By the way #56 – Sidsel & Lasse
Billeddagbog fra Maldiverne

By the way #56

Vi prøver os frem med lidt AcroYoga

By the way:

 • Er I stødt på Joseph’s Machines på Facebook? Hans Storm P-agtige maskinerier er så fascinerende!
 • Sidsel spottede en Kim Larsen-memoir i en boghandel for ikke så længe siden. Det er altså lidt spøjst at der er forfattere, der spekulerer i den slags allerede inden manden er død (tror simpelthen ikke på at den er skrevet og sendt til tryk på så kort tid).
 • Vi lavede denne æblekage med nedfaldsæbler fra Sidsels ene arbejdsplads for et par weekender siden. Den er virkelig god!
 • Sidsel har i år siddet med som en del af juryen til Byens Bedste-prisen, der uddeles hvert år af Stiften. Det var skægt at få et indblik i aarhusianernes foretrukne restauranter, butikker m.v. (men også meget svært at finde den endelige vinder i hver kategori!).
 • Lasse er stødt på spillet What do you meme? online. Det ser virkelig sjovt ud! Har I mon prøvet det?
 • Vi har prøvet kræfter med lidt AcroYoga mens vi var på Maldiverne – det var søde Pernille, som kunne hjælpe os lidt i gang. Det var faktisk ret sjovt og vi syntes selv, vi var ret gode. Det vil vi gerne gøre noget mere!
 • Da vi var på Mallorca sidste sommer fandt vi et kaktusblad på en gåtur, som vi besluttede at døbe “Kærlighedskaktussen” i anledning af vores 10 års-dag som kærester og plante, når vi kom hjem. Den har levet i bedste velgående i halvandet år, men nu er den død! Lidt ærgerligt, når den skulle forestille at være et symbol på vores kærlighed, haha. Vi tænkte, det var smart med en kaktus til dette formål, da de jo holder længe og er svære at slå ihjel . Men ak, sådan skulle det ikke gå.
 • Da vi landede i Kastrup på hjemturen fra Maldiverne missede vi toget hjem med ét freaking minut! Der gik så først et tog to timer senere. Heldigvis var der bløde læderstole og lækker wok i Terminal 2, men øv, hvor ville vi gerne have været hjemme to timer tidligere!
 • Vi kan læse, at flere og flere bloggere/Instagrammere bliver personligt påvirket, når deres billeder ikke får lige så mange likes, som de er vante til eller havde håbet på. Vi kan godt genkende fornemmelsen, men vi øver os virkelig meget i ikke at lade det gå os på. For Instagram er simpelthen ikke en vigtig nok ting, til at man skal lade manglende performance på mediet gå ud over sit gode humør. Det kan være lettere sagt end gjort, men uanset om man er influencer eller ganske almindelig person med en profil på mediet, så husk at sige pyt og tag det for hvad det (ikke) er. Dit værd som person og antallet af følgere og likes på din profil har intet med hinanden at gøre :)
 • Vi var så heldige ikke at være i Danmark, da Black Friday-ræset løb af stablen. Det var faktisk ret befriende ikke at have alt det om ørene! Jo, der kom en hel del (!) mails i vores indbakker med diverse tilbud, men ellers fyldte det ikke ret meget i vores bevidsthed. Nu kan vi så læse, at Black Friday-salget faktisk er faldet i år sammenlignet med 2015, 2016 og 2017. Det er positivt, synes vi! Black Friday er ikke 100% skidt – hvis du alligevel ved, at du skal have en ny støvsuger eller vinterjakke, kan du jo lige så godt købe den med 20% rabat. Men alt det salg, der kommer af impulskøb udelukkende fordi varene er sat ned, det er noget juks. Forhåbentlig er denne reaktion blot starten på et større bevidsthedsniveau omkring det personlige forbrug hos de enkelte danskere :)

5 kommentarer

 • Michelle

  Jeg har det lidt anstrengt med den Instagram-profil I linker till.. På den ene side er det ret underholdende, og også vigtigt at få fokus på, i hvor høj grad man kan konstruere et falsk billede på de sociale medier. På den anden side kan jeg ikke lade være med at tænke, at det er ærgerligt at udskamme almindelige piger for at forsøge at leve op til de ekstreme skønhedsidealer, vi har i vores samfund. Der er et eller andet ved det, at der sidder en eller flere unge mænd bag sådan nogle profiler og, synes jeg, driver en eller anden form for digital “heksejagt”, når de her pigers overredigerede billeder jo egentlig er et symptom på noget andet, der er galt – selvom de selvfølgelig på sin vis også er med til at reproducere problemet, det kan jeg selvfølgelig godt se. Men der er et eller andet skævt ved det. Og det er meget nemt at sætte sig på den del af kampen, der bare går ud på at pege fingre af andre.. Særligt når man ikke engang selv er ung kvinde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Michelle :)

   Du har ret – jeg har fjernet linket igen. I starten syntes jeg, det var underholdende, men det er som om, det har taget en lidt skidt drejning. Eller også har jeg bare haft tid til at tænke to gange over det. Men ja, det er en interessant debat og dynamik, det her hvor de unge piger (og drenge) ligger under for nogle urealistiske skønhedsidealer, som de samtidigt selv er med til at reproducere med deres redigerede billeder. Personligt synes jeg det er for tyndt et argument at man “bare prøver at leve op til nogle skønhedsidealer” – der må man altså tage lidt mere ansvar. Men løsningen på problemet med disse billeder bliver nok aldrig at udskamme personer online, så det har du helt ret i.

   Tak for kommentaren og god søndag :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Kim Larsen gik i gang med at skrive erindringer sammen med litterat Jens Andersen (ham der også skrev meget rost biografi om Astrid Lindgren) i februar måned i år, altså før han døde. Så selvom man (jeg) muligvis har hørt lidt rigeligt om Kim Larsen, så er det dog ikke så galt, som I forestiller jer (;

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Den der Q&A… Har jeg fuldstændig overset den, eller er den ikke lagt op endnu? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   …. Vi har så dårlig samvittighed! Men vi har simpelthen ikke haft tid til at filme den endnu! Sorry :D Men den er ikke glemt!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billeddagbog fra Maldiverne