Set, hørt og læst: oktober – Sidsel & Lasse
Tilbageblik på vores Roadtrip i USA

Set, hørt og læst: oktober

Her får I vores “Set, hørt og læst” for oktober – en måned, der bestemt ikke har skuffet på underholdningsfronten. Vi ser allerede frem til november, hvor der er især er sindssygt mange spændende film, der har premiere og hvor en masse albums udkommer. Tjek eventuelt Soundvenues liste over film, du bør se i biografen i november. Stærke sager!

Set

Film: Journal 64

Den sidste film med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen som Carl Mørck, inden det, i stedet for Zentropa, vil være Nordisk Film, der skal stå for filmatiseringerne af Afdeling Q-bøgerne. Traileren var ganske gruopvækkende med de indtørrede lig gemt bag en væg i en lejlighed i København og selve filmen bød da også på flere grumme scener. Vi var ganske fint underholdt, omend det nok ikke er en film, der kommer til at gå over i filmhistorien. Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares kører den ind med charmen og har stadig en ret god kemi på skærmen (og ganske dysfunktionel som politipartnere). Man kunne godt savne lidt udvikling hos de enkelte karakterer og deres indbyrdes forhold, for stort set intet har ændret sig fra første Afdeling Q-film og så til nu. Carl er stadig vrissen og asocial det meste af tiden. Alt i alt en fin og underholdende film med solidt skuespil – også fra de yngre skuespillere Elliott Crosset Hove, Fanny Bornedal, Clara Rosager m.fl.

Serie: Love Island

Da seneste sæson af Paradise Hotel sluttede, efterlod det et reality-tomrum i vores hjerter, som vi, næsten uden at snakke om det, har ledt efter en afløser til. Gift ved første blik og Den store bagedyst har dulmet smerterne, men Love Island kan for alvor være det, der lukker hullet! Det er faktisk ganske sjovt og finurligt på en lidt mindre opkørt og overdramatiseret måde end Paradise Hotel. Og så tager deltagerne ikke sig selv helt så seriøst, hvilket egentlig er meget forfriskende. En kæk gut (som man aldrig ser ansigtet på) indtaler også en meget sjov voice-over, der guider seerne gennem de forskellige udskejelser, deltagerne skal igennem. Derudover er der det element, at det foregår næsten i real time, hvilket gør, at man som seer kan få lov at påvirke udfaldet af programmet ved at stemme på deltagerne og dermed give dem fordele i programmet. Vi glæder os til at se, hvordan programmet udvikler sig og om det kan blive ved med at være spændende i de otte uger, det skal køre. Vi kan dog, efter at have set et par afsnit, godt være bange for at manglen på taktik og twists kan gøre, at det ikke bliver helt så nervepirrende som f.eks. Paradise Hotel.

Serie: True Detective

Sidsel havde et par aleneaftener hjemme i Marmeladefabrikken mens Lasse var på sommerhustur. De blev brugt på at se første sæson af True Detective. Vi har forsøgt at se serien sammen for et par år siden, men det fangede aldrig helt. Serien kræver, at man er vågen og lægger mærke til de mange navne og detaljer, detektivmakkerparret Rust og Marty gennemgår, men så får man også en solid belønning i form af en af de mest originale og velproducerede krimihistorier i nyere tid. Mange af jer har sikkert forlængst set serien, men måske den tåler et gensyn :)

Hørt

Podcast: Den Nye Stil

Vores flytur fra Zürich til Las Vegas forrige fredag føltes usandsynligt lang! Lasse fordrev tiden ved at se spillefilm indtil han var helt firkantet i øjnene! Sidsel hørte otte afsnit af podcasten Den Nye Stil (og de resterende der lå tilgængeligt på hjemturen 12 dage senere). Podcasten gennemgår dansk hiphops historie fra den spæde start i 80erne og op til i dag. Den er indtalt af Pelle Peter Jensen, hvis passion for genren skinner tydeligt igennem. Hvis I er den mindste smule interesseret i emnet kan podcasten varmt anbefales.

Album: Robyn – Honey

Robyn er eeeendeligt tilbage med nyt materiale, og heldigvis er det godt! :) Det er ikke fordi hun genopfinder den dybe tallerken, men numrene er ret catchy og har stadig en meget Robynsk lyd. Måske en knap så dansabel og mere rolig udgave. Vi er fans.

Koncert: Phlake – Can we talk?-tour

Teknisk set hørte vi denne koncert d. 1 november (og dermed ikke i oktober), men den kommer altså med alligevel. Det er ikke fordi, vi har hørt vanvittigt meget Phlake, men sætter man ét af deres to albums på, opdager man, at man faktisk har hørt rigtig mange af deres sange og at de har masser af hits. Nærmest hele første album er jo rene hits. Phlake lyder rigtigt, rigtig godt live og spiller virkelig tight. Samtidigt er de meget afslappede på scenen og vil gerne snakke lidt til/med publikum. Det er ret hyggeligt. Til tider bliver det måske en kende flødet og selvsmagende, men de er bare så dygtige og Mads Bo synger så godt, at man ikke kan lade være med at elske det. Alt i alt en super god koncert, hvor Phlake både havde hevet en DJ, harpespillende og syngende Selma, sangerinden Lleoh og selveste Benjamin fra Benal med ind i deres optræden.

Læst

Bog: The Little Book of Lykke

Normalt læser vi en hel del på ferier, men turen til USA var en undtagelse. Vi var simpelthen for trætte efter de mange hikes. Da vi kom tilbage til Vegas nåede jeg dog at tykke mig igennem Meik Wikings lille bog om lykke, mens jeg lå ved poolen og forsøgte at lade mit indre solcellepanel op inden den igen stod på dansk kulde. Jeg ved ikke om det også var solen og den dejlig ferie, der gjorde det, men det var en virkelig rar oplevelse at læse bogen. Wiking beskriver i virkeligheden en masse banale faktorer, der spiller ind i vores jagt på lykke, men de var gode at blive mindet om. Især de forskellige case studies var spændende at læse. Mange af dem handlede om mennesker, der havde fundet lykken i at vende deres hverdag på hovedet ved fx at flytte til et andet land, sige jobbet op eller vælge en kollektiv boform.

Billeder af Charlotte Ea

Online magasin: The Whoman Journal

Seje Sille har startet sit eget online magasin, og siger selv om mediet: ”The Whoman Journal er skabt med ønsket om at skabe en dialog om mode, kunst og kultur, der ikke blot er intelligent, men også opsøgende, humoristisk og personlig til en vis grad. Det er et samlingssted for think pieces omkring den nye tronarving for Céline, fem-tech, de store følelser forbundet med et outfit og råd fra nogle af de stærkeste og samtidig mest sårbare kvinder indenfor business, kunst og mode. Det er et samlingssted for nyheder, mode, fællesskab og for personer, der både er på røven over, at Cynthia Nixon aka ”He’s not that into you” Miranda Hobbes næsten blev New Yorks nye guvernør og over Miu Mius Resort 2019 kollektion.” Vi synes, det er en virkelig fed idé at tage både store og små emner og stofområder op og behandle dem på en ny måde. Modeindhold kan godt have en tendens til at blive lidt overfladisk og letbenet, så vi hilser det nye take på kulturjournalistisk velkommen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbageblik på vores Roadtrip i USA