Vi har takket nej til et tv-program – Sidsel & Lasse
Next stop: Las Vegas og roadtrip!

Vi har takket nej til et tv-program

Ja, beklager den noget clickbait-klingende overskrift – den lyder lidt, som om der er et “se hvor seje vi er, vi takker nej til at være med i et tv-program”-indlæg, og det var ikke helt det, der var tanken :) Det er garanteret også et tilbud, som maaange bloggere og influencers har fået. Ikke desto mindre satte mailen gang i nogle tanker hos os begge og vi fik da også debatteret lidt frem og tilbage, om vi skulle takke ja til programmet. Og det gav mig så lysten til at skrive dette indlæg.

For at tage historien fra starten blev vi for et par uger siden kontaktet af en produktionsassistent fra et dansk produktionshus, som er i gang med at finde deltagere til et program – nærmere bestemt en dokumentarserie – om influencers (i øvrigt et begreb, der hænger mig lidt ud ad halsen). Kort fortalt blev præmissen for programmet opridset således:

Idéen er, at vi vil gå tæt mennesker, der lever af at være kendte gennem blogging, Instagram eller YouTube. Vi vil gerne være fluen på væggen og dermed få et indblik i livet bag facaden. Hvordan holder man fast i sig selv – og er der en bagside af medaljen? Vi følger med, og får det ægte billede af det liv, bloggerne har, for når de slukker kameraet, tænder vi for vores.

Umiddelbart lyder præmissen jo fin nok, men vi var faktisk lidt overraskede over at blive spurgt, om vi ville deltage i programmet, når dette var udgangspunktet. Vi synes nemlig ikke rigtig, der er den helt store forskel på det billede, vi tegner af os selv på bloggen og sådan, som vi er i virkeligheden. Altså jo, selvfølgelig er det slet ikke alt fra vores liv, der ryger direkte på bloggen eller Instagram, men helt ærligt, så tror jeg ikke, I ville tænke “wow, sikke en kæmpe forskel der er på Sidsels og Lasses liv på bloggen kontra virkeligheden”, hvis I så et dokumentarprogram om vores liv. Faktisk tror jeg, I ville synes, vi var pænt kedelige, haha. Måske har nogle en forestilling om at bloggere og influencers lever en hemmelig og glamourøs livsstil, som er skjult for offentligheden? Eller måske det helt modsatte – at personens liv ser vildt fedt og glamourøst ud på Instagram, mens billederne i virkeligheden er smoke and mirrors for at dække over personlige usikkerheder eller noget andet, som ingen kender til.

For vores vedkommende bruger vi meget tid på vores arbejde, da vi jo ikke er fuldtids-bloggere, og når vi har fri, bruger vi enten tiden på at skrive blogindlæg, se serier, læse bøger eller gå ture. Selvfølgelig laver vi da også nogle blogger-agtige ting fra tid til anden – vi tager til events, er på presseture, skyder billeder til et samarbejde eller bliver inviteret ud at spise. Det er ofte rigtig fedt og altid meget priviligeret. Men 90% af tiden opfører vi os ret meget, som vi forestiller os at andre folk på vores alder også gør. Og er det ikke netop også det, der gør, at man har lyst til at følge med hos en blogger eller Instagrammer? At man kan relatere til vedkommende og de ting, han/hun beskæftiger sig med? Jeg synes i hvert fald det er ærgerligt, hvis der bliver tegnet et generelt billede af influencers som sådan nogle, der lever ét liv på de sociale medier og et helt andet i virkeligheden, for sådan er det langt fra altid.

Efter at have snakket lidt frem og tilbage, endte vi med at takke nej til at deltage i programmet. Vi kunne se to mulige udfald med det koncept, der var blevet lagt for dagen – enten ville det blive et virkelig kedeligt program, fordi der faktisk ikke sker ret mange influencer-agtige ting i vores liv eller også ville vi skulle iscenesætte nogle ting, der kunne få det til at se mere ud som om vores liv i virkeligheden adskiller sig meget fra vores selvfremstilling på sociale medier og bloggen. Og der var ingen af de to muligheder, vi syntes særlig godt om. Influencers som begreb er desværre gået hen og blevet noget, folk elsker at hade, og derfor kan det nok også være lidt “farligt” at deltage i sådan et program, der potentielt kunne afføde nogle stærke reaktioner hos seerne. Alex og Malou som skræmmeeksempel på, hvordan man kan blive fejlfremstillet i et tv-program og efterfølgende blive lagt for had ligger stadig frisk i hukommelsen og hele deres historie har heller ikke ligefrem bidraget til vores lyst til at stille op i et tv-program. Så skulle det da være for at vise, hvor kedelige og almindelige bloggere også kan være, haha!

Hvad siger I – mangler der en dokumentar, der går bag om facaden hos influencers og fortæller “den ægte historie”, eller er det ikke noget, I ville gide at se?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Next stop: Las Vegas og roadtrip!