1 år i Marmeladefabrikken <3 – Sidsel & Lasse
SPOT Festival 2018

1 år i Marmeladefabrikken <3

fabrikken1

fabrikken3

fabrikken4

fabrikken6

fabrikken5

fabrikken7

fabrikken8

fabrikken2

D. 1 maj 2018 markerede vores 1 års jubilæum som boligejere. Det var på denne dato for et år siden, vi overtog skødet til Marmeladefabrikken og blev adskillige millioner fattigere. Og det har heldigvis vist sig at være den bedste beslutning. Da vi først kom om på den anden side af renoveringen indså vi for alvor, hvor meget glæde vi har af at bo lige netop der. Og det er der mange årsager til. Trøjborg i sig selv er en af dem: en lille by i byen, der smyger sig langs skoven og Aarhus Bugten. De mange ekstra kvadratmeter er en anden. Terrassen en tredje. Og sådan kunne vi blive ved. At dømme ud fra kommentarerne på vores AirBNB-opslag er vi heller ikke de eneste, der synes det er et dejligt sted. Det kan godt gøre os lidt stolte :)

Inden vi købte lejligheden var vi meget i tvivl om, hvorvidt vi skulle binde så mange penge i mursten. Og vi var også på nippet til at få kolde fødder, da den bank, vi havde udset os, pludselig ikke ville låne os pengene alligevel. Det var i øvrigt et super uprofessionelt forløb, hvor vi i et års tid blev forsikrede om, at vi selvfølgelig kunne låne pengene (og mere til!), men da vi så endelig stod med The One, blev kassen lukket i. Heldigvis var der fire andre banker, der havde tiltro til os, til projektet og til vores virksomhed, og i dag er vi lykkeligt gift med Spar Nord (så lykkelig man nu bliver, når det er en bank, det handler om!). Og det står indtil videre fint til med vores økonomi. Faktisk er det nærmest bare blevet en ekstra motivationsfaktor, at vi nu har en bolig at betale af på. Det føles godt at poste penge i noget, der ser ud til at blive en god investering. Naturligvis er det også lidt crazy, at vores samlede boligydelse næsten er tredoblet, men når vi først har betalt boliglånet af ser det lidt mere fornuftigt ud. Og det betyder jo så bare, at vi har endnu flere penge opsparet i boligen til den tid.

For et stykke tid siden læste jeg en artikel om en dansk kendis, der udtalte, at han havde indrettet sit liv ud fra en devise om, at man skal bo en smule over evne. Det gør vi sgu nok også! Men så længe vi samtidig har råd til en livsstil, der gør os glade, så kan jeg ikke se noget i vejen med dét valg. Et boligkøb vil altid indebære en mængde risici. Køber du for dyrt? Køber du katten i sækken? Køber du hvor boligmarkedet er gået i stå? Vi har en fornemmelse af, at vi ikke har gjort nogle af delene, selvom vi selvfølgelig ikke kan spå om fremtiden. Og vigtigst af alt: vi er pivglade for vores køb. Marmeladefabrikken kommer til at danne ramme om rigtig mange gode minder, er vi sikre på.

Se hvordan i kan pifte haven op her.

12 kommentarer

 • Samine

  Hej! Hvor er jeres sofabord fra? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Samine :) Det er fra IKEA (Stockholm-serien, som vist desværre ikke rigtig er til at finde længere).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hvorfor kalder I det for marmeladefabrikken?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Fordi vores bygning tidligere har huset Merkur Marmeladefabrik :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej S & L,
  Hvor er jeres lille fletagtige skab fra?

  God weekend :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jonas Leth-Jensen

  I har altså fået indrettet jer hyggeligt :)

  Hvor stor er boligen? I udnytter hver kvm perfekt :)

  BH

  Jonas Leth-Jensen, Frederiksberg

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Jonas :) Mange mange tak! Vi er godt nok også blevet glade for vores sted, kan du tro. Den er 118 m2 fordelt på 3 soveværelser, køkken-alrum, bad, bryggers og entré. Og så har vi 25 m2 terrasse :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er helt forelsket i jeres sted! så charmerende!

  Hvor er lampen på foto 4 mon fra? (den lidt asiatiske / zen-agtige én)

  Kh’er

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Tusind tak, Andrea :D Det er jo dejligt at høre! Den er fra Noguchi og hedder Akari 10A Floor Lamp.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sissel

  Hej med jer. Kunne I ikke tænke jer at skrive lidt om, hvad I tænker om at udleje jeres lejlighed på AirBNB? Min kæreste og jeg overvejer også, men har også lidt betænkeligheder :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Jo det kunne vi da helt sikkert :) Nu har vi efterhånden gjort det en del gange (og heldigvis kun haft gode oplevelser).
   Det skriver jeg lige bag øret, at vi skal ha’ brygget på.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SPOT Festival 2018