Bedste pita i Aarhus – Sidsel & Lasse
By the way #52

Bedste pita i Aarhus

Reklame for Just Eat

Pita-begejstringen vil jo ingen ende tage her i Smilets By! Når den tilberedes rigtigt, kan en pita med det hele være vanvittig lækker fastfood, men den kan godt nok også smage sølle, hvis den får Thousand Island-dressing, skinkestrimler og dåsemajs som følgesvend. Heldigvis har pita-renæssancen her i byen betydet, at der nu er relativt mange steder at gå hen, hvis man vil have en pita, hvor brødet er hjemmelavet, kødet mørt og tilbehøret autentisk. Herunder får I fem af vores favoritter:

The Hummus & Pita Bar

Stjernepladsen har, efter adskillige år med et ret kedeligt takeaway-udbud, fået en lækker tilføjelse i form af The Hummus & Pita Bar. Som navnet antyder specialiserer de sig i to ting: pita og hummus. Begge dele fremstilles fra bunden, og der er i det hele taget lagt kærlighed i både kød, brød og tilbehør på stedet. Deres tallerkenanretninger kan i øvrigt også anbefales.

De Fyrretyve Røvere

Pitabiksen på Frederiks Allé fortjener al den ros, de kan få. Det er dejligt at se så simpelt og skarpskåret et koncept og smage en pita, hvor alle komponenter spiller utrolig godt sammen. Brødets indhold sammensætter man selv ud fra dagens udbud i de farvede, marrokanske skåle. Hertil kan bestilles pommes frites eller friterede broccolibuketter. Vi tvivler på at sidstnævnte er særligt sunde, men nøj, hvor smager de godt! Og det gør pitaen naturligvis også.

Delicious Pita

I Skolegade finder du en lille pitabiks med en virkelig flink og snakkesalig bestyrer. Her langes dampende varme pitaer over disken med enten grillet okse, lam eller kylling såvel som falafel. Vi prøvede lammepitaen og var imponerede over hvor mørt kødet var. Brødet er friskbagt og der er godt med crunch i pitaen fra kål, løg og agurk. Dressingerne er en anelse mayo-tunge, men ellers holder pitaen hos Delicious Pita 100.

Pita Planet

Hos Aarhus Streetfood finder man et væld af lækre retter, og det kan undertiden være vanskeligt finde ud af hvilken, man skal kaste sine penge efter. Opstår denne tvivl kan du roligt gå mod Pita Planet, der laver en af byens bedste og mest mættende pitaer. Fyldet består af alverdens salattilbehør, haydari, hummus og diverse hjemmelavede dressinger som smørrelse, og så naturligvis enten grillet kød eller falafel som indmad. Både deres okse, lam og kylling er mørt og lækkert, og så betyder det også alverden for det samlede smagsindtryk, at pitabrødet er friskbagt og sprødt. Vi har efterhånden ikke tal på hvor mange bestillinger fra Pita Planet, vi har sat til livs!

Faour

Faour omtalte vi i et selvstændigt indlæg, hvor vi roste deres falafler og lækre mezze-anretninger, men de laver altså også en rigtig dejlig pita falafel i forskellige udgaver. Alle varianter er opkaldt efter steder i Gellerup, så du kan fx bestille en Bentesvej, der har squash, blomkål og syltede chili gemt i brødlommen. Alle dressinger, falafler og syltet tilbehør i retterne laves på stedet, og det kan smages. Vi synes personligt, at de laver byens bedste og mest crunchy falafel og så er det dejligt med noget andet tilbehør end triste dåsemajs og slatten icebergsalat.

6 kommentarer

 • Ida

  I mangler simpelthen byens bedste pita, og at den ikke er på listen er mig et mysterium! 😂 Pita Corner er simpelthen så utroligt lækkert, især deres haydari og lam.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Vi har faktisk skrevet et separat indlæg om dem, Ida :D MEN det var altså dengang, det var ejet af dem, der også kører Pita-biksen på Aarhus Street Food. Vi synes ikke helt, det er lige så godt længere, hvis vi skal være helt ærlige! Men måske har de forbedret sig siden? ;)

   Her er vores indlæg i hvert fald: http://sidseloglasse.com/2016/12/30/pita-corner-aarhus/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Det lyder til jeg skal på pita-tour næste gang jeg rammer Århus !

  Jeg ville elske lignende guides og anbefalinger af sandwiches og ‘måltids-salater’ :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Og nu til det store spørgsmål: Hvilken kommer tættest på L’As du Fallafel?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Uha! Det er jo noget af en pita-spiller at skulle sammenligne med! Umiddelbart vil jeg sige De Fyrretyve Røvere. På grund af deres gode falafel og nice fyld, som ikke “bare” er salat, tomat og majs, men syltede grøntsager og mere “eksotiske” ting :D Men den er svær!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

By the way #52