“Hvordan når I så meget?” – Sidsel & Lasse
Efterårsinspiration hos Paw Sko Aarhus + Vind 1000 kr. til sko

“Hvordan når I så meget?”

For en måneds tid siden lagde vi op til en Q&A-runde (som vi ikke har fået lavet et video-svar til endnu…), hvor ét af spørgsmålene/ønskerne lød således: Et indlæg om struktur/selvdisciplin i en “blogger-verden” men også med henblik på hvordan i løste dette under uddannelse. Måske med en lidt mere sexet overskrift – min pointe er bare, at I virker til at nå sindsygt meget! Hvordan?

For det første var jeg selvfølgelig glad for at det virker som om, vi når meget og at vi er produktive og disciplinerede. For det synes jeg egentlig er rigtigt, uden at skulle sidde og klappe mig selv alt for meget på skulderen. Nogle gange synes jeg, det er lidt vildt at tænke på, at vi, mens vi begge har studeret, også har formået at have studiejobs og bloggen kørende samtidigt. Og her hvor vi er nu med endte uddannelser, voksenjobs og bloggen som deltidsbeskæftigelse kan det bestemt også være svært at nå det hele – især hvis man f.eks. også gerne vil arrangere et bryllup, rejse og have tid til at se sine venner og sin familie. Jeg tænker tit på, hvor længe vi kan og vil holde det kørende på den måde, som vi gør lige nu. Det er bestemt sjovt og rigtig fedt, at vi har alle de forskellige ting at bruge vores tid på, men der er ingen tvivl om, at den måde, vi prioriterer vores tid på, nok kommer til at ændre sig flere gange i løbet af livet.

Nå, men det skulle jo egentlig handle om, hvordan vi når så meget, som vi gør. I sidste ende handler det egentlig “bare” om prioriteringer. Noget af det, vi helt klart har nedprioriteret, er “spildtid”, hvis man kan kalde det det. Jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har siddet en søndag og brugt 3-4 timer på ingenting. Selvfølgelig tillader vi os selv at se film og serier, læse bøger, høre podcasts og selvfølgelig at sidde og sumpe lidt på f.eks. Instagram. Men som regel har vi brudt det op i nogle tidsintervaller, hvor vi f.eks. siger “okay, nu får vi lige lavet de her to blogindlæg færdige og svaret på mails inden kl. 20, og efter det må vi slappe af og se serier”. Det plejer faktisk at fungere ret godt, at man sætter nogle konkrete mål og et tidsrum, der skal være klaret inden for. Det kan godt være, det lyder lidt rigidt, men sådan føles det ikke for os og det er efterhånden blevet så naturlig en del af vores hverdag, at vi næsten ikke tænker over det længere. Mange af mine venner kan godt bruge en hel aften eller i hvert fald 2-3 timer om dagen på f.eks. at spille på deres computere eller spillekonsoller, hvilket jeg nogen gange godt kan misunde lidt. Det er i hvert fald sådan noget, jeg ikke rigtig har tid til, hvis det hele skal løbe rundt. Så der er ikke mig, der kan være med i drengesnakken, når det nyeste FIFA eller Red Dead Redemption 2 lige er udkommet ;)

Udover at putte vores tid i forskellige kasser til forskellige aktiviterer (både arbejds- og fritidsrelaterede) er vi også ret gode til at planlægge fremad og arrangere rejser, udflugter og hyggeaftener i god tid. Vi er de der irriterende typer, som er virkelig svære at planlægge noget spontant med, fordi vores kalendere lynhurtigt bliver fyldt op med alt muligt. Især hvis det er i weekenderne. I sidste kvartal af dette år har vi kun én weekend, hvor ingen har os har nogen planer (udover i juleferien). Fordelen ved at planlægge i god tid er så også, at vi bedre kan danne os et overblik over, hvilke mennesker vi får set og hvem vi ikke har haft set i noget tid. På den måde er det lidt lettere at “sprede vores tid ud”, så vi ikke kommer til at negligere bestemte personer eller vennegrupper :)

I forhold til vores jobs arbejder vi på ret forskellige måder. Jeg har brug for nogle faste rammer og tidspunkter, hvor jeg ved, jeg skal arbejde i. Da jeg skrev speciale foregik det eksempelvis på specialekontor og de par dage, hvor jeg forsøgte at skrive hjemmefra skete der absolut intet, haha. Derfor er det også godt, at jeg arbejder fra en kontorplads nu. Det gør nemlig at jeg føler, jeg kan “holde fri” fra mit Bloggers Delight-job, når jeg kommer hjem. Til gengæld er det så ofte hjemme i lejligheden, at indholdet til bloggen bliver til. For Sidsels vedkommende er det nogle lidt andre vilkår – hun har ikke en fast arbejdsplads og arbejder derfor fra lidt forskellige steder. Nogle gange hjemme, andre gange på en café, på DOKK1 eller i det gratis område på Comwell. Hun er helt klart bedre end mig til at motivere sig selv arbejdsmæssigt og sætter pris på den frihed, der ligger i selv at kunne vælge dagens arbejdssted. Omvendt kan hun så godt komme til også at arbejde lidt om aftenen eller i weekenden, hvilket måske er konsekvensen af at hun rent fysisk ikke forlader en arbejdsplads sidst på eftermiddagen.

Så for at konkludere kort på, hvordan vi når så meget, så er svaret, at det er fordi, vi har ret travlt og bruger mange af vores vågne timer konstruktivt og samtidigt forsøger at takke nej til de ting, vi ikke synes, giver os noget værdi enten personligt eller professionelt.

Hvis vi fik flere timer i døgnet, ville jeg helt klart øremærke dem til at lave ingenting. Det er selvfølgelig sjovt at have gange i en masse projekter og forskellige opgaver, men af og til kan jeg godt savne ikke at have mere tid til at lave ingenting. Det gør så også, at vi nyder det ekstra meget, når vi endelig en sjælden gang har en friweekend sammen. Så helt skidt er det ikke ;)

Hvordan prioriterer du din tid? Og hvor meget tid sætter du af til at lave ingenting?

 

2 kommentarer

 • Anne

  Jeg prøver at blive bedre til at dele tingene lidt op, men det er en kunst i sig selv, haha. Som studerende og med et studiejob, hvor jeg selv bestemmer tid og sted, kan det hele ofte flyde sammen. Det harhaft den konsekvens, at jeg, hvis jeg ikke ved, hvad jeg skal lave i to timer, har sat mig til at arbejde eller læse i stedet for at give mig selv lov til at lave ingenting. Det er ikke, fordi jeg synes, jeg planlægger min tid dårligt, og i min familie og i min omgangskreds er jeg “kendt” som hende den strukturerede og disciplinerede. Hvis jeg skal udpege noget, hvor jeg kan blive bedre til at prioritere min tid, er det netop det med at sætte tid af til “ingenting” – eller hvert fald give plads til tid, der er mindre “produktiv” :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Jeg gad godt, jeg havde det som dig, Anne :D Hvis jeg ikke får noget struktur på, flyder tingene også sammen for mig. Men jeg er desværre lidt for god til at spilde tiden på alle mulige ligegyldige ting. Så derfor forsøger jeg at få så meget struktur på som muligt, når det er meningen, jeg skal lave noget konstruktivt. Ellers synes jeg faktisk det er en rigtig god idé at øremærke noget tid til “ingenting”, så har man nemlig ikke dårlig samvittighed over ikke at have udrettet noget :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårsinspiration hos Paw Sko Aarhus + Vind 1000 kr. til sko