakte dem, jeg tænkte kunne have brug for sådan en som mig. Og til at prissætte mine ydelser. Begge dele er en kontinuerlig læringsproces – men heldigvis en spændende en af slagsen :)

   Jeg håber du får mod på at kaste dig ud i det en dag! Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

God og billig frokost i Aarhus