USA i motorhome med Jysk Rejsebureau #1 – Sidsel & Lasse
Hvordan er det at være to om en blog?

USA i motorhome med Jysk Rejsebureau #1

Reklame for Jysk Rejsebureau

Billeder fra vores møde med Henrik fra Jysk Rejsebureau og fra Lasses roadtrip rundt i det vestlige USA i 2013

Det kan næsten ikke siges nok gange: Lasse og jeg er enormt priviligerede. Vores hobby og relation til jer gennem snart 10 år har kastet mange fantastiske oplevelser af sig, og snart drager vi ud på en af de helt store af slagsen. Til oktober stikker vi nemlig 12 dage til USA for at opleve nationalparkerne i Nevada, Utah og Arizona. Det bliver simpelthen så fedt, at der ikke findes udråbstegn nok til at udtrykke vores begejstring over situationen!! Turen kommer til at foregå i motorhome, hvilket bliver en førstegangsoplevelse for os begge, og så skal mine forældre med på rejsen, hvilket også er en ny rejsekonstellation for os. Begge dele er vi dog overbeviste om nok skal blive rigtig godt :) Selve rejsen er arrangeret af Jysk Rejsebureau, der har mange års erfaring med at skræddersy kør-selv-ferier i Mulighedernes Land. Helt overordnet er det også en rejsepartner, vi har relativt stort kendskab og tiltro til.

Vores relation til Jysk Rejsebureau går efterhånden langt tilbage. Eller, relation er måske så meget sagt, men det føles alligevel velkendt at træde indenfor i lokalerne på Sankt Oluf Gade. Det var her, vi planlagde vores første store rejse sammen i 2009: to måneders backpacking i Sydamerika. Her, jeg fik gode råd til min og min venindes tur til Sri Lanka. Og så var det også her, jeg bookede min åbne billet til opholdet i Australien. Og ligesom med andre lokationer, der markerer noget særligt i livet, så vækker det en helt speciel følelse i maven at sætte sig til bords hos Jysk Rejsebureau. Det er rejselyst, nervøsitet, forventningsglæde og spænding kombineret til en snurrende fornemmelse i maven. Den der helt særlige glæde over, at en rejsedrøm går i opfyldelse – men også blandet med en snert af frygt. For jeg skal være den første til at indrømme, at det også kan gøre mig en anelse bange at købe en billet til et fremmed kontinent. Men det er samtidig også den følelse, man jagter, tænker jeg. Det kan være enormt sundt at føle sig lille og anonym ude i den store verden (især som modsætning til verdens største landsby aka. Aarhus, hvor vi snildt møder tre bekendte bare på turen til og fra REMA 1000). Og små, det tror jeg bestemt vi kommer til at føle os i løbet af vores kommende tur.

På de 12 dage, vi har afsat til turen, skal vi besøge en række af de meste ikoniske nationalparker i USA. Lasse har før besøgt nogle af dem i forbindelse med sit udvekslingsophold i San Diego, men motorhome som rejseform er ny. Sidste gang bumlede han afsted i en Plymouth Voyager med bindingsværk fra ’87! Jeg, derimod, har kun besøgt USAs vest- og østkyst, så det bliver ultraspændende at se western-landskabet, der så ofte skildres på film, materialisere sig i virkeligheden. Lige nu forestiller jeg mig noget a la Red Center i Australien: varmt, støvet og nærmest grænseløst stort. Helt præcist ser vores rejseplan således ud: vi lander i Las Vegas og samler vores motorhome op. Herfra går turen til Zion National Park, Bryce Canyon, Arches National Park, Monument Valley, Antilope Canyon og til sidst mægtige Grand Canyon. Vi slutter af med en enkelt dags afslapning i Vegas, inden turen så går hjemad igen. Vi gætter på, at den kommer til at gå med at ligge brak ved poolen og spise en vulgært stor middag som afslutning på det hele!

Selve turen planlagde vi allerede tilbage i marts måned, hvor vi holdt et rejsemøde med Henrik, der må siges at være lidt af en USA-ekspert i Jysk Rejsebureau regi. Henrik har selv rejst landet tyndt – bl.a. siddende bag rettet på et motorhome – og ved en ting eller to om ruter, sæsoner og alverdens pro tips, når det kommer til at campere. Det var faktisk også Henrik, der rådede os til at udforme rejsen som en rundtur med start og slut i Vegas, i stedet for fx at rejse gennem Yellowstone og Yosemite. Kommer man for langt vest på i oktober måned risikerer man nemlig oversvømmelser og farligt vejr, så det blev Nevada og omegn, vi plottede ind på kortet. Som sagt er det i dette område, man finder de klassiske Western-backdrops og kæmpekratere, og vi har indtryk af, at turen gennem nationalparkerne er en klassisk rejsedrøm for mange. Hos Jysk har de da også ret stor efterspørgsel på naturferierne over there. Det er naturligvis ikke en billig ferie sammenlignet med en uges charter på Gran Canaria, men det kan faktisk gøres ganske overkommeligt, hvis man vælger at rejse rundt via motorhome. Den største fordel ved denne rejseform, som vi ser det, er dog mobiliteten. Hvor ofte har man ikke kørt gennem et landskab og tænkt lige der gad jeg hen? Med et motorhome kan man rent faktisk gøre det. Og bare stoppe op, hvis lysten og det rigtige landskabsbillede melder sig. Man skal naturligvis også være klar på den simplistiske campingånd. Heldigvis er vi alle fire udendørsmennesker, der har vandret en del, sovet i shelter om sommeren osv., så det passer os fint :)

Alt i alt har det været en sindssygt god oplevelse at planlægge turen indtil videre. You rock, Henrik! Nu glæder vi os bare til at komme afsted og dele en masse vilde oplevelser med jer. Hvis I vil læse mere om at rejse med motorhome i USA, kan det gøres her.

4 kommentarer

 • Majken Hilding Albrechtsen

  ♥️ Håber at i får den mest fantastiske rejse med masser af oplevelser. ♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Fedt! Det glæder jeg mig til, at læse med på :-)

  PS. Tillykke med brylluppet <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Vi lover, der kommer masser af USA-beretninger på bloggen ;) Og TAK! Så får vi lige en dejlig pre-honeymoon til USA.. juhuuu!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan er det at være to om en blog?