Drikkevarerne til brylluppet er i hus – Sidsel & Lasse
Badetøjsinspiration

Drikkevarerne til brylluppet er i hus

Reklame for Smagførst

Smagebordet: det geniale ved Smagførst-konceptet.

Det endelige line-up! (dog minus hvidvinen til venstre – vi kunne ikke vælge, hvilken det skulle være!).

Rom og gin skulle der også til.

Brylluppet rykker kun tættere og tættere på, og i takt med at tiden går, skulle vi forhåbentlig også gerne få styr på flere og flere af de hængepartier, vi har i vores planlægningsskema. Ét af de hængepartier var vin og alkohol til brylluppet. Vi havde overvejet flere forskellige muligheder, men havde dog hele tiden haft vores yndlingsvinbutik, Smagførst, liggende i baghovedet. Efter lidt snak frem og tilbage blev vi enige om en god pris på de flasker, vi skulle bruge til brylluppet. Det er også grunden til, at vi for en god ordens skyld har skrevet ‘Reklame’ øverst her i indlægget :)

Vi har efterhånden handlet en hel del hos Smagførst, som, virkelig belejligt, blandt andet ligger i Trøjborgcenteret 5 minutter fra hvor vi selv bor. Årsagen til at Smagførst er vores foretrukne vinbutik skyldes først og fremmest, at vi altid føler os velkomne og at det på ingen måde er en ulempe, at vi har en relativt begrænset viden om vin. Konceptet hos Smagførst går, som navnet antyder, ud på at du kan smage på både vin og alkohol inden du eventuelt køber noget med hjem. Dermed kan du selv vurdere, om du bryder dig om dråberne eller ej. Er du helt på bar bund, er der naturligvis hjælp at hente hos det mere end kvalificerede personale. Vi fik hjælp af butikschefen Lars, som var forbavsende skarp til at ramme vores ønsker. Vi nævnte et par vine, vi selv var glade for, og sammen med viden om menuen til brylluppet kunne han så præsentere 3-4 forskellige vine, der ville passe til hver etape.

Vi endte med en økologisk Spumante til bryllupskagerne og receptionen, en spændende Chardonnay til forretten, en rigtig crowdpleaser Ripasso til hovedretten og en virkelig fantastisk og boblende Lambrusco til desserten. Faktisk havde vi så svært at vælge hvidvin, at vi endte med at få begge flasker med hjem, så vi kunne smage dem begge sammen med en ret, der minder om den, vi skal have til forret til brylluppet. Virkelig fint, at vi kunne få lov til at bestemme os derhjemme :)

Som det ses på billederne ovenover, fik vi også lejlighed til at smage på lidt gin og rom, som vi skal bruge til at lave lækre G&T og Dark’n’Stormy med senere på aftenen. Her fik vi anbefalet Haymans Old Tom Gin og Ron Abuelo, som begge er længder bedre end supermarkedsspiritus, men dog ikke er for fine eller dyre til at blande mixers i.

Vi gik meget tilfredse og lidt småfulde fra Smagførst med en rigtig god fornemmelse i maven. Især fordi vi samtidigt fik styr på leveringen af hele molevitten – det kommer nemlig på en palle dagen før brylluppet på adressen for festen for kun 230 kroner. Nemt!

P.S. Vi tænkte, at vi også ville videregive et lille tip (som vi egentlig helst ikke vil have spredt for meget, haha). Hos Smagførst stiller de ofte “smage-vinene” på en tønde foran butikken, som forbipasserende er velkomne til at snuppe med hjem gratis. De kalder det selv “sovsevin”, fordi vinene har stået åbne i nogle dage. Perfekt til en gang risotto, coq au vin eller hvad man ellers kan finde på :)

Vi testede de to hvidvine sammen med røget ørred og laks, fennikel, persilledip og kartofler.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Badetøjsinspiration