Turen går til Maldiverne – Sidsel & Lasse
Stem på dit yndlings takeaway-sted og vind 500 kr. til Just Eat

Turen går til Maldiverne

Reklame for Rejselyst

I morgen stikker vi igen mod varmere himmelstrøg. Denne gang går turen til vidunderligt paradisiske Maldiverne, og vi glæder os, som vi sjældent har glædet os til en rejse før. Sidste tirsdag mødtes vi med vores medrejsende, som består af både venner, bekendte og helt nye bekendtskaber, og vi var vist alle rimeligt overstadige, da vi gik fra mødet! Undervejs fik vi præsenteret presseturens program af Matti og hans kæreste Tina, der sammen driver det nordjyske rejsebureau Rejselyst, og det lød alt sammen som en drøm, man ikke har lyst til at vågne fra! Foruden Matti og Tina får vi selskab af Tobias og hans kæreste Signe, vores gode kammerat Mads og hans kæreste Emilie samt Daniel og Pernille. Sammen skal vi i løbet af ni dage dokumentere vores oplevelser på ø-gruppen i det Indiske Ocean, og forhåbentlig give et godt billede af hvad man kan forvente sig af en tur til Maldiverne.

Undervejs skal vi både bo på et relativt primitivt guest house, et overdådigt eco-resort og til sidst et hotel, der ligger i mellemklasssen. En rejse til Maldiverne kan skrues sammen på mange måder, hvilket vores rejsedagbøger derfra forhåbentlig vil bære præg af. I det hele taget er øerne blevet en langt mere tilgængelig destination end for bare ti år siden, hvor man skulle have en mere end almindeligt velpolstret bankbog for at kunne checke ind i en af de luksuriøse hytter på pinde, som er blevet så ikoniske for landet. Det skal man i øvrigt stadig, hvis det er de fem-stjernede resorts, man drømmer om, men mindre kan også sagtens gøre det. For en håndfuld år siden fik lokalbefolkningen nemlig endelig tilladelse til selv at drive små hoteller og guest houses på øerne, og den lovændring har fordret en ny slags turisme, der ledes an af backpackere og andre budgetrejsende. Vi glæder os til at opleve begge slags rejseformer og se hvilke oplevelser, de hver især byder på.

Allerede nu har vi en række udflugter lagt ind i programmet, og de har bestemt ikke gjort vores begejstring mindre! I løbet af de første par dage skal vi blandt andet give os i kast med natfiskeri og på en sandbanke-picnic. Derudover drømmer jeg også om en dykkertur. Maldiverne skulle byde på nogle af de bedste dyk i verden, især på grund af det rige dyreliv. Revhajer, skildpadder, rokker og tropefisk er alle stamgæster på de omkringliggende rev. Og så rummer havene i området også en relativt stor bestand af hvalhajer. At komme tæt på dem har altid været en stor rejsedrøm, så det kunne være ret vildt at få den indfriet. Nu må vi se – den slags handler også om at have heldet med sig. Uanset hvad bliver det nok svært at ødelægge det gode humør på sådan en tur :) Vi skal i øvrigt også mødes med personalet på eco-resortet Soneva Fushi og høre mere om dét, at drive et bæredygtigt hotel. Det bliver spændende!

Og for nu at sørge for, at vi også walk’er the walk, når vi insisterer på at talk the talk, så har vi overført en donation svarende til den mængde CO2, vores tur “koster”, via Carbonfund. Vi blev tippet om denne fine guide, hvis du selv er interesseret i at gøre en forskel, når du flyver.

Nu vil vi pakke de sidste sager og sætte kurs mod Bounty-strandene. Vi skrives ved!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stem på dit yndlings takeaway-sted og vind 500 kr. til Just Eat