By the way #54 – Sidsel & Lasse
"Hvordan når I så meget?"

By the way #54

Vi har endelig fået bestilt vores honeymoon, og vi skal være væk i hele to måneder! Her er det et par billeder fra vores rejse til Koh Chang i 2017, hvor frieriet som bekendt fandt sted.

By the way:

 • Vi har fundet det perfekte produkt til Sidsels altid kolde næse. We give you: Winter Tweed Nose Warmer.
 • Folk i offentlig transport, der højlydt harker og snøfter snot op i næsen. Én gang er OK, to gange er nok og mere end det er bare klamt. Især hvis det sker hvert femte minut på en 3-timers flyvetur. Gør det nu lidt diskret i det mindste!
 • Hvis det er gået jeres næser forbi, så har søde Michael og Kathrine (som, mens vi var i USA, bekræftede på tv af de skulle forblive gift!) lavet en blog her, hvor I kan følge lidt med i, hvad parret går og laver nu og hvad deres fremtidsplaner er. Hyggeligt!
 • Okay, Love Island er egentlig meget nice! Vi kom lige til at se tre afsnit i træk, og nu er vi muligvis hooked.
 • Har I set at DR i disse dage fokuserer på falske følgere på Instagram? Vi har længe haft en fornemmelse af at det fandt sted, men det er nok mere udbredt, end vi lige gik og troede. Det er jo vanvittigt at man 1) har lyst til at købe sig til følgere 2) som virksomhed ikke laver sin research bedre 3) som sælger af robotfølgere ikke har mere moral end at man bidrager til at ødelægge den platform, vi jo i bund og grund godt kan li’. Øv!
 • Vi har planer om at smutte i biografen – både for at se Holiday og Shoplifters – har I set dem og hvad synes I?
 • Aarhus har fået nyt, hipt bageri slash spisested og vi har ikke fået besøgt det endnu! Kæmpe skandale. Har I, lige som en del af vores med-bloggere, været på Jumbo Bakery and Eatery endnu?
 • Fik vi egentlig fortalt, at vi nu har booket vores honeymoon? :D Vi skal være væk hele to måneder og tager af sted i starten af februar. Det bliver SÅ fedt, og vi glæder os sindssygt meget. Vi skal til Vietnam, Bali, Sydney og New Zealand, hvor vi har ca. 2 uger hvert sted. Vi fik alle flybilletter (5 stk.) til ca. 8800 kr. pr. mand. Det er vi godt tilfredse med!
 • Bon Iver, Major Lazer og The Streets til Northside 2019? Count us in! Skal I af sted?
 • Vi føler, at der lige nu er en masse gode, interessante og oplysende programmer, dokumentarer og serier på DR, som vi burde se, men som vi på en eller anden måde skal tage lidt tilløb til at få set. Vi vil gerne både oplyses og underholdes, men det er som om, f.eks. “Mændene der plyndrede Europa” kun kan klare den ene af de to. Kender I det?
 • Hvad er jeres foretrukne transportmiddel mellem Jylland og Købehavn? Vi er blevet mere og mere glade for Kombardo Expressen, hvis tiden er til det ( også selvom navnet er lidt tumpet, haha). Det er billigt, behageligt at få delt turen op i to med hhv. færge og bus og der er relativt mange afgange. Og så er den næsten aldrig forsinket og tager kun lidt længere tid end en tur med toget. Hvad bruger I?

13 kommentarer

 • Anja

  Vi rejser enten med tig eller bus,menn er dog meget sjældent udenfor Jylland ,er det sted jeg skal han under3km væk går jegfor detvmeste,da jeg ikke kan cykle pga synet og motorikken.. vi tager også fly på bryllups rejse

  HilsenAnja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Love Island… Hvad kan det, som Paradise Hotel ikke kan? Jeg kan ikke tage mig sammen til at se det. Mig og min mand så første afsnit og fem-ti minutter af et afsnit forleden dag. Det virker som et stort (i mangel af bedre ord) orgie. Så ligger de bare der i et stort soveværelse og dryhumper. Jeg er sgu blevet så kedelig efter jeg er blevet forælder. Det leder mig over til Jylland-København: Før vi fik barn (for fire måneder siden), tog vi bussen (og nogle enkelte gange bilen og broen). Men fra nu af tager vi bilen og broen. Hvis vores barn pludselig skal ammes, bliver vi nødt til at køre ind på den nærmeste rasteplads. Og så skrider hele planen, og vi vil ikke kunne nå færgen på et bestemt tidspunkt. Hvis vi så vælger bare at købe billet når vi kommer hen til færgen i stedet for, kan det jo være, at den lige har sejlet, og vi så vil skulle vente lang tid på den næste. Det magter jeg ikke. Ps. Interessant at læse dig og Kristines ‘diskussion’. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, det er ikke sikkert, Love Island kan noget “særligt” – tror vi skal se lidt mere endnu, for at finde ud af, om det er noget ved :D

   Kan godt se pointen i at køre i bil, når man pludselig er blevet en familie. Det kræver bare lidt mere fleksibilitet. Jeg håber virkelig, Sidsel og jeg kan “undgå” at skulle have en bil, også når vi bliver forældre. Men det må tiden jo vise :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Det har vist heller ikke kørt så længe endnu, til at man kan sige noget om det. Vinder de noget til sidst? Ja, det med bil… Det ville jeg også undgå, hvis vi kunne. Men vi bor midt i mellem vores arbejdspladser – 40 kilometer hver vej. Hvis vi skal tage offentlig transport kræver det halvanden time fra vi tager hjemmefra. Og så skal man også hjem igen. Og så kan det jo være, at toget lige har kørt, og man så skal vente (læs: spilde) en (halv) time. Minimum 3 timers transport om dagen med lille baby. Det kommer ikke til at ske. Så vi har to biler. Det er træls for både pengepung (ja, jeg er 98 år gammel…) og klima! Jeg kan godt følge jer. I bor jo (og arbejder) i Aarhus. Men her i udkantsdanmark (argh!) kan det bare ikke fungere i praksis. Desværre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Ja, de kan vinde en kvart million (og den store kærlighed, selvfølgelig) ;)

   Jeg kan så godt forstå jeres situation, der er en bil (eller to) jo rimelig uundværlig, det kan jeg godt se. Jeg tror også vi har været meget bevidste om at bosætte os centralt ift. arbejde og byliv netop for at undgå at bruge meget tid på transport og penge på bil, benzin, forsikringer, eftersyn og alt det der. Og ja, så er der selvfølgelig også noget med klimaet, selvom vores flyrejser rimelig meget modregner det, vi ikke udleder af CO2 gennem bilkørsel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine Hjort Pedersen

  Hej I to!

  Jeg har læst lidt med på sidelinjen i et par år, og jeg synes I virker som søde, intelligente, betænksomme og velreflekterede mennesker :) Derfor skal følgende ikke forstås som en negativ kommentar, men et spørgsmål, jeg ofte får lyst til at stille, når jeg læser blogs i disse dage – og som I netop virker som typerne, der måske gider reflektere over. Det omhandler flyrejser. Jeg synes jeres ferier ser dejlige ud, og I lader til at få meget ud af dem (og jeg elsker også selv at rejse). Men gør I jer nogle tanker om flyrejser og klimabelastning?
  Måske er det fordi jeg som ung i København er blevet lidt klima-kulret, men det slår mig, at mange bloggere (og mange mennesker generelt!) flyver meget hyppigt, både korte og lange ture, på trods af at der (i mit nærmiljø) er meget fokus på flyrejsers klimabelastning.
  Er det noget, I tager stilling til, eller har et standpunkt i forhold til?

  Tak for en god blog.
  Mange hilsner, Kristine.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Kristine :)

   Først og fremmest – tak for dine søde ord, det er vi glade for. Jeg læser bestemt ikke dit spørgsmål negativt og vil selvfølgelig også meget gerne svare/uddybe. Du kan tro, vi har snakket meget om det, for der er jo ikke rigtig så mange “undskyldninger” for at flyve, andet end man synes, det er fedt at rejse. Nu har vi jo også lige været ambassadører for Aarhus Lufthavn, hvor vi også har taget et par gode debatter omkring flytrafik i det hele taget.

   Det er lidt forbandet, at noget så fedt og spændende som at rejse (med fly) skal være forbundet med noget, der belaster klimaet så meget. Jeg har tænkt meget over det ift. den debat om klimaet der er lige nu og hvor Alternativet-politikeren Carolina Maier er blevet fanget i noget, der ligner hykleri, fordi hun har fløjet meget på trods af at gå ind for, at man generelt skal flyve mindre. Det er jo også svært ikke at anklage hende for hykleri, når hun prædiker ét med sin politik og så gør noget andet. Jeg synes, der mangler den nuancering, at alle andre politikere nok har fløjet mindst lige så meget, de har bare ikke erklæret, at de bekymrer sig om miljøet. Så man kan spørge – hvad er værst? At opfordre andre til at flyve mindre, selvom man også selv flyver eller lade være med at sige noget og så selv flyve lige så meget som alle andre?

   Sidsel og jeg flyver klart mere end gennemsnittet, tror jeg. Til gengæld har vi ingen bil og bruger faktisk relativt sjældent andre transportformer end vores cykler. Ikke at det undskylder noget, men det er da et område, hvor vi gør noget i en positiv retning. Jeg har ikke noget endegyldigt svar til dig andet end at jo, vi har bestemt reflekteret over det. Jeg tror, Sidsels og mine flyveture inden for en relativt kort årrække vil blive drastisk skåret ned, når vi får børn og så videre. Så vi kommer nok ikke til at fortsætte på det niveau, vi ligger på nu. Vi håber sindssygt meget at der i vores levetid bliver udviklet transportmidler til internationale rejser, som er så miljøvenlige, at de er forsvarlige at rejse i gentagende gange. For det er svært at forestille sig end verden uden rejse med fly, synes jeg.

   Måske du vil fortælle, hvad du gør ift. klimabelastning, flyrejser og den slags? Måske du har nogle gode råd eller betragtninger? :)

   Vh Lasse

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine Hjort Pedersen

   Tak for et mere end fyldestgørende svar – jeg tænkte jo nok, I havde et reflekteret og nuanceret syn på det :)
   Jeg er meget enig i dine betragtninger, både angående familielivet, der nok vil omlægge rejsemønstret, og især angående politikerne og deres manglende vilje til forandring. Jeg læser det som et udtryk for, at I, ligesom jeg selv, er fanget i en situation, hvor vores viden om (og fokus på) klima, bæredygtighed osv er vokset eksplosivt over relativt få år – og pludselig har oversteget vores reelle muligheder for (bekvemt og økonomisk) at tage de rette valg og stadig udleve vores eventyrlystne livsstil. For du har ret, det er ikke til at bære, hvis vores rejselivstil skal lægges helt på hylden…
   Jeg synes først og fremmest, at der internationalt og politisk set bør gøres noget for en transnational transportsektor, hvor man fx inden for europas grænser kan rejse bekvemt, fleksibelt og økonomisk med tog. Og selvfølgelig må der sideløbende udvikles på grønnere flybrændstof og lignende (som jeg ikke ved noget som helst om).
   Jeg er på ingen måde hverken hippie eller hellig, men jeg har de seneste tre år kun fløjet på én ferie årligt. F.eks. besøgte jeg i sommers 5 lande i øst- og sydeuropa med min kæreste, og vi fløj kun ud og hjem (for bare det at komme ned gennem Tyskland med tog tager jo en krig og koster en formue). Resten af transporten mellem lande og byer var med bus og tog. På den måde har jeg skiftet weekendturene ud med længere ferier, hvor jeg så besøger flere steder på én rejse. Det er sindsygt fedt og ret billigt (med Flixbus selvfølgelig). At tænke sin rejsekvote som én årlig rejse, hvor man så får set så meget, man orker, det virker fornuftigt for mig – men selvfølgelig er det ikke ligemeget om det er Europa eller Asien, man så flyver til…
   Men jeg drømmer også om en tur til Japan, og om at komme tilbage til USA. Men selvom det prismæssigt er inden for rækkevidde, er det ikke noget jeg vil tillade mig lige nu. Jeg sparer lidt klimapoint op til om et par år; måske er der til dén tid mere styr på fly-udledningen, man kan jo håbe…:/
   God honeymoon til jer – hvis ikke man må give den gas dér, hvornår må man så? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Kristine :)

   Super gode tanker, du gør dig. Tror egentlig vi er meget enige. Jeg tror “desværre” vi europæere og beboere i vestlige lande generelt må indstille os på at skulle lægge vores tilværelser radikalt om, hvis vi skal redde kloden. Det er bare forbandet svært! Politisk initiativ og den teknologiske udvikling kan selvfølgelig også hjælpe, og det håber jeg virkelig meget, den kommer til. Der er allerede ved at blive udviklet flybrændstof, der udleder mindre CO2, men det går nok desværre ikke hurtigt nok. Det er en god idé at “samle” sine rejser mere, så man rejser i længere tid men færre gange samlet set.

   Det er selvfølgelig også en fin løsning at tage toget i stedet, men man skal faktisk også huske på, at det ikke nødvendigvis er en bedre løsning, hvis du sidder flere timer i toget end du ville sidde i flyet. Tjek blot denne info: https://www.greenmatch.dk/blog/2016/03/saa-meget-bruger-du-i-co2-naar-du-rejser – hvis flyruten (fugleflugt) er f.eks. halvt så lang som togruten, kan du næsten lige så godt tage flyet og spare tiden.

   Det er ikke nemt, men det er da en start at være så reflekteret over det som dig. Tak for din uddybende kommentar og god weekend! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  Jeres rejse lyder så skøn!

  Ang transport mellem Jylland-Sjælland, så tager jeg kombardo tur/retur en eller to gange hver måned, når jeg besøger mine forældre i Aarhus. Og det har virkelig gjort min tur så meget mere behagelig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det bliver den fedeste tur, er vi sikre på! :)

   Okay, det var alligevel også ret tit, faktisk. Det ville også hurtigt blive et par tusind kroner, hvis du skulle med tog flere gange om måneden, tænker jeg!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Har i booket bryllupsrejsen gennem et bureau? Og er det en rejse i selv har sammensat? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Nej, vi har faktisk selv booket den. Men vi har endnu ikke booket andet end flybilletterne – vi tænker nemlig selv at arrangere transport og oplevelser on the go, mens vi er af sted, ligesom vi gjorde, da vi var i Sydamerika for snart 10 år siden. Det kan selvfølgelig godt være, der er et par ting, der skal bookes på forhånd, og det skal vi nok også have kigget på. Men lige nu er det faktisk bare fem flybilletter ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Hvordan når I så meget?"