Set, hørt og læst – august – Sidsel & Lasse
Det er gået op for mig, at jeg skal giftes

Set, hørt og læst – august

Som I måske har opdaget, har vi en lille føljeton kørende, hvor vi skriver om de ting, vi har set, læst og hørt i løbet af hver måned. Det kan både være musik, podcasts, kunstudstillinger, film, serier, bøger, artikler og ja, alt muligt egentlig :) Her kommer tredje indlæg i føljetonen.

Læs set, læst og hørt for juni her og juli her.

SET

Serie: Castle Rock

Nu har vi næsten set hele første sæson af den anmelderroste Hulu-serie, der tager en række af Steven Kings mest kendte fortællinger under kærlig behandling. Elementer fra Cujo, Shawshank Redemption, Carrie, The Shining m.fl. væves sammen til en ny, uhyggelig historie, der udspiller sig i den fiktive by Castle Rock. Serien begynder med et makabert fund i byens fængsel, Shawshank, der sætter en række uhyggelige hændelser i gang i området. Lige så stille samles trådene over de ti afsnit, serien varer, og plottet tager en mere og mere dyster drejning. Persongalleriet byder på nogle stærke skuespilspræstationer – blandt andet Sissy Spacek i rollen som den Alzheimer-plagede Ruth Deaver. Hun spillede i øvrigt også Carrie i filmatiseringen af Kings roman af samme navn. Steven King fans vil i det hele taget finde mange referencer og easter eggs gemt i serien. Kan ses på HBO Nordic.

Film: En frygtelig kvinde

Så fik vi endelig set Christian Tafdrups film – lige et halvt år efter alle andre, haha. Men det gjorde den nu ikke dårligere. Faktisk var det meget skægt at kunne se den og have de mange diskussioner, den affødte, i baghovedet samtidig. Selvom mange ting er sat på spidsen i filmen, så er den helt klart i stand til at bringe noget relevant til kønsdebatten. Måske især dét her med at tage plads i et forhold, og hvordan man mere eller mindre bevidst forsøger at påvirke sin partner til at træffe bestemte beslutning. Hvis man fejer alt, hvad der hedder køn til side for et øjeblik, så er det faktisk også bare en virkelig sjov film, synes vi. Den kan lige nu lejes flere steder på nettet.

HØRT

Album: Jorja Smith – Lost and Found

Engelske Jorja Smith er nok mest kendt for sine gæsteoptrædener på Drakes album More Life, men hun er mindst lige så god, når hun står på egne ben. Hendes debutalbum blander stilarter fra både R’n’B, soul og jazz, og Jorjas vokal leder tankerne hen på blandt andre Amy Winehouse og Alicia Keys. Lost and Found er et virkelig behageligt album, der både fungerer som soundtrack til en fredag aften eller søndag morgen.

Podcast: Indbegrebet af

Lasses søster er kæreste med podcast-mageren Andrew, der, udover at drive firmaet Akkurator, også udgør en del af trioen bag podcasten Indbegrebet af. Værterne tager forskellige musikalske artister under (mere eller mindre) kærlig behandling, når de sammen skal finde frem til dén sang, der er indbegrebet af netop den musikartist. Inden udsendelsen lytter de hele bagkataloget igennem og vælger så en sang hver. I udsendelsen argumenterer de for deres valg og til sidst kåres en vinder og dermed den sang, der er indbegrebet af artisten. Vi kan anbefale afsnittene med Kanye, The Smiths og Nickelback! :)

LÆST

Artikel: Katie’s New Face

National Geographic har alle dage været dygtige til at formidle historier fra alle afkroge af verden. Artiklen om den unge pige, Katie, der får sprængt sit ansigt i stykker efter et selvmordsforsøg, er ingen undtagelse. Historien følger Katie fra ulykken og indtil hun får en ansigtstransplantation, der giver hende et helt nyt ydre. Alene billedet af det nye ansigt, der ligger som en bleg teatermasker på et stålfad, er virkelig vildt. Lægevidenskaben kan skabe små mirakler. Brug 20-25 minutter af din dag på at læse Katie’s New Face, hvis du endnu ikke er bekendt med historien. Den vil med al sandsynlighed give dig en øget taknemmelighed for det komplicerede maskineri, der ser tilbage på dig, når du kigger dig i spejlet :) Der findes også en 22 minutter lang dokumentar om Katie på Youtube her.

Boguddrag: Harry Potter and the Portrait of what looked like a Large Pile of Ash

Hvis man er Harry Potter-fan (hvem er ikke det?!), så er dette robotgenererede kapitel af en fiktiv HP-roman virkelig sjov læsning. Kapitlet er skabt af Botnik – et community af forfattere og udviklere, der forsøger at remixe sproget ved blandt andet at lave algoritmer, der kan efterligne og sammenkoge indhold produceret af bestemte forfattere, musikere osv. I Harry Potter-udgaven genkender man tydeligt sproget og terminologien, og sætningerne giver næsten mening, men så alligevel slet ikke! Hændelsesforløbet er helt sort, haha.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det er gået op for mig, at jeg skal giftes