Karriereveje – hvor kunne jeg også være endt? – Sidsel & Lasse
By the way #43

Karriereveje – hvor kunne jeg også være endt?

32512019_10160328772345564_7869532610681110528_n

T-shirt er en gave fra Organic Basics (husk at bruge koden bloggersdelight10 og spar 10% på dit køb)

Sidsel og jeg snakker rigtig tit om vores karriereveje, arbejdsglæde, work/life-balance og drømme for fremtiden. Forleden kom vi til at snakke om, hvad vi hver især kunne have fundet på at lave, hvis ikke vi lige havde valgt præcis den uddannelse og karrierevej, vi hver især er gået ned ad nu.

Jeg gik tre år på STX som sproglig (sidste årgang før reformen), tog tre sabbatår og startede så på Medievidenskab på AU, hvor jeg både læste bacheloren på 3 år og kandidaten på 2 år. Jeg forsøgte mig med at søge ind på Journalisthøjskolen i Aarhus efter 2. sabbatår, men kom ikke ind. Samme år blev jeg accepteret på Informationsvidenskab, som jeg havde søgt som “backup”, men egentlig ikke havde lyst til at læse, da det kom til stykket. Heldigvis kom jeg så ind på Medievidenskab året efter på et meget knebent kvote 2-optag.

Mit første job efter endt uddannelse var hos det aarhusianske tøjbrand Minimum, hvor jeg sad som PR- og marketing-koordinator i et år inden jeg startede som Project Manager hos Bloggers Delight i efteråret 2016, hvor jeg har været siden. Super fedt at få lov at starte en Aarhus-afdeling op selv! Men, men, men… hvis jeg ikke skulle være gået denne vej, hvad kunne jeg så ellers have haft lyst til at prøve?


Fotograf

Jeg har de seneste mange år været rigtig glad for at tage billeder og har været meget fascineret af min fars analoge spejlreflekskamera næsten så længe, jeg kan huske. For mig kan de historier, man kan formidle med billeder, være meget mere spændende og vedkommende end det, man kan formulere på skrift. Måske er det fordi, jeg ikke er den store skribent, når det kommer til stykket, haha. Så jeg kunne helt sikkert godt ha’ set mig selv blive fotograf.

Musiker

Som jeg har fortalt før, var jeg med i et band ved navn Pansrede Kranier (super hardcore), da jeg var 10-12 år gammel. Jeg har dog også spillet guitar, bas og trommer i en del år og spillet med i flere forskellige bands i løbet af gymnasietiden, hvor jeg også havde musik på A-niveau. Underligt nok har jeg aldrig lært at spille klaver, hvilket jeg ellers vildt godt kunne tænke mig. Det var i sidste ende også det, der afholdt mig fra for alvor at overveje at søge ind på musikkonservatoriet, hvor det er ret vigtigt, at du kan spille klaver. Og så var det nok også udsigten til at skulle være musiklærer bagefter, som egentlig ikke var det, der interesserede mig. Jeg ville gerne leve af musik på et tidspunkt, men jeg følte, det var for stor en risiko at tage.

Journalist

Som sagt søgte jeg ind på Journalisthøjskolen i Aarhus efter at have holdt to sabbatår. Jeg var sikker på, at det var lige nøjagtigt det, jeg skulle. Derfor var skuffelsen også til at tage at føle på, da jeg ikke klarede optagelsesprøven. I dag er jeg egentlig meget glad for, at jeg endte på Medievidenskab i stedet for. Jeg kunne også have valgt at læse en Cand. Public på kanditaten (som foregår på Journalisthøjskolen) i stedet for at læse Medievidenskab og have endt i mange af de samme stillinger, som en journalist også kunne. Jeg havde også en idé om at jeg gerne ville være tv-journalist, men sådan endte det som bekendt ikke. Mediebranchen er i stor forandring i disse år, og jeg tror også journalistens plads i branchen er ved at blive redefineret og ikke nødvendigvis til noget “bedre”. Så derfor er jeg egentlig ganske fortrøstningsfuld, trods alt.

Underviser

Jeg har flere gange tænkt, at jeg synes det er sjovt at formidle noget, jeg ved noget om og generelt at lære fra mig. Jeg har da også på et tidspunkt overvejet at blive gymnasielærer, da jeg egentlig tror, det må være et meget sjovt og hyggeligt job, hvis ellers det er nogle gode elever, man underviser. Jeg har også overvejet, om det kunne være spændende at undervise på universitetet, hvilket jeg bestemt heller ikke er afvisende overfor. Jeg tror bare ikke, det ville være givende nok for mig i længden. Så hvis jeg skulle undervise, skulle det nok være i en deltidsstilling, hvor jeg så også kunne lave noget andet ved siden af samtidigt.

Selvstændig

Jeg må indrømme, at det da har givet lidt blod på tanden at se, hvor godt Sidsel har klaret det som selvstændig siden september sidste år. Og ikke mindst hvor glad, hun har været for det. Jeg tror, det kunne være helt vildt sjovt at have sin egen virksomhed (hvilket vi jo egentlig allerede har med bloggen), hvor man sælger et produkt, en app eller en form for service. Det kræver dog, at man tør investere tid og penge og at man tør tage en chance. Det er jo ikke sikkert, det lykkes hverken første, anden eller tredje gang, hvilket man selvfølgelig er nødt til at være indstillet på. Så hvis jeg kunne lave en god, glidende overgang uden at skulle “satse” alt for meget, ville det passe perfekt til mit tryghedsgen, der ikke er sååå glad for at tage store chancer.

Stå i kassen i H&M eller Fakta

Det er jo noget, jeg har gjort før (for ca. 8-10 år siden) og det var faktisk ret lækkert. Det er ikke noget, jeg ville gøre nu, hvor jeg trods alt har læst 5 år på universitetet, det ville næsten være spild. Dog savner jeg nogen gange de mere simple tider, hvor der var lidt mindre at forholde sig til. Du er på arbejde fra 8 til 16 og efter det har du fri og kan fuldstændigt give slip på dine arbejdsopgaver. Ikke noget med at møde ind til en overfyldt mail-indbakke eller at være bagud med forskellige projekter, der strækker sig over flere uger eller måneder. Det er bare ren dag-til-dag og i bund og grund ret befriende, synes jeg.

Noget med tal

Dette punkt er skrevet lidt i sjov, da jeg mildest talt ikke er en knag til matematik, fysik eller noget som helst i den afdeling. Jeg var som sagt på den sidste årgang før reformen på gymnasiet og var derfor “bare” sproglig. Det havde jeg meget bevidst valgt for at slippe for matematik. Alligevel fik vi et fag, naturfag, som bestod af matematik, fysik og kemi på C-niveau. Det havde jeg det rigeligt svært med, kan jeg huske. Jeg fik dog forsvaret mit 8-tal (som man kunne få dengang) til eksamen, hvilket jeg var ganske tilfreds med. Siden da er det godt nok meget begrænset, hvad jeg har haft brug for af matematisk kunnen ud over lidt hovedregning. Det er ikke ligefrem hver dag, jeg udregner cosinus og sinus for forskellige trekanter, haha.


Studerer du selv eller er du færdigudddannet og på arbejdsmarkedet? Og kunne du finde på at skifte profession midt i det hele?

2 kommentarer

 • A

  Grinern’ at læse!

  Jeg har selv taget en professionsbachelor, hvor jeg nu sidder på kontor og netop møder ind til den der overfyldte mailindbakke.

  Det er bare sjovt, hvordan man ikke holder fri på samme måde, som da man arbejdede i Brugsen osv :)

  Meeeeen det er nu også mere spændende end Brugsen, at sidde med de projekter, som jeg gør på kontoret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Præcis! Synes altså der var et eller andet lækkert over at kunne stemple 100% ud, når man havde fri, og ikke “tage arbejdet med hjem”. På den anden side er det ikke det mest stimulerende at sidde i kassen i et supermarked – der er det de gode kollegaer, der kam trække arbejdsglæden op (hvilket den selvfølgelig også kan på andre arbejdspladser). Det handler nok om at finde den rigtige balance :D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

By the way #43