Arbejdsweekend i København – Sidsel & Lasse
By the way #51

Arbejdsweekend i København

Reklame for Aarhus Airport

Inden længe hopper Sidsel og jeg på en arbejdsweekend i København. Eller, vi skal faktisk kun arbejde torsdag og fredag, mens lørdag og søndag er sat af til hygge og selvforkælelse. Som I jo ved, arbejder jeg hos Bloggers Delight og har fra tid til anden godt af at se mine københavnske kollegaer :) Så det glæder jeg mig til! Sidsel skal være medarrangør på en event i Magasin om fredagen, som afholdes af det agentur, hun arbejder freelance for. Ud over arbejdsopgaverne skal vi besøge venner og bekendte, spise noget god mad, shoppe lidt og ellers bare nyde hinandens selskab – især lørdag og søndag, som skal tages i heeeeelt langsomt tempo :) Som I kan se på (nogle af) billederne, er det efterhånden så længe siden, vi har haft en kæresteweekend i København, at jeg stadig havde langt (eller okay, længere) hår. Så det er vist på høje tide, at vi kommer til hovedstaden sammen igen!

For at få det meste ud af de dage, vi har i København, sparer vi nogle timer ved at flyve fra Aarhus Airport til CPH. Nok er der kun den ene indenrigsrute, til gengæld er der op til 20 afgange om dagen med SAS mellem AAR og CPH, så der er god mulighed for at finde afgange, der passer. Det giver en god fleksibilitet og er uden tvivl en god løsning for de business-rejsende, der skal til København på lynvisit eller bare skal udnytte deres tid i hovedstaden bedst muligt.

Bevares, det kan gøres billigere hvis du også er villig til at bruge lidt længere tid på turen. Til gengæld er ruten mellem AAR og CPH også ret smart, hvis du skal videre ud i verden fra CPH – der er jo som bekendt masser af afgange fra København også, så det kan ofte være godt givet ud at starte sin udlandsrejse i Aarhus Airport. Det har vi i hvert fald gjort ved flere lejligheder :)

Vi har planer om at lave en miniguide til København med et tema i stil med “48 timer i København” – har I nogle gode tips til seværdigheder, nye caféer, butikker eller restauranter, der er værd at lægge vejen forbi? Gerne nogle steder, der ikke tager alt for lang tid at komme til fra Storkøbenhavn, når vi nu ikke har mere tid :)

Og så en anden ting – er der nogensinde nogen af vores læsere fra København, der tager en weekendtur til Aarhus? Vi kender forbavsende mange københavnere, der aldrig har været i Aarhus eller måske kun været her én gang før. Det synes vi er lidt sjovt – Aarhus er altså virkelig hyggelig, I kan bare komme forbi :D

16 kommentarer

 • Rose

  Tips til gode , og måske lidt alternative, steder i Kbh:

  -“Fovl” i nordvest. Café der ligger på Frederikssundsvej ved Fuglekvarteret. Laver en hjernedød god kop varm chokolade.

  -“Bevar’s” på Ragnsborggade. Rigtig hyggelig, god frokost.

  -“Dumblings” på Blågårdsgade. Har et mega lækkert menukort til små priser.

  -“Behov – en spisebutik” ligger i Nordvest og har lækre pizzaer på menuen. Der kan også være kulturelle arrangementet, som bla digtoplæsnings eventet “Tunge Mandage” arrangeret af digteren Casper Eric.

  – Refshaleøen. Just go there :-)

  -Mojo Blues Bar. Tilrøget, jazz, blues og god stemning, selv på en tirsdag! Ligger ved Vandkunsten, et spytklat fra Rådhuspladsen.

  -Galleri VES. Charmerende ligge galleri på Oenschlagergade, Vesterbro, fyldt med upcoming undergrundskunst

  -Huset i Magstræde. Musik, teater, husets egen biograf, festivaller, Open Air arrangementer og en formidabel restaurant der laver alle deres retter ud af dagens madspil fra omkringliggende butikker. Fx bliver bagerens crossiamyer fra i morges omdannet til lækre tartelet-skaller, til din aftensmad!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Rose!

   Lækkert med nogle “alternative” steder i København :) Vi ville ønske, vi havde meget mere tid i København, så vi kunne få prøvet endnu flere af alle de gode steder. Ellers må vi jo ha’ noget til gode til næste gang :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Lige for tiden er mine morgenmadsfavoritter i København:

  Mirabelle (altid)
  108 – The Corner (mega mega god bolle med ost)
  Andersen og Maillard (for kaffe og croissant)
  Atelier September (god yoghurt!)
  Lille Bakery (hypet men med god grund)

  Frokost
  Distrikt Tonkin
  Selma (kun på listen, har ikke prøvet det)
  Aamanns
  California Kitchen
  Gal Dumplings

  Aftensmad
  Bæst (altid)
  Italo Disco (virkelig god italiensk)
  Rufino Osteria (god klassisk italiensk)
  Sidecar (fusions asiatisk)
  Uformel

  God weekend:-) og stort tillykke med brylluppet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Louise for fa’en! Tak for den mega gode liste! Så har vi da rigeligt at tage fat på :) Og TAK for lykønskningen <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • I skal spise morgenmad på Lille Bakery. Så fint, så lækkert. Ligger desuden lige ved Baby baby Bar og La Banchina, sm også er blevet anbefalet – de er også skønne, men kræver godt vejr.

  Se billeder og lidt tekst om Lille Bakery her <3
  http://silverstories.dk/2018/06/25/lille-bakery-new-cafe-and-bakery-in-copenhagen-with-amazing-breakfast/

  PS. Jeg er ærke-københavner, men ELSKER Aarhus. Er der et par gange om året til kollega-sammenhæng med den fedeste Aarhus-baserede virksomhed, Spiir.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Tak for de gode anbefalinger, Caroline! :) Det ser SÅ hyggeligt ud på Lille Bakery. Det må vi ha’ prøvet :)

   Dejligt at du er glad for Aarhus, vi er jo også rigtig glade for København, det er jo ingen hemmelighed. Til gengæld er vi også ærke-aarhusianere :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise P

  Et super godt svar Lasse! Jeg synes det er så ærgerligt at mange bruger vores fælles klimasvar til at bashe eller shame andre. Jeg flyver af og til til jylland for at besøge mine svigerforældre. Det er lettere med børn når man ikke har en bil men en Christiania cykel 😀, (og 4 timer i tog med skift og sporarbejde er uoverskueligt). Men så tager jeg så ikke på charterferie, køber brugt, afleverer mine børns aflagte ting i mødrehjælpen, køber dansk og økologisk, er opmærksom på madspild, har kødfri dage osv. Jeg synes generelt det er dejligt vi alle bliver mere bevidste om vores forbrug, vores miljø og CO2 udledning. Men med bebrejdelse og shaming af hinanden kommer vi ikke langt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Louise :)

   Tusind tak! Jeg er meget, meget enig med dig. Faktisk er din kommentar nærmest en gengivelse af en samtale, Sidsel og jeg havde i går. Vi har planer om at skrive et indlæg om klima og hvordan vi selv (altså Sidsel og jeg) passer ind i hele den dagsorden. Selvfølgelig skal vi ha’ en god debat om klima og ansvar, men det skal også foregå på en ordentlig måde. Så jeg er helt enig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise P

  Tillykke med brylluppet og dejligt med en weekend i Kbh. Jeg er københavner og har kun været i Århus ifm arbejde. Og så nogle sjove weekendture for 10 år siden da jeg havde en veninde som gik på teaterskolen og en ven på journalistskolen. Hvis i rammer godt vejr i weekenden så kig forbi Banchina og babybabybaby på Refshaleøen. Så hyggeligt og dejlig mad og vin. The fat pike på Islands brygge er også skøn, dejlig fisk og skaldyr og kolde bobler og rosé. Og så er chop chop kitchen min nye asiatiske favorit. Lækre deleretter og gode drinks og god location! Ha en skøn weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Louise :) Tak for lykønskningen!

   Det lyder da godt – det lyder til, at I københavnere helst kommer til Aarhus, hvis I kender nogen her. Vi må arbejde på at styrke jyde-københavner-relationerne, haha :)

   Tak for de gode tips – havde ikke hørt om nogle af de steder før faktisk. Måske Banchina. Så håber vi, at vejret arter sig! :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • O

  Jeg kan generelt virkelig godt lide jeres blog, men dette indlæg ærger mig lidt og skærer i mit klimahjerte. Jeg er klar over, at sponsoreret indhold er en naturlig del af at være blogger i dag, men jeg tænker, at det er vigtigt at tage stilling til, hvilken indflydelse indholdet har på læseres holdninger og adfærd. Jeg synes derfor, det er problematisk at gøre reklame for noget så klimabelastende som at rejse med fly indenrigs. Endda i et land som Danmark, hvor afstandene trods alt er korte og den offentlige transport er meget fleksibel.
  Vil gerne høre, om det klimamæssige aspekt er noget, I selv har tænkt over i forhold til at reklamere for at flyve indenrigs? Og til at være blogger generelt?
  Min kommentar er ikke tænkt som en sur og opdragende bemærkning. Jeg er bare interesseret i, hvad I som influencers gør jer af tanker i forhold til klimaspørgsmål. Bloggerbranchen har, i mine øjne, en tendens til at legitimere forbrug og køb af tøj og rejser, og jeg tænker tit over, om ikke dette er med til at forme læseres indstilling til den slags forbrugeradfærd?
  Vh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej O :)

   Tak for kommentaren. Jeg læser den bestemt ikke som sur og opdragende, synes den er ganske sagligt formuleret. Så tak for det!

   Jeg tror, man skal læse dette indlæg – og vores ambassadørskab for Aarhus Airport generelt – som noget, hvor vi sætter fokus på de muligheder, der er for at bruge AAR. Vores tanke er ikke at opfordre alle læsere til altid at flyve fra Aarhus til København uanset hvad – det skal selvfølgelig kun være, når det giver mening. F.eks. når man gerne vil få det fulde ud af sin tid i København og derfor gerne vil spare noget tid på transporten. Men som med alt forbrug vil vi da kun plædere for, at man forbruger med størst mulig omtanke og at man reflekterer over ens forbrug. Det samme gælder, hvis vi laver et indlæg med inspiration til jakker til efteråret – vi forsøger ikke at sige, at man partout skal købe en ny jakke uanset hvad. Det er jo ikke nødvendigt, hvis du har en ganske glimrende jakke fra sidste sæson, som sagtens kan klare en sæson mere. Men hvis man alligevel står og skal købe en ny jakke, vil vi da gerne hjælpe med inspirationen.

   Vi ved, vi har nogle ret kloge og reflekterede læsere (som dig selv), som er gode til at tage stilling til deres eget forbrug. Der vil givetvis komme et tidspunkt for nogle af vores læsere, hvor det kan give mening at flyve fra AAR til CPH, og så kender de forhåbentlig til muligheden, fordi de har læst om det på vores blog. Men hvis de hellere vil tage en bus, et Gomore-lift eller noget tredje, så tror jeg stadig, de vælger at gøre det frem for at tage flyet. Som vi også skriver i indlægget, kan rejsen fra AAR til CPH jo også være starten på en større rejse til udlandet, hvor det kan give god mening at starte i AAR og så bruge CPH som hub.

   Så jeg tror, du skal læse dette indlæg som “hey, vidste du at du kan flyve til København fra Aarhus Airport?” – vi gør opmærksom på muligheden, men vi vil lade det være op til vores læsere selv, om de vil gøre brug af den eller ej. Ligesom alt andet, vi anbefaler her på bloggen – sponsoreret eller ej :) Vi kommer jo også til at lave en lille weekend-guide/dagbog med inspiration fra Kbh, og den kan man jo heldigvis bruge, uanset hvordan man så har valgt at transportere sig.

   Igen, tak for kommentaren og for at holde os ansvarlige for de ting, vi vælger at stå på mål for her på bloggen :)

   Vh Lasse

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Jeg tænkte det samme da jeg læste indlægget og ærger mig også over at der bliver reklameret for noget der er så klimabelastende og så unødvendigt i et lille land som Danmark. Jeg har desværre indtryk af at i generelt ikke rigtig går op i klima og miljø, hvilket jeg synes er ærgerligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Ah, Christina :) Er det ikke lige generelt nok at sige, at vi ikke går op i klima og miljø? Savner lidt argumentation for, hvorfor dette skulle være tilfældet.

   Vi kunne sikkert sagtens skrive mere om det her på bloggen – det kunne sagtens være, vi skulle gøre det? :) Som jeg også skrev til “O” vil vi lade det op til vores læsere at vurdere, hvordan de hver især vil prioritere deres forbrug. Vi har aldrig påstået at vores blog skal være en afspejling af den perfekte forbruger. Det giver i hvert fald meget lidt råderum til at være til, hvis vi skal leve op til højeste standard på alle forbrugsområder. Nu ved du, at man kan flyve fra AAR til CPH, men hvis du ikke bryder dig om det, står det dig jo heldigvis frit for at lade være med at benytte ruten. Ligesom når vi viser nye jakker til efteråret, kan du selv vælge om du har lyst til at købe en ny jakke eller bruge den fra sidste sæson.

   Når det er sagt, så synes jeg bestemt det er fint at vi får fokus på det, for jo, flytrafik (og mange andre transportmidler generelt) er bestemt noget, der belaster klimaet. Netop derfor vil jeg da også gerne understrege, at flyrejser, lige som mange andre ting, skal benyttes, når du mener, det er nødvendigt. Hvis det passer dig bedre med bus, bil eller cykel, skal du selvfølgelig gøre det.

   Vh Lasse

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg bor i København, og var med nogle veninder i Aarhus i maj for at besøge en fællesveninde der læste på journalisthøjskolen. Vi blev alle helt forelskede i byen, og er nærmest lidt øv over at hun er flyttet tilbage til København, så vi ikke kan besøge igen 😅 og så så jeg faktisk jer på Øst for Paradis da vi var i byen mens vi var der, og det bekræftede mig i at det altså er en lille by… i er de eneste jeg ‘kender’ fra Aarhus, så det var lidt sjovt at se jer 😬
  Tillykke med brylluppet i øvrigt 💍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej S :) Haha, ej hvor ærgerligt at hun er flyttet tilbage! I må få nogle nye venner/veninder i Aarhus, så I har en undskyldning for at vende tilbage ;) Haha, ej hvor sjovt! Vi er altså også tit på Paradis (AKA Den Sidste), når vi endelig er i byen. Men ja, så stor er Aarhus heller ikke.. og det er nemlig ret hyggeligt :D Og tak for lykønskningen!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

By the way #51