Maldiverne på tre budgetter – Sidsel & Lasse
Gode indkøbsvaner giver luft i budgettet

Maldiverne på tre budgetter

Reklame for Rejselyst

Vi lovede jo at komme nærmere ind på de steder, vi besøgte på vores tur til Maldiverne. Nedenfor kan I læse om tre forskellige måder at opleve øerne på, der spænder fra det budgetvenlige til det dekadente. Og så har vi interviewet Matti, der driver Rejselyst, om hvorfor han er så pjattet med Maldiverne. Læs med, hvis du har planer om en dag at besøge det lille ørige:

Amazing View, Thoddoo
Prisleje: 12.500 kr. per person for 10 dage inkl. fly, transport til øen, halvpension og 4 udflugter.

Maldiverne rummer både lokale og private øer. De store resorts ligger som regel på de private øer, mens de små guest houses drives lokalt. På hyggelig Thoddoo ligger Amazing View, et guest house der drives af Moosa og hans familie. De råder over seks hotelværelser, der rummer the basics: en (god) dobbeltseng, aircondition, klædeskab og badeværelse. Her er rent, pænt og dejligt stille, men man skal ikke forvente luksusresort i strandkanten. Amazing View rummer også en hyggelig have med hængekøjer og caféborde, hvor dagens måltider kan indtages med bare tæer i sandet. Øens hovedattraktion er uden tvivl Bikini Beach, der indkapsler postkort-stemningen og Bounty-scenerne, Maldiverne er så kendt for. Stranden er blandt de bedste, vi nogensinde har besøgt. Den er simpelthen så smuk. Og så ligger den kun en lille gåtur fra Amazing View. Under vores besøg tog vi på en række udflugter med Moosa, bl.a. night fishing, der virkelig kan anbefales. Grillet snapper smager bare ekstra godt, når man selv har fanget den!

Amazing View er helt sikkert “budgetversionen” af Maldiverne, og man skal ikke forvente sig en hoteloplevelse i luksusklassen. Ej heller kold vin og øl til maden, da øens befolkning er muslimsk. Til gengæld er omgivelserne og strandene lige så smukke som på de dyre øer. Og så er det fedt at komme i berøring med det lokale liv.

Forvent: smukke strande, et hyggeligt fiskerleje, lavt tempo, lokale huse i alle regnbuens farver, lokal mad (ris, bønner, melon, fisk og kylling, græskar), gode snorkelture (vi så en masse flotte manta rays og tropefisk på vores tur)

Angsana Velavaru
Prisleje: 18.000 kr. pr. person for 7 dage inkl. fly, halvpension og transport med indenrigsfly tur/retur.

Angsana ligger på en privat ø ca. 40 minutters flyvetur (med vandfly!) fra hovedøen Malé. Resortet er ret typisk for Maldiverne, har vi indtryk af. Det rummer både en række af de karakteristiske Water Villas, der ligger midt ude på vandet, og så en hovedø, hvor der ligger yderligere en håndfuld strandvillaer. Vi var indkvarteret i sidstnævnte, og var så heldige både at have smuk havudsigt i forhaven og en privat ferskvandspool i baghaven. Det føltes ret dekadent at have så god plads og så vild en udsigt kun til os to.

Fra øen kan man snorkle, dykke og dyrke forskellige former for vandsport. Vi tog på en snorkeltur, der ikke helt kunne toppe dem, vi havde haft på Thoddoo og Soneva, men til gengæld løb vi på 30 legesyge delfiner på tilbagevejen, der gjorde bådturen fuldkommen uforglemmelig! Og ellers går tiden hurtigt med at dase på stranden, spille volley, kigge på sting rays og i det hele taget nyde livet. Hvis man gerne vil opleve Maldiverne fra en mere luksuriøs side end Thoddoo, kunne Angsana Velavaru sagtens være svaret.

Forvent: “klassisk” resort med højt komfortniveau, buffeter med bredt udvalg, flotte strande, beach volley, delfiner, mulighed for snorkling med hvalhajer, smuk udsigt fra strandhytterne og masser af privatliv

Soneva Fushi
Prisleje: 45.000 kr. pr. person for en uge inkl. fly, 7 nætter med halvpension
og transport med indenrigsfly tur/retur.

Soneva Fushi er ubetinget det mest luksuriøse resort, vi nogensinde har boet på. Forestil jer et bæredygtigt ferieparadis med kridhvide strande, cykelstier langs palmerne, et utal af gourmetoplevelser og private strandvillaer, der indkapsler tropestemningen perfekt. Øen rummer 64 villaer, og huser mellem 350 og 400 ansatte året rundt. Resortet er indrettet med respekt for den oprindelige vegetation, hvilket betyder at langt de fleste villaer ligger skjult i den frodige jungle. Kun baren BaraBara og restauranten Out of the Blue ligger blottet ude i den turkisblå atol. Øen rummer også fitnesscenter, udendørsbio, køkkenhave, vandrutsjebane, treetop-restaurant, observatorium, is- og chokoladebar, dykkercenter og det mest tjekkede legeland, vi hidtil har set. Sonevas mantra er “no news, no shoes” (man afleverer sine sko ved ankomst og får dem tilbage, når man forlader øen), hvilket hoteloplevelsen i den grad afspejler. Cyklerne kører kun i 1. gear og det samme gør man selv! Sonu og Eva, der står bag Soneva, har siden 1995 gjort deres ypperste for at praktisere bæredygtig hoteldrift, hvilket afspejler sig i alt fra brevpapiret til affaldshåndteringen. De dyrker så mange afgrøder lokalt på øen som muligt, genanvender alt glas i deres glaspusteri, lader børnene genanvende flamingoplader til diverse kunstprojekter og har marinebiologer ansat til at passe på de omkringliggende rev. På nuværende tidspunkt genanvender resortet 90% af al deres affald, og arbejder på at bringe tallet endnu højere op.

Prismæssigt ligger Soneva i den høje ende, men det er også noget nær den mest eksklusive hoteloplevelse, du kan opstøve på Maldiverne. Perfekt til en bryllupsrejse, sølvbryllupsfejring eller en anden særlig lejlighed. Vi er selv blæst fuldstændig bagover af opholdet, og vil sindssygt gerne tilbage engang, hvis pengepungen nogensinde tillader det.

Forvent: tilbagelænet luksusliv, smukke strandvillaer, uhørt højt serviceniveau, mange forskellige restaurantoplevelser, den vildeste morgenbuffet nogensinde, god snorkling, et overflødighedshorn af faciliteter og aktiviteter, bæredygtighed

Om Rejselyst og Maldiverne som destination – interview med Matti, som står bag Rejselyst

Hvad inspirerede dig/jer til at starte et rejsebureau?

Jeg har altid selv haft en stor passion for at rejse, og efter jeg mødte Tina er vi begyndt at rejse rigtig meget sammen. I 2016 var vi på Maldiverne og besøgte en ø, som vi efter lang tids research havde udvalgt. Vi var de første danskere nogensinde på guesthouset, og rigtig mange af vores venner og bekendte spurgte ind til det. På det tidspunkt var lokal turisme på Maldiverne stadig helt nyt, og det var så fed en oplevelse, at jeg var overbevist om, at andre også ville kunne lide det. Jeg præsenterede Tina for idéen om et rejsebureau, og derfor lavede vi et samarbejde med guesthouset. Jeg havde selv en ustyrlig rejselyst og brugte alligevel rigtig meget tid på at planlægge og sammensætte mine egne rejser, så hvorfor ikke hjælpe og inspirere andre til at få de samme gode rejseoplevelser.

Hvordan er det at have et fuldtidsjob samtidigt med at man driver et rejsebureau?

Det har været ret hårdt, men det var en god måde at starte på, så rejsebureauet stille og roligt kunne udvikle sig. Nu har jeg faktisk opsagt mit fuldtidsjob, så jeg kan bruge al min tid på Rejselyst. Det glæder jeg mig helt vildt til!

Hvorfor skal man tage til Maldiverne?

Maldiverne er i en liga helt for sig, når det kommer til sol og strand. Man kan finde masser af fede strande og lækre hoteller i mange andre lande, men de helt små øer på Maldiverne kan bare noget, som man ikke finder andre steder. Stilheden, naturen, dyrelivet under havoverfladen og oplevelsen ved at kunne holde ferie på en uforstyrret ø, som man kan gå rundt om på 10 minutter. Tænk sig, at man slet ikke skal have sko på under hele sin ferie!

Hvad kan man forvente af Maldiverne på budget?

Man kan faktisk forvente rigtig meget af Maldiverne på budget. De lokale øer har også ægte “Maldiverne-strande”, her er masser af lokalt liv, og så er prisen på mad, udflugter mv. langt lavere end på luksusresorts. Der er ikke swimmingpool på guesthouset, ligesom der heller ikke er alkoholservering på de lokale øer. Det skal man selvfølgelig vide, inden man tager afsted, men kan man leve med dén del, så venter der nogle fantastiske oplevelser til en rigtig fornuftig pris.

Hvad kan man forvente af Maldiverne på luksusniveau?

Maldiverne på luksusniveau er lige præcis dét, som man ser på billeder – og mere til! Store bungalows på havet eller stranden, god mad og et rigtig højt serviceniveau. Mange kunder spørger os, om det virkelig er alle pengene værd, og om det er lige så lækkert, som det ser ud, og her er det korte svar, at JA – det er det!

Hvilke fejl begår folk, når de bestiller rejser til denne destination?

Mit indtryk er, at mange ikke får en ordentlig rådgivning, inden de tager afsted. Der er meget stor forskel på øerne, både i forhold til maden, strandene, villaerne, stemningen, prisniveauet og meget andet. Nogle steder kan man snorkle langs stranden, andre steder kan man ikke. Visse steder skal man betale op til 7000 kr. for vandfly mellem lufthavnen og resortet, og på de dyreste resorts kan et måltid mad snildt koste over 1.000 kr. Derfor er det helt essentielt, at kunderne bliver rådgivet og får afstemt forventningerne, inden de rejser til Maldiverne. For mange er en rejse til Maldiverne jo en ”once-in-a-lifetime-oplevelse”, så det er altafgørende, at kunderne får lige præcis den tur, som de drømmer om.
Et godt råd er også flykompensation via AirHelp så man kan undgå flyforsinkelser, aflysninger og ende i en situation hvor der nægtet boadring.

Hvad er jeres bedste oplevelse på øerne?

Det er umuligt at sige, hvad den bedste oplevelse er, for vi har virkelig haft mange gode oplevelser på Maldiverne. Hvis vi alligevel skal fremhæve noget, må det være resortet Gili Lankanfushi eller vores første møde med Maldiverne på den lokale ø, Thoddoo, tilbage i 2016.

Hvorfor vælge Maldiverne frem for fx Thailand eller Bali?

I bund og grund handler det jo meget om, hvad man gerne vil have ud af sin rejse, men hvis lækre strande og afslapning er det primære formål med rejsen, så er Maldiverne helt ideelt. Livsstilen er afslappet og tilbagelænet, og man skal ikke nå noget. Man har alt samlet på én lille ø, og jeg synes, at man slapper af på en helt anden måde, når man er på Maldiverne.

Hvornår er det bedst at tage afsted?

Vejrmæssigt er det bedst at besøge Maldiverne i perioden december til april. Til gengæld svinger prisen også en del i løbet af året afhængigt af sæsonen, og særligt på de mere eksklusive resorts kan der være en stor besparelse at hente ved at rejse i lavsæsonen fra maj til november, så det er selvfølgelig en afvejning, man skal lave, inden man booker sin rejse.

3 kommentarer

 • Shit nogle gode billeder! Har længe tænkt på at tage kæresten med til Maldiverne, så rigtig fedt lige at få nogle fifs her :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Wauuuww, hvor ser det vanvittigt ud. Virkelig fedt med en lille ‘bedst i test’ haha! Jeg har altid tænkt at Maldiverne kun var for millionærer, så det er super nice at se at det godt kan gøres bare nogenlunde budget. Bare af ren nysgerrighed – skal I egentlig betale skat af sådan et ophold? Det er vel i princippet noget I har modtaget? Jeg spørger blot af nysgerrighed og ikke for at påpege et eller andet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Mathilde :) Ja, det var virkelig også en fed tur! Og man kan sagtens få sig et lækkert ophold uden at det koster spidsen af en jetjager – men helt klart, der er også en del resorts, hvor der skal spares lidt mere op, hvis man vil bo der.

   Det med skattereglerne for bloggere, journalister og privatpersoner indholder desværre en masse gråzoner, som vi forsøger at navigere så godt i, som vi kan. Det er svært at finde en klar udmelding fra SKAT på området, men vi prøver at forholde os, sådan helt generelt, og ikke kun med rejser, til at vi skal beskattes af den private værdi, et produkt eller en gave har for os. Gråzonen består så i at definere, hvad der er privat og hvad der er professionelt. Hvis du er nysgerrig, kan du læse mere om det her: http://buildingblogs.dk/2014/01/21/min-guide-til-skat-af-gaver-for-bloggere/

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode indkøbsvaner giver luft i budgettet