By the way #52 – Sidsel & Lasse
Q&A: Spørg os om alt!

By the way #52

Jubilæumsvasepotentiale….? Tak (eller skulle vi sige undskyld?!) til Kähler for at lade os udfolde os kreativt! (Vaserne er en gave).

By the way:

 • Sidsel har slettet Facebook app’en fra sin telefon. Ikke Messenger, men selve FB-app’en. Indtil videre har det været en stor befrielse!
 • Hver gang vi er i København, bliver vi overraskede over, hvor svært det kan være at få et bord på en restaurant – især i weekenden og endnu mere, hvis det er én af de populære steder. Sådan noget er vi altså ikke vant til i Aarhus!
 • Vi bliver virkelig udfrittet omkring GVFB og om hvorvidt Michael og Kathrine bliver sammen. Vi kan afsløre, at de….. selv skal breake den nyhed ;)
 • Vi har fået en pressepakke fra belgiske Barú, hvilket har resulteret i at vi nu er dybt afhængige af den her skumfidus med saltkaramel og belgisk chokolade. Oh lord.
 • I sidste uge var vi inviteret til at male Omaggio-vaser hos Kähler. Det var virkelig skægt, men også ret svært! Som billedet afslører, bliver vi nok ikke de store keramikkunstnere lige foreløbigt, haha.
 • Der er begyndt at komme angora-strik i butikkerne igen, hvilket undrer os lidt. Har folk bare glemt ramaskriget og dyreplageriet igen?
 • Vi er lidt ærgerlige over nedskæringerne i DR – især Lasse synes, det er ærgerligt. Public service og et kommercielt uafhængigt mediehus er altså sindssygt vigtigt! Jo, DR havde sikkert brug for at blive strammet lidt op hist og her, men disse nedskæringer er bare ærgerlige. Og til dem, der “ikke bruger DRs udbud overhovedet” og derfor ikke vil betale licens – svarer det ikke lidt til ikke at gide betale for nye motorveje gennem sit skattebidrag, fordi man ikke har et kørekort?
 • Nu skal vi snart til at pakke terrassen ned for efteråret og vinteren. Øv! Første tegn på, at det meget snart er slut med varme og good times. Det er virkelig godt, at vi har nogle rejser i kalenderen, for vi er altså ikke klar til vinter endnu. Måske bliver vi det aldrig!
 • Vi ville have meldt os ind i vinterbadeklubben Jomsborg, men allerede 14 dage efter klubben åbnede op for nye medlemmer var der pludselig fyldt op, og vi nåede det ikke! Damn. Bedre held næste år.
 • Vi leder (stadig stadig) efter ny lamper. Både én til sofaområdet, 2-3 stykker til at erstatte de nuværende i køkkenet og én til at hænge over vores spejl på badeværelset. Det er bare svært at finde nogle flotte lamper, der passer ind og ikke koster spidsen af en jetjager. Har I set nogle flotte lamper, der kunne passe ind i Marmeladefabrikken? :)
 • Nu er vi simpelthen også blevet inviteret til Skotland som en bryllupsgave sammen med vores gode venner Natalie og Andreas! Det næste halve år kommer til at byde på mange rejser: roadtrip i USA til oktober, Maldiverne til november, julemarkedstur til Tyskland i december, Berlin i januar, bryllupsrejse i februar og marts og så til Skotland i april. Hold nu op, hvor vi glæder os til det hele!

14 kommentarer

 • Rikke Gade

  Sidste å gik jeg også glip af muligheden for at melde mig ind i Jomsborg pga. samme problem, så i år meldte jeg mig ind 2dage efter der blev åbnet for tilmelding. Jeg kan virkelig anbefale det:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Kære Sidsel og Lasse,
  Først og fremmest tak for en fabelagtig blog med mange vedkommende og inspirerende indlæg. Jeg kan kun erklære mig over ærgrelsen over DR’s nedskæringer! Kæmpe øv for Danmark. I forhold til finansieringen af public service gennem den nuværende licens, så har jeg faktisk forståelse for, at der er nogen, der ‘snyder’ på den ene eller anden måde. For mig – og jer – der bor to sammen som kærestepar virker de 200 kr. overkommelige (og egentlig også meget fair), men hvad med folkepensionisten, den arbejdsløse eller de ‘enlige’ studerende? Det nuværende system er så uigennemtænkt og meget lidt solidarisk – hvorfor skal den almindelige, enlige folkepensionist betale det samme som to voksne med fuldtidsarbejde? Og endnu mere skørt: hvorfor skal eksempelvis tre veninder, der bor sammen betale 3xmedielicens, mens en hel familie kan nøjes med én? Det giver absolut ingen mening – og ja, min indre socialist titter vist lidt frem her ;-) Dette tåbelige system bliver der heldigvis lavet om på, når finansieringen bliver langt mere socialt balanceret og i stedet lægges over på skatten. Og I har ret i – når det sker -, så er der ikke længere plads til skøre argumenter om, “at man ikke bruger DR’s udbud”.
  God weekend,

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Karen :) Tak for de søde ord!

   Jeg er helt enig – synes også det er totalt tumpet, sådan som systemet er sat sammen lige nu. Jeg synes, det giver rigtig god mening, at man automatisk betaler et bidrag over skatten. Og ja, selvfølgelig skal dette være en procentdel af ens indkomst eller lignende. I virkeligheden burde mange betalinger i samfundet være procenter af indkomst frem for faste beløb. En fartbøde på 2000 kr. kan f.eks. betyde en hel del for en enlig mor, mens det kan være en dråbe i vandet for en millionær. Det er en interessant diskussion :) Men jeg er 100% enig med dig – det bliver godt, når systemet bliver lavet om. Jeg er bare ærgerlig over, at det kommer sammen med nedskæringer i DR.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej med jer :-)
  Jeg er enig i, at noget af det, DR sparer væk – eksempelvis sportsnyheder, de korte nyhedsudsendelser og magasinprogrammerne om aftenen – er helt ude i hampen, og jeg håber virkelig, der bliver skruet gode alternativer sammen. Når det så er sagt, synes jeg, det er fornuftigt, at DR3 og Ultra udelukkende bliver streamingkanaler, da det er den måde, flertallet i kanalernes målgrupper foretrækker at se tv på. Jeg har selv hverken lyttet til P6, P7 og P8 og har derfor ikke en holdning til, at kanalerne bliver lukket. Dog skal vi have in mente, at P3’s programflade gentænkes, og sammen med en øget podcast-produktion har det til formål at “lukke hullet” efter P6, P7 og P8. Jeg medgiver, at det er vigtigt med uafhængige medier, og hertil kan det da også diskuteres, hvorvidt armslængdeprincippet er udfordret i forhold til medieaftalen. Men det er en længere diskussion at tage fat på ;-) Jeg synes ikke, vi skal tage sorgerne på forskud, for vi aner ikke, om ‘det anderledes’ DR reelt bliver en væsentligt forringet udgave. Jeg er af den overbevisning, at det kan være en fordel, at DR netop tvinges til at omprioritere, således de tilpasser sig nutidens (og fremtidens) mediemarked og -landskab.
  Det, at “man ikke bruger DR’s platforme”, kan ikke bruges som et entydigt argument for at undlade at betale licens. TV 2 Regionerne og Radio 24syv er licensfinansierede, og licensmidlerne går sågar også til kommercielle kanaler som Kanal 5 og TV3, hvis de får medhold i, at en nyproduktion er public service. Eksempelvis er Kanal 5’s forholdvis nye serie, Gidseltagningen, licensfinansieret.
  Det bliver spændende at følge udviklingen – ikke mindst fordi min uddannelse kredser om det ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Anne :) Mange kloge ord, du kommer med der! Jeg er enig. Jeg synes dog helt generelt det er en skam, selvom vi selvfølgelig ikke har set “Det nye DR” endnu, at der bliver skåret så meget ned. I disse tider har vi brug for flere udsendelser og medieindhold, der kan samle danskerne og flere uafhængige kilder, der kan skelne virkelighed og fake news fra hinanden. Jeg frygter, at dette ikke vil være sidste nedskæring, så måske er det derfor, jeg tager sorgerne lidt på forskud. Og det er da en god pointe, at det ikke kun er DR, som licenskronerne går til. Det tror jeg faktisk, de færreste danskere tænker over, når de brokker sig i stil med “Er det sådan noget, mine licenskroner går til?”.

   Jeg ser også frem til at følge udviklingen og håber, at det bliver netop det – en udvikling (og ikke en afvikling).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Så enig omkring det I skriver om DR! Hvor er det befriende at andre er enige!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Tror faktisk der er mange, som synes, det er en dårlig idé at skære i DR på den måde! Men mest af alt tror jeg desværre at danskerne er enormt splittede i forhold til DR og hvordan det skal betales og forvaltes. Håber meget vi stadig kan have DR mange år frem!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Enig med DR. Er også biased fordi jeg arbejder der (endnu) men det er sindssygt ærgerligt :((((

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Ja, det er det altså! Synes det er på sin plads at sørge for, at pengene bliver brugt rigtigt og bedst muligt hos DR og selvfølgelig, man kan altid forbedre konceptet. Men i min optik er dette en forværring, ikke en forbedring. Øv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Jeg får seriøst ondt i maven over, at de nedskæringer som DR skal spare. Det er bare ikke tiden i dag, hvor vi skal spare på public service. Alle andre medier er så uigennemskuelige, jeg bryder mig ikke om, at jeg skal forvente sponsoreret indhold i dag, når jeg går ind på TV2.dk, jeg vil have objektiv journalistik med fokus på viden, og så vil jeg have, at alle jazz-elskere skal kunne høre jazz døgnet rundt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  ..jeg var medlem i Jomsborg forrige sæson men oplevede at få mit undertøj hapset en aften jeg var dernede. Ad siger jeg bare. Og det skete for flere. Så meget for afslappet nøgenhedsstemning 😜

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Ej, klammo! Så må vi da lige sørge for at passe godt på vores undertøj, når vi engang får meldt os ind :D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Q&A: Spørg os om alt!