Ferie, ferie, ferie! – Sidsel & Lasse
Set, hørt og læst: juni

Ferie, ferie, ferie!

Reklame for Aarhus Airport

(Fra vores ferie i Palma i 2016)

Hvad indeholder en god sommerferie? Det spørgsmål kan besvares på mange forskellige måder og afhænger meget af, hvem man spørger. Da vi var børn, forbandt vi sommerferie med nogle helt bestemte ting – Lasse og hans familie var i sommerhus uden for Ebeltoft hvert år de første 14 år af hans liv, mens Sidsels mange første sommerferier betød besøg hos venner og familie i Danmark (Sidsel og hendes familie flyttede først til Danmark, da Sidsel var 9 år gammel). Da vi blev lidt ældre (og mødte hinanden) var sommerferie et par år forbundet med solskinsrejser til mere festlige destinationer som f.eks. Alanya, hvor vi har været af sted med en større vennegruppe et par gange.

(Fra vores rejser til Alicante i 2017 og Puerto Rico i 2015)

Her på vores “gamle dage” kan vi dog godt blive rastløse, hvis en sommerferie “kun” byder på solskin, strandstol og kolde drinks – ikke at man skal kimse ad de gode livsnyder-elementer på ferien, men vi har i højere og højere grad fået brug for også at kunne opleve noget kultur, natur og måske noget kunst, når vi er på ferie. Derfor er den helt optimale sommerferiedestination for os et sted, hvor vi både kan få sol, varme og kultur på samme tid. Vores søgen efter destinationer, der kan opfylde disse krav, har blandt andet ledt os til Tel Aviv, Madrid, Puerto Rico, Prag, Sofia, Tulum og Alicante. Mange af disse destinationer har vi besøgt med ønsket om både at kunne slappe af på en solbeskinnet terrasse med en kold øl og en god bog og samtidigt kunne tage ud at udforske lokale restauranter og caféer samt kunst, kultur og arkitektur i området. På sådanne ture føler vi virkelig, at vi har skudt papegøjen og fået “hele pakken”. Det er efter sådanne ture, at man kommer hjem med opladede batterier og rygsækken fuld af spændende oplevelser og indtryk.

(Fra vores rejser til Madrid i 2016 og Tulum i 2014)

Nogle gange skal man lede efter en destination, som måske ikke helt endnu er slået igennem som turistdestination og derfor kan give en unik og overraskende oplevelse. Her har vi kigget på nogle af ruterne fra Aarhus Airport, der blandt andet går til Split i KroatienGdańsk i Polen, München i Tyskland og selvfølgelig Prag i Tjekkiet, som vi allerede har besøgt. Her føler vi, at der kunne være et stort potentiale for at finde nogle uopdagede skatte og – med lidt held – undgå den helt store strøm af turister. Samtidigt kan man ofte være heldig at priserne er noget lavere på de mindre turistede destinationer, hvilket jo kun er et plus!

(Vores tagterrasse i Tel Aviv)

Andre gange kan det være en rigtig god idé at satse på de sikre destinationer, hvor man ved, vejret er godt og at man er garanteret en god oplevelse. Vi har ofte haft held med at besøge mere “klassiske” solskinsdestinationer som Mallorca, hvor vi hjemmefra har planlagt at skulle bo i en Airbnb-lejlighed i den gamle bydel og generelt forsøgt at researche os frem til nogle af de lokale perler, som man ikke bare lige falder over, når man går en tur ned ad strøget. Det var en stor succes! Vi er sikre på, at man kan lave det samme trick med eksempelvis Malaga, Nice, Tenerife eller Maderia, som Aarhus Airport også har afgange til.

(Fra vores rejser til Hannover og Palma i 2016)

Vi synes, det kan føles som en ekstra gevinst, når vi føler, vi har “opdaget” en ny feriedestination, som andre måske ikke kunne finde på at rejse til, ligesom det også kan føles som en lille sejr at finde skjulte restauranter og små gallerier i byer, der ellers mest er kendt for parasoller, piña colada og pomfritter. Vi har faktisk en uges ferie i august, som vi endnu ikke har lagt planer for – måske har I et godt tip til, hvor vi skal tilbringe den uge?

Kunne I finde på at afprøve en mindre kendt destination på sommerferien i år, og hvad vægter I højest – solseng eller seværdigheder?

Se alle ruter fra Aarhus Airport her.

18 kommentarer

 • Ida

  Split er på ingen måde en ukendt perle, men en af de mest turistede byer af dem I nævnte. Men altså, hvis man ikke selv kender den er den vel det? Ellers en meget smuk by. Jeg synes tit at jeg bliver lidt stresset på storbyferier hvis man ikke kan stene på en strand en dags tid.

  Albanien har vanvittige strande og er super billigt! Og man kan lave det hele. Det er ikke det mest underudviklede land på Balkan, det tror de fleste åbenbart (…den pris tager Bosnien, tror først de fik en motorvejr sidste år).

  Synes egentlig de bedste ferier er dem hvor jeg kommer hjem og føler at jeg er blevet klogere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Måske falder Split så mere i den kategori, hvor det kræver lidt research for at finde de uopdagede perler – lidt i stil med Mallorca på det punkt, måske? :) Vi har aldrig selv været der, men jeg er helt enig – storbyferie skal også indeholde afslapning. Ligesom daseferier også er nødt til at have nogle mere “spændende” elementer :)

   Har aldrig hørt om nogen, der har været på ferie i Albanien! Det lyder spændende :D Har du nogle anbefalinger dertil?

   Og ja, helt klart det fedeste at komme hjem med nye indsigter i baggagen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg må lige slå et slag for Costa Rica! Det er både dyrt og rigtig langt væk, men jeg har aldrig elsket et land så højt, som jeg elsker Costa Rica! Så måske ikke til august, men i MÅ sætte det på bucket listen til et senere tidspunkt :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Det skal du endelig gøre! Vi er begge ret lune på at skulle en tur til Mellemamerika på en længere backpackertur engang, og Costa Rica lyder til at være et must! Smuk natur og venlig befolkning, right? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Feeeee’ billeder. Men hvad gør man så hvis man har flyskræk? Holder de kurser i lufthavnen? Jeg ville virkelig gerne til New York igen og Oslo ser bare godt ud…Tips til tics modtages…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Tusind tak, Mette! Ja, det er et godt spørgsmål. Det kan godt være, det lyder lidt for hokus pokus-agtigt for dig, men vi har faktisk hørt om flere, der har haft stor succes med hypnoseterapi i forbindelse med flyskræk. Så det tror jeg faktisk godt kunne være værd at prøve. Det er immervæk en lang flyvetur til New York, hvis man er flyskræk!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Hej Lasse, ja, det lyder hokus-pokus, men det betyder jo ikke, at det ikke virker. Jeg vil undersøge det. Bare man så ikke skal have hypno-fidusen med hele vejen i flyveren, det bliver dyrt ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Jeg og min kæreste tog i år på en spontan rejse til Malta, som virkelig overraskede positivt! Helt azurblåt vand, nærmest cubansk-udseende gader, utroligt venlig lokalbefolkning og øens budgetvenlighed scorer super højt hos os. Og der er både gamle ruiner, smukke strande og spændende museer at besøge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Wow, det lyder da virkelig dejligt, Helene! Lyder lidt ligesom Puerto Rico :) Tak for det gode tip!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Hvor boede I på Malta? Altså hvilken del af Malta? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise EP

  Det er måske ikke det mest hippe eller uopdagede, men Napoli/Napolibugten og Amalfikysten er mageløs smuk. Napoli er helt sin egen og lefler ikke for turisterne. Og så er der så meget at se i området, Vesuv, Pompeji, Amalfi, Ravello, Positano og øerne. Vandet er krystalklart og der er en grund til at alt fra H.C Andersen og Strindberg til Jamie Oliver er betaget af området. I Scala ligger der desuden et gammelt kloster San Cataldo som nok er det mest populære sted at Arbejdsferiere for danske forfattere og kunstnere. 😀. Og maden er fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Åh, den del af Italien har også længe været på min rejse-ønskeliste, Louise! Jeg blev selv helt bidt af Ligurien for nogle år tilbage, og tænker at jeg skal have udforsket resten af kysten inden jeg skal herfra. Gid man var forfatter og lige kunne søge et legat til et lille refugie-ophold ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Efter at have læst Julie Von Lycks guide(s) til Madeira er det virkelig blevet et stort ønske at tage dertil. Det ser fantastisk ud! Så det vil jeg foreslå ☺️
  Lige nu er Aarhus nu heller ikke dårlig, men det ved I jo godt ☀️☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Godt forslag, tak Cecilie! Det ser nemlig ret fantastisk ud, ja. Og jeg har et indtryk af, at det ikke er helt vildt overrendt af turister :) Men ja, du har da helt ret, Aarhus er SKØN lige nu!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Sevilla i Sydspanien, hvor jeg bor, har meget at byde på. Men jeg vil ikke anbefale at komme her i sommermånederne, da der er ulideligt varmt. April-maj er højsæson.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Lækkert, tak for tip, Anja! :) Lyder lækkert til en lille påskeferie måske? Må man spørge, hvad du laver i Sevilla og hvor længe du har boet der? Bare af ren nysgerrighed :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

   16 år er det efterhånden blevet til…jeg arbejder for Europa Kommissionen, som har et forskningscenter hernede. Medmindre I kan lide katolske påskeprocessioner, som sætter byen på den anden ende, ville jeg nok vælge en anden uge ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hold da op! Udenlandsdansker med stort U! Haha, ja okay. Man skal måske prøve en katolsk påskeprocession for at vide, om man synes om det? ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Set, hørt og læst: juni