Status på bryllupsplanlægningen – Sidsel & Lasse
By the way #41

Status på bryllupsplanlægningen

bryllup1

Menukort til brylluppet efter eget design.

Det er efterhånden et stykke tid siden vi sidst har udgivet et indlæg omkring brylluppet, så nu må vi hellere komme ud af starthullerne :) Som vi kort fortalte i et By the way-indlæg, har vi fundet det skønneste sted til bryllupsfesten. Vi er begge ovenud glade for valget. Lokationen ligger meget naturskønt på Djursland, så vi håber sådan at vi har vejrguderne med os. Det er lidt forbandet, at man ikke ved om det bliver 22 grader og skyfrit eller 10 grader og tordenvejr. Byger, som går og kommer, det er den danske sommer, we guess. Men i og med at vi har planlagt en vielse i det fri, så er der lige lidt ekstra på spil. Hvis det regner, så er det selvfølgelig sådan, det er, og så må vi rykke ind i receptionslokalet, men det ville da være brandærgerligt! Heldigvis er der et virkelig fint selskabslokale med højt til loftet, så når først vi er rykket derind under middagen kommer vejret til at være mere underordnet.

Med hensyn til den øvrige planlægning, satte vi os ned en aften for et par uger siden og lavede one excelark to rule them all. Jeg underdriver ikke, hvis jeg siger at der på nuværende tidspunkt er omkring 50 opgaver listet i arket. Og så er vi ikke engang nået til gøremålene på dagen (haha! ..skyd mig). Vores mest presserende opgave er der dog kommet styr på – nemlig invitationerne. Vores gæster er så småt begyndt at rykke for dem, så det skal blive godt at få fyret en sæk fuld kuverter afsted. Til de nysgerrige kan jeg fortælle, at vi valgte at designe dem selv (med designe mener jeg selvfølgelig planke idéer fra Pinterest), og få dem trykt som “Medium Postcards” med mat overflade hos Moo. Vi har tidligere fået trykt vores visitkort hos dem, så vi havde en idé om, hvad de kunne tilbyde mht. kvalitet, ekspeditionstid, pris m.m. Resultatet er blevet rigtig godt, hvis vi selv skal sige det! Udover invitationer fik vi også trykt menukort og nogle klistermærker (begge lavet efter fri fantasi, så lidt kreative er vi da!). Og de skarpe kan jo så nok regne ud, at vi også har fået styr på maden til brylluppet. Det bliver flinke Torben, som ejer konceptet Groft, der står bag retterne, og vi glæder os meget til at smage det hele. Det bliver sommerligt, grønt, lokaltproduceret og bare rigtig nice! :)

Ser vi bort fra middagen, så står spørgsmålet om to bryllupskage/not to bryllupskage stadig åbent hen. Vi er jo begge ret så glade for søde sager, men føler måske ikke det store behov for et ordentligt smørcremeshelvede af en kage. Ikke mindst fordi de snildt koster op mod 50-70 kr per kuvert. Så nu går vi og leger med tanken om en række portionsanrettede kager – måske endda nogle relativt klassiske bagerkager – men i god kvalitet, selvfølgelig. Så kan vi sætte vores eget præg på dem. Men nu må vi se :) Vi er nok lidt mere interesserede i de våde varer, vi skal sætte til livs, hæhæ. God champagne, god vin og spiritus + gode mixers er helt klart noget, vi vil prioritere.

Mht. bordopdækning tænker jeg at lave et indlæg for sig med vores tanker, da vi efterhånden har snakket om en del forskellige muligheder. Vi er nok ikke jordens mest pedantiske, når det kommer til opdækning – det skal bare se smukt og sammenhængende ud. En ting, jeg dog glæder mig til, er at arrangere blomster. Jeg har en idé om, at jeg tager tidligt ned til en blomsterhandler dagen inden brylluppet og køber 20 spande blandede blomster, og så ellers freestyler derfra. Opsætningerne går jeg og samler lidt inspiration til i øjeblikket, og tænker at jeg også deler et par billeder af dette i førnævnte indlæg. Selve bordene bliver de runde af slagsen med otte mand omkring hver, og den løsning er vi også rigtig glade for. Både fordi det kommer til at se rigtig fint ud, men også fordi det giver en god dynamik at kunne sidde ansigt til ansigt i de forskellige gæstegrupper.

Udover alt det festrelaterede, er der selvfølgelig også vores egen fremtoning at tage stilling til. Påklædning er der for mit vedkommende ved at være styr på. Pt. er Nina stadig ved at sy blonder på overdelen af min brudekjole, og da den process er ret tidskrævende tager vi den i nogle etaper (I kan se et sneak peek her). På den måde sørger vi også for, at blonderne ikke forskubber sig, hvis toppen udvides en smule, når jeg har den på. Glæder mig sådan til at vise jer, min familie og ikke mindst Lasse resultatet! :) Apropos Lasse, så er han stadig på ret bar bund ift. sit outfit. Som tidligere nævnt, vil han gerne køre hvid dinner jacket, men hvad der ellers er planlagt ved jeg ikke så meget om. Der er heldigvis også nogle måneder til at beslutte sig i.

Ellers kan vi jo bare konstatere, at bryllupsfeberen lige så stille kommer snigende. Især efter vi selv var gæster ved et dejligt bryllup for et par uger siden. Det er simpelthen bare en fest, der emmer af varme og kærlighed!

 

 

10 kommentarer

 • Ida

  Det kan godt være at jeg er naiv, men…jeg forståe ikke helt excel-arket. Hvor meget skal I gøre selv?
  Vi skal også giftes og tænker at køre en pakkeløsning på en lokation, der både sørger for mad og pynt (vi aftaler menuen og jeg er så ligeglad med pynt). Jeg forestiller mig naivt at jeg bare skal møde op og se sød ud i kjolen på selve dagen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Vi har jo så også valgt den “besværlige” løsning, hvor vi arrangerer det meste selv (herunder kok, serveringspersonale, oppyntning m.v.). Det har været vores helt eget valg, at vi selv ville være herrer over hele processen, men det giver immervæk en lang liste med gøremål. Jeg tror I slipper for et alenlangt excelark med den løsning, I har valgt ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Det er sååå spændende at følge Jeres bryllupsplanlægning, min kæreste og jeg er nemlig også i gang med at planlægge vores bryllup, som er til sommer 👏🏼😊 Vil I dele den to-do liste I har lavet? Jeg synes nemlig det er ret svært at få et overblik over, hvad der skal gøres, så det kunne være en kæmpe hjælp at få et indblik i Jeres liste 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Det er bare dejligt at høre! Og tillykke med jeres bryllup.
   Jeg tror ikke det vil være til megen hjælp at dele vores, da utrolig mange af punkterne er interne ting a la “husk at skrive til Trine”. Men et godt tip er faktisk at gå i Lily og spørge efter deres blad. Deri finder du en ret udførlig afkrydsningsliste, som vi også har taget udgangspunkt i :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Sidsel og Lasse, det lyder som et flot og personligt bryllup. Er helt med på den alternative ide til kæmpe-lagkage-med-snask-kage. Små delikate kager er da mere….delikat og elegant end en stor væltet skive på tallerkenen. Langenæsbageren har min anbefaling. Fik lige petit four derfra i går. Absolut mums.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak, Mette. Det håber vi sandelig også, det bliver.
   Ja ikke? Jeg tror ikke vi vil savne den store af slagsen. I sidste ende skal man jo bare gøre det, man har allermest lyst til :)
   Tak for tippet med Langenæsbageren.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • TILLYKKE!
  No. No. Go. Go. … for en rigtig bryllupskage. De andre kan I altid spise. Det behøver ikke at være et smørcreme-helvede. Det kan endda være en lavet af en privat. Men go for ‘bryllupskage’.
  Det er jo ‘the day’.
  Fortsat god bryllupsplanlægning (læs tommel-op tegn).
  Been there. Done that. LOVE IT.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Haha, tak for input :) Vi går stadig og tygger lidt på det.

   Ja man skal selvfølgelig også huske at nyde det undervejs ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Vi købte Christianshavnertærte fra Lagkagehuset til ca 25 kr/kuvert, hvilket er smart, når vi bestilte til 150 personer :) Det kan lade sig at gøre med de fleste kager hos Lagkagehuset, Schweizeren og Langenæs, som er de steder, vi spurgte (og smagte ikke mindst!)
  Angående blomster så købte vi blomster i spande hos blomsterbutikken på Kridthøj. Altså bestilte dem på forhånd og aftale at vi selv ordnede dem. Derudover købte vi brudebuket og 6 knaphuldblomster. Det blev vist 2000 kr for det hele. Jeg spurgte hos en anden blomsterhandler i byen, som ville ha 2500 kr for brudebuketten alene.
  God brullupsplanlægning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Hej Mia

   Tak for tippet! Det er fint at have lidt forskellige løsninger at træffe beslutning ud fra. Christianshavnertærte er nu også pivlækkert :D
   Og fedt at høre, at min blomsterplan burde kunne lade sig gøre IRL.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

By the way #41