Heartland 2018 – Sidsel & Lasse
Guide: en weekend i Oslo

Heartland 2018

heartland-festival-2018-2a

Vi spiser taquitos ved Prxjects-scenen og har optur over at være nået frem / En lille mexi-anretning med triple guacamole <3

heartland-festival-2018-7a

En af vor tids største rockikoner: Patti Smith 

heartland-festival-2018-10a

Sidsel ved blomstervæggen i H&Ms Concious Escape / Selvfølgelig går der også påfugle rundt på slotsgrunden!

heartland-festival-2018-9a

På vej ind i skyggen, der især var kærkommen om lørdagen, hvor termometret ramte de 30 grader

heartland-festival-2018-11a

Heartland Spritz drak vi i rigelige mængder / Lykke og Andreas i et kærligt øjeblik

heartland-festival-2018-13a

Den fine udsigt til Egeskov Slot

heartland-festival-2018-15a

Rosé og lækkert vejr – så er det svært at være utilfreds..

heartland-festival-2018-21a

Barselona med et akustisk sæt på PrXjects-scenen

heartland-festival-2018-16a

Der var naturligvis også gratis morgenyoga på slotspladsen / Skaldyrsbaren har vi til gode – men lækkert så det ud!

heartland-festival-2018-24a

Lasse blander drinks i vores hyggelige camp – der er ikke noget som lunken smirnoff, der kan få en til at føle sig helt ung igen!

heartland-festival-2018-18a

På festivalen var der også lavet det sejeste børneland med indgang i guldlametta / De famøse lobster rolls fra Hooked

heartland-festival-2018-26a

Av Av Av gav en virkelig god koncert

heartland-festival-2018-25a

Små paraply-alfer / Burger fra Gasoline

heartland-festival-2018-29a

Slavoj Zizek og Adam Holm snakker om sex

heartland-festival-2018-27a

Friskbælgede ærter er så sommerligt, som noget kan være / Adrian iført sit festivalantræk: blomsterkrans, Versace-solbriller og en stor cigar

heartland-festival-2018-31a

Lørdag aften var der fakkeldansere ved søen, der bidrog til den magiske stemning

heartland-festival-2018-34a

James Murphy med band / Omar Souleyman pisker en stemning op

heartland-festival-2018-8a

Lyskæde-porn var der rigeligt af på pladsen

Hold. nu. op. hvor har vi haft en god weekend! Vi er helt åndssvagt blæst bagover af Heartland Festival. Det var ellers ikke et event, vi ved årskiftet havde regnet med at skulle være en del af, men efterhånden som forskellige vennegrupper blev ved med at tale arrangementet op, bookede vi til sidst datoerne ud og fik søgt om akkreditering. Og med den handling fik vi vist lagt beslag på den sidste weekend i maj i mange år ud i fremtiden. For der er ingen tvivl om, at vi skal tilbage til det, der på mange måder er den mest nytænkende festival herhjemme i øjeblikket. Lige fra man træder ind på pladsen ved Kværndrup føles det helt særligt. Udsigten til eventyrlige Egeskov Slot, voldgraven, labyrinten og de omkringliggende marker udgør en imponerende kulisse på en festival, der tager tjekkethed til et nyt niveau. Både når det gælder musikprogram, gastronomi og kunst, men mindst lige så meget, når det handler om de lavpraktiske ting. Selv campingoplevelsen var god! Vil du have din bagage fragtet? Her er en flok cykelbude, der kan køre det op til teltpladsen for dig. Mangler du shampoo eller aftersun? Så kommer en frivillig fra Faaborg-Midtfyn kommune da lige og deler noget ud. Skal du have pustet luftmadras op? Så står der en kompressor oppe ved boderne. Små ting, der ikke er livsnødvendige, men som oser af overskud. Og det samme kan man sige om pladsens udsmykning. Hver aften blev der fx tændt stribevis af levende lys langs åen ned til voldgraven, hvilket jo egentlig er ret bøvlet, men det gav bare noget helt særligt, som en led-pære ikke kan. Og så var der de små happenings, som fx dansegruppen, der bevægede sig rundt med lysende paraplyer hver aften, eller en kunstinstallation med drag queens inde i labyrinten. Det var en fest at gå på opdagelse på pladsen.

Oplevelsen har helt sikkert også været fantastisk, fordi Heartland for os var noget helt nyt. Den havde stadig festival-udgaven af new car smell. Og så ramte den lige lukt ned i vores målgruppe og smag. Nogle journalister har tidligere givet udtryk for, at festivalen bliver lidt prætentiøs og med et strejf af leflen for de kulturradikale, men den blev aldrig snobbet og ekskluderende, syntes vi. Heldigvis er der også så mange spor i programmet, at man bare kan vælge de ting fra, der ikke falder i ens festivalsmag. Fx droppede vi ret hurtigt de mange talks – både fordi de foregik inde i et 50 grader varmt cirkustelt, men også fordi niveauet var ret svingende. Kim Gordon skulle nok bare holde sig til at synge i Sonic Youth, mens Slavoj Zizek var en ret underholdende oplevelse. Mht. musik var der både de middelmådige, de gode og de fremragende oplevelse. Øverst på listen var helt klart det fyrværkeri af en koncert, som LCD Soundsystem fyrede af lørdag aften – toppet af med syriske beats fra disko-sheiken Omar Souleyman. Sidstnævnte spillede den vildeste fest op, der førte til den ene kædedans og dance circle i publikum efter den anden. Sjældent har vi haft så ømme dansefødder!

På madsiden er de fleste danske festivaller efterhånden ret godt med. Udvalget på Heartland skuffede heller ikke. For det første var det virkelig bredt  – alene isboder fandt man i 6-7 forskellige varianter. Og så var maden også af høj kvalitet, selvom priserne i visse boder var ret opskruede! Vores bedste madoplevelse må være de lobster rolls, vi købte fra Hooked. Gid de også kom til Aarhus!! Derudover fik vi lækre burgers fra Gasoline og Burger Anarchy, lidt forskelligt mexi og vietnamesisk og så opdagede vi en lille pølsebod på sidstedagen, der solgte bisonpølser, der var out of this world! Vi var lidt kede af at gå glip af de såkaldt Banquet-arrangementer, som Christian Puglisi i år stod i spidsen for, men forhåbentlig når vi at købe billet i tide næste år.

Som I nok kan høre, har vi næsten kun roser til overs for Heartland Festival. Det er helt klart en oplevelse, I skal give jer selv, hvis I er festival-typerne. Det er lige før I også skal gøre det, selv hvis I ikke er! :) Hvis vi skal komme med en smule kritik, så var der enkelte skår i glæden så som lange køer til brusebadene og parkeringskaos om torsdagen, men det var heldigvis til at leve med. På trods af, at festivalen har tredoblet antallet af deltagere på tre år, så var der forbavsende få børnesygdomme og flaskehalse. Det er imponerende, at de har formået at følge så fint med udviklingen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: en weekend i Oslo