Vi er blevet ambassadører for Aarhus Airport – Sidsel & Lasse
Den selvstændiges dagbog #5

Vi er blevet ambassadører for Aarhus Airport

Reklame for Aarhus Airport

aar4

Det fine Aarhus-skilt, som de rejsende mødes af, når de lander i Aarhus Airport. 

sverige-9a

Du kan flyve direkte til kanelbullarnas hovedstad aka. Stockholm fra AAR. 

img3048q

Smukke Rom er en af de mange one-stop-destinationer, som AAR tilbyder.

billeddagbog-madrid-1

Det samme er skønne, solrige Madrid

paris-a-30

Paris er også kun en sviptur over København væk. 

aar2

Som noget nyt kan du fra d. 14/4 flyve direkte til Nice fra Aarhus Airport, og har dermed hele Sydfrankrig og Norditalien inden for din rækkevidde.

alcudia-24a

Mallorca er en af danskernes favoritferiemål, og fra Aarhus Airport kan du flyve direkte dertil.

prag-3a

For godt og vel et års tid siden åbnede den direkte rute mellem Aarhus og Prag.

wo5v

Til september åbner en Berlin-rute fra AAR med to ugentlige afgange.

aar1

Og så er der naturligvis skønne London, som rigtig mange østjyder rejser til fra Aarhus Airport – inklusiv os selv :)

Vi har virkelig glædet os til at dele denne nyhed med jer. Vi har nemlig indgået et samarbejde, vi er rigtig stolte af. Både fordi det passer som fod i hose med hvem vi er, og hvad vi beskæftiger os med, men også fordi vi får lov til at være del af en spændende proces med en virksomhed, der virkelig har momentum i øjeblikket, nemlig Aarhus Airport. Mange af jer har måske set lufthavnen tegnet ind på Danmarkskortet, og måske endda fløjet dertil en gang eller to, men for de af os, der bor i og omkring Østjylland, har lufthavnen altid været et stort samtaleemne og i de seneste år også en stor del af mediebilledet. Der har været rigtig meget snak om, hvad der skulle ske med lufthavnen, og om den eventuelt skulle have en ny placering. Lang historie kort, så beholder Aarhus Airport sin nuværende adresse, men til gengæld sker der nu en masse fantastisk både for og bag kulissen. Først og fremmest er SAS i gang med at etablere en masse nye ruter fra lufthavnen hen over foråret og sommeren, så det nu er muligt at flyve til endnu flere destinationer med en højere frekvens end tidligere. Derudover er der planer om en udvidelse af lufthavnen samt en gennemgribende renovering af det eksisterende. Sidst, men ikke mindst, er der også endnu flere ruter på tegnebrættet og i det hele taget store ambitioner om, at Aarhus Airport skal blive de omkringliggende indbyggeres foretrukne lufthavn.

Som de ærke-aarhusianere, vi er, kan vi ikke undgå at blive en smule lokalpatriotiske og klappe i hænderne, når vi hører den slags! Især fordi vi holder rigtig meget af at rejse fra “baghaven”, når det kan lade sig gøre. Det forkorter rejsetiden gevaldigt, når vi kan undgå at skulle 3,5 time med tog eller bus til København. Og så er der noget familiært og hyggeligt ved at rejse fra vores lokale lufthavn. Indtil nu har vi brugt lufthavnen meget i forbindelse med rejseopgaver tilknyttet bloggen, når vi har rejst på storbyferie i London og når vi af og til har haft mulighed for at flyve til København. Senest fløj vi til Oslo, da vi skulle opleve 4DX sammen med Nordisk Film. Det er på den slags rejser, hvor vi rejser ud og hjem samme dag, at vi især er taknemmelige for at køreturen hjem til Aarhus kan klares på en god halv time. Fremadrettet spår vi, at vi kommer til at bruge lufthavnen endnu mere i takt med at rutekortet udvides og vores rejseaktivitet ligeså. Lasse pendler jo også en del i forbindelse med møder og arrangementer i Bloggers Delight-regi, så det vil også være oplagt for ham at tage AAR-CPH-afgangen med jævne mellemrum. Faktisk har vi også to ture planlagt som del af vores samarbejde med Aarhus Airport, som vi glæder os til at fortælle mere om.

En af de destinationer, som for alvor åbner op for rigtig mange muligheder i fremtiden, er ruten mellem Aarhus og München, som faktisk har sin jomfrutur om meget få dage! Dels er München en vigtig europæisk hub – der er stort set ikke den destination, du ikke kan nå derfra – og dels udgør byen et spændende rejsemål i sig selv. I anledning af den nye rute, har vi skrevet en lille guide til tre undervurderede storbyer i Europa, hvoraf München er én af dem. Her finder I tips til spisesteder, shopping og udflugtsmål. Senere følger også guides til de to destinationer, vi selv skal rejse til i løbet af de kommende måneder.

Når det kommer til vores eget rejseri, er der især én tur, der fylder i vores bevidsthed, nemlig vores bryllupsrejse. Tanker som Hvorhen? Hvor længe? Hvordan? svæver rundt i hovedet sammen med billeder fra de mange spændende destinationer, vi har i spil. Det er slet ikke umuligt, at bryllupsrejsen også bliver skudt i gang i Aarhus Airport. Hvis det er tilfældet, må vi hellere opgradere den kop kaffe, vi ofte drikker i gaten, til en flaske bobler! Når vi flyver af sted til den tid, bliver det nok til en af de større lufthavne i Europa så som München, Prag eller Kastrup med henblik på at rejse videre øst på til fx Singapore eller Hong Kong. Det kribler helt i maven bare ved tanken :) Og den følelse beskriver nok meget godt vores forhold til det at rejse, og hvorfor vi dyrker det så meget, som vi gør. Det er fornemmelsen af ukendt territorium parret med oplevelser, der giver stof til mange timers samtale og dagdrømmeri.

Så vi håber, I har lyst til at være vores online rejsepartnere længe endnu :)

 

10 kommentarer

 • Ida

  Det er da godt at høre at der sker noget – for Tirstrup Lufthavn (pure nægter at kalde den Aarhus Lufthavn når det tager en time at komme derhen med offentlig transport) har altid været lidt en joke – også mht afgange. Der er Aalborg Lufthavn kilometer foran – og man kan komme til den på 15 minutter med bus fra banegården med afgange hvert 10. minut. Jeg kommer nok ikke til at bruge Tirstrup Lufthavn før der sker noget helt mirakuløst. Jeg vil f eks hellere køre 30 min ekstra til Billund og undgå mellemlandinger. Tirstrup har virkelig placeringen imod sig, må man sige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Ida :) Det er sjovt, så delte og markante holdninger, folk har til Aarhus Airport/Tirstrup Lufthavn, og vi kan også godt selv forstå det. Uden at det skal komme til at handle for meget om politik og så videre, er der rigtig, rigtig mange interessekonflikter i forhold til netop placeringen af Aarhus Airport som nok gør, at lufthavnen aldrig kommer til at rykke sig fra der, hvor den ligger nu. For os er Aarhus Airport den nærmest lufthavn og den, vi hurtigst kan komme til, uanset om det er med bil eller offentlig transport. Så hvis der er en afgang til vores destination derfra, giver det klart bedst mening at vælge den lufthavn. Heldigvis står det jo alle frit for at vælge den lufthavn, man har lyst til at flyve fra. Men det er da klart, at det ville være fedt, hvis man kunne komme endnu hurtigere fra Aarhus C til lufthavnen. Det kan jo være, en letbanerute eller lignende kunne gøre det hurtigere i fremtiden :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Tillykke med ambassadørskabet! Selvom jeg ikke kender jer personligt, tænker jeg alligevel, at I passer spot on til det 😉 Jeg har spændt og glædeligt fulgt med i lufthavnens udvikling, og det har været mig en evig gåde, hvorfor landets anden største by ikke har en lufthavn med godt gang i den, når man tænker på, at – ja – det er den anden største by, men også alt det Århus har at byde på – og især i forhold til kultur 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Anne :) Tusind tak! Det er vi virkelig glade for. Det betyder sindssygt meget for os, at de samarbejder, vi indgår i, et et godt match (også i vores læseres øjne). Så det er vi simpelthen så glade for at høre, at du synes. Og ja, det er ret underligt, hvorfor Aarhus Airport ikke har mere gang i den. Måske kan flere ruter give mere action. Det håber vi i hvert fald :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Ej, hvor sejt gået af både jer og Aarhus airport!
  Det lyder mega fedt med en rute til München, det er jo en kæmpe game changer i forhold til at rejse langt ud i verden uden at forlænge turen med en tre timers togtur til og fra Aarhus med fedtet hår og pude under armen.

  Tillykke med det fede samarbejde!
  Og fin reklame, der kører på TV2 Østjylland med jer, hehe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Tusind tak, Cecilie! :) Og lige præcis, det giver nogle nye muligheder for at komme lidt lettere rundt i verden, når man kan starte turen fra AAR. Så det hilser vi bestemt velkommen!

   Haha, mange tak! Vi har allerede fået lidt feedback fra venner og bekendte på reklamen, men det har heldigvis været positivt! Glad for at du også kan li’ den, så kan det jo ikke være helt skidt ;)

   God weekend!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej et fedt ambassadørskab! Tidligere i år flyttede vi fra København til Billund, og det kræver lige noget omstilling at begynde at kigge efter flybilletter fra Billund og ikke kun København. Bliver så glad over, at Århus også er med på vognen med ture i Europa, for det ligger jo heller ikke langt væk fra Billund. Fedt, fedt, fedt! Er i øvrigt lidt glad for SAS’ reklame for nye ruter fra Århus med en spansk gut, der citerer Thomas Helmig 🙈 Godt nok ikke en reklame fra Århus Airport, men alligevel :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det er vi glade for, du synes, Laura :D Vi er også selv meget stolte over det! Og ja, det er rigtig fedt at der kommer flere og flere muligheder fra AAR. Det kommer vi jo kun til at nyde godt af. Og det er sjovt, jeg tænkte præcis det samme, da jeg først så SAS-reklamen. Den fik mig til at trække på smilebåndet. Og det er alligevel de færreste reklamer, der efterhånden kan det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Åh, den der AAR-CPH tur med jævne mellemrum skærer en del i mit klimahjerte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Selvfølgelig skal man altid overveje om det transportmiddel, man vælger, giver mening for den tur, man skal på. Hvis jeg skal til Kbh og hjem samme dag, er det f.eks. meget at bruge 7-8 timer i tog i alt. Og skal man nå et connecting flight i Kastrup, kan det ofte være sådan, at flytiderne fra AAR passer bedre end togtiderne (især om aftenen/natten). Men jo, flytrafik er generelt ikke så godt for miljøet, så selvfølgelig skal man flyve med omtanke, uanset om det er til København, Berlin eller Tokyo :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den selvstændiges dagbog #5