By the way #57 – Sidsel & Lasse
På juletur i Mecklenburg-Vorpommern

By the way #57

En vase er en vase er en…krukke? Hvornår bliver det ene til det andet?!

By the way:

 • Nøj, hvor vi glæder os til juleferien! Jo, vi har næsten lige været ude at rejse, men juleferien er bare noget andet. Især fordi vi ved, at næsten alle andre også holder fri der, så vores respektive mail-indbakker står ikke og flyder over med ulæste mails, når vi vender tilbage fra ferien ;) Så kan man holde ægte ferie uden dårlig samvittighed!
 • Vi er fans af Jonathan Spang og hans program “Tæt på sandheden” – han er altså virkelig skarp og formår på underholdende vis at fremhæve en masse hykleri, skandaler og vanvittige ting, der foregår i Danmark. Især på den politiske front. Vi sidder i en skør blanding af latter, forargelse og mistro, når vi ser programmet. En sjælden kombination af følelser.
 • Apropos, så interviewer Jonathan Venstres klimaminister, som kalder deres klimaudspil “meget ambitiøst”. Det er sjovt med det ord, ambitiøst – det er som om, alle politikerne er blevet enige om at bruge præcis det ord om deres klimatiltag. Vi har lidt på fornemmelsen, at når de mål, der blev sat i udspillet, viste sig ikke at blive nået, så kan de igen hive det ord frem og sige “Jamen det var også et meget ambitiøst udspil”. Men det vil tiden vel vise ;)
 • Vi har skrevet bag på vores skrabekalender, hvad vi vil bruge pengene til, hvis vi vinder. Altså forskellige ting alt efter, hvor stor præmien bliver. Hvis vi vinder millionen, skal 80% gå til opsparing og de sidste 20% til at invitere vores familier på ferie. Vinder vi 50 kroner, skal vi ha’ brød og kage fra Mor Anna, haha. Mon ikke vi ender med 9 ud af 10 juletræer lige som alle andre danskere igen i år?
 • Vi har begge slettet Snapchat. Vi bruger det faktisk ikke rigtigt længere. Så kære Snap-venner, I behøver ikke sende os snaps mere (hvis I overhovedet kan?). Vil du også slette Snapchat, har Red Barnet lavet en fin guide her.
 • Vi har haft en længere, og meget dyb, samtale om, hvad den præcise forskel er på en vase og en krukke. Vi er nået frem til, at en krukke umiddelbart ikke kan være af glas og ofte har et låg. Men derfra er vi ligesom ikke rigtig kommet videre.
 • Vi glemte at pakke fem vigtige ting, da vi skulle af sted til Tyskland. Måske et tegn på at vi har lidt for travlt? Eller bare at vi begge er ved at blive lidt distræte, haha. Vi remsede endda op for hinanden, hvad vi havde pakket, men ingen af os påpegede det, den anden havde glemt. Flot.
 • Har I set den her lille 16-minutters udsendelse med bloopers fra SKAM sæson 1? Det er så hyggeligt og lidt sødt. Og se lige, hvor små og unge, de ser ud! Vi får helt lyst til at gense hele serien.
 • Vi udlejer vores lejlighed, mens vi er på bryllupsrejse i februar og marts 2019. Hvis I kender nogen, der mangler en 4V lejlighed på Trøjborg i den periode, må I gerne give lyd! :)
 • Lidt Aarhus-internt, men: var der nogen af jer, der så den seks meter høje julemand, der stod nede foran Cirkuskroen? :D Og ved I hvorfor den er forsvundet igen? Vi forestiller os, at den er blevet offer for en julefrokost gone wrong.

9 kommentarer

 • Line

  Krukke vs. vase: Er det ikke meget formålsbestemt? Altså en vase sætter man en blomsterbuket i vand i, mens man planter sine blomster i jord i en krukke fx?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg trænger også til juleferie, men som studerende må jeg (endnu en gang) vie min juleferie til eksamensskrivning. Dog kan jeg trøste mig selv lidt med, at jeg har den sødeste studiegruppe, som er med på, at vi knokler inden jul og mellem jul og nytår, så der kan blive plads til julehygge og lidt fritid. Og nå ja; vi skal skrive om produktionen af Tæt på sandheden, så mon ikke det alligevel bliver en anelse muntert at skrive eksamen? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lars fra Galten

  MEN
  Hvad er forskellen på tunnel og tunnel. Som i tunnel og tunNel. Hvis i forstår. Den algoritme har jeg kæmpet med i mange år.
  Pft

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Damn, Lars! Der tror jeg, vi må ud i en større omgang research, inden vi kan give et fyldestgørende svar, haha! Du har ikke selv et bud? ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Nu er jeg blevet nysgerrig og bliver nødt til at spørge, når nu i laver sådan en seriøs cliffhanger; hvad var de fem vigtige ting i glemte at pakke?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, det er faktisk også tarveligt! Sidsel glemte at pakke en striktrøje, jeg glemte at pakke vores selfiestang (fordi vi tænkte den skulle bruges til at filme live på IG med), mit badetøj (til spaområdet).. og så kan jeg faktisk ikke engang huske de sidste to ting! Min hjerne er helt hullet i disse dage!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Vi glemte også begge deodorant! Så det blev tre dage med spændende kropslugt, haha.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Er glaskrukke ikke et rigtigt ord? Er forskellen på en vase og en krukke ikke nærmere anvendelsen? Og måske højden? Jeg har det som om vaser er højere end krukker?
  Anede i øvrigt ikke, at jeg overhovedet havde en holdning til krukker vs. vaser ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, jo, måske? Synes bare ikke det er et ord, jeg er stødt på ret mange gange. Men hvis det er anvendelsen, der afgør, hvad det er, så kan den samme genstand vel være en vase, når der er blomster i og en krukke, når der er småkager i? Det er da også mærkeligt! Og man kan vel godt have en lav vase eller en høj krukke, tænker jeg? :D Du kan godt høre, at det ikke er helt nemt ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På juletur i Mecklenburg-Vorpommern