Billeddagbog og tanker om næste Tysklands-tur – Sidsel & Lasse
Nytårsoutfittet i hus

Billeddagbog og tanker om næste Tysklands-tur

Reklame for Tysk Turistinformation

Med vores tur til den tyske delstat Mecklenburg Vorpommern nogenlunde frisk i hukommelsen vil vi, her inden julen, dele lidt flere billeder fra turen med jer, som måske kan få jer helt op i det røde julestemnings-felt. Vi besøgte byerne Wismar og Rostock, som vi også har lavet en mini-guide til her. Sæsonen og landet taget i betragtning var det selvfølgelig helt uundgåeligt, at fokus skulle ligge på de tyske julemarkeder, som har en høj (jule)stjerne hos os og danskerne generelt. Begge byer får vores anbefalinger, hvis man leder efter en weekendtur, der skal give julestemningen et nøk opad. Især hvis du bor på Fyn eller Sjælland (eller i Sønderjylland selvfølgelig) er mulighederne gode for at komme relativt hurtigt til de to kystbyer. Udover at hive en solid julestemning op ad nissehuen er tyskerne også ret glade for wellness og spa, så du kan med fordel kombinere din juletur med lidt spa-afslapning og varme. En by, vi selv har til gode at besøge er Warnemünde, som efter sigende skulle være en lille og meget hyggelig badeby, der ligger lige ned til vandet og har strand og det hele (hvilket jo er lidt af en sjældenhed i tyske byer mere generelt, da de jo ikke har i nærheden af lige så meget kystlinje som i Danmark). Men den tur skal vi nok gemme til sommeren :)

Mens vi var af sted, snakkede vi om, at både især Wismar (men også lidt Rostock) minder lidt om Ebeltoft – både på grund af de hyggeligt, brostensbelagte gader, farverige, gamle huse, den korte afstand til havet og den ferieby-agtige stemning, der især om sommeren tiltrækker mange turister fra nær og fjern, der kommer for at nyde vejret og slappe af. Vi fik fortalt, at blandt andet berlinere og hamburgensere (?) tager til Wismar og Rostock netop for at holde ferie og komme lidt væk fra det travle byliv. Det kan vi bestemt ikke fortænke dem i. Så hvis du har været i Ebeltoft og godt kan li’ stemningen der, vil du også bryde dog om Wismar og Rostock :) Derfor tænker vi, at en tur til Mecklenburg Vorpommern og byerne her er oplagte sommerferiedestinationer, hvis man gerne vil prøve noget andet end f.eks. Berlin og Hamburg.

Vi bliver altid lidt fascinerede over hvor anderledes den tyske kultur og væremåde kan være i forhold til den danske, når man tænker på, hvor tæt, de to lande ligger op ad hinanden. Derfor har vi næsten altid et par notitspunkter ”med hjem” fra tysklandsture – her er, hvad vi i denne omgang har lært om tyskerne:

 • Du kan lige så godt finde dit gymnasietysk frem fra gemmerne. Selv hvis du fik 02 til afgangsprøverne er der stor sandsynlighed for, at du kommer længere med tysk end med engelsk. Uanset bliver der set positivt på dit forsøg på at snakke tysk.
 • Kød er godt! Meget kød er meget godt!
 • Både på banegårde, fortov og butiksstrøg er vejen delt op i to, så folk, der går i samme retning, går i den samme side. Tysk effektivitet!
 • Kyststrækning er en stor ting. Lige så snart du er i en radius af 50 km fra havet, begynder alting at hedde noget med “Meer” og “See”.
 • De her juiceglas er indbegrebet af tysk morgenbuffet. Det samme er nutella-brikker selvfølgelig!
 • Nordtyskerne er meget åbne og imødekommende, og så siger de mojn ligesom i Synnejylland :)
 • Effektiviteten gør sig også gældende når det kommer til tyskernes togbaner. Vi kørte med omtrent 10 forskellige tog på vores tur, og ikke ét var forsinket.
 • Husk kontanter! Som vores taxachauffør sagde: “Wir brauchen nur eine karte hier: Bargeld”
 • Tyskerne har et sindssygt udvalg af trykte magasiner. I en ganske almindelig kiosk talte vi fx sytten forskellige tattoo-blade.
 • Ärzteromanen (lægeromaner) lever også i bedste velgående. Titlerne er alt for gode: Was verschweigen sie, Dr. Flynn?, Die feurigen Küsse des Playboy-Docs, Zurück in deine starken Arme.

Se i øvrigt vores andre rejseindlæg fra Tyskland her, hvis du er nysgerrig på flere tyske destinationer – vi er efterhånden ved at være lidt garvede på den front, hvis vi selv skal sige det ;)

2 kommentarer

 • Ida

  Ved I hvad der kunne få mig til at tage på weekendtur i Tyskland? At de joinede os andre i det 21. århundrede og begyndte at tale engelsk. Så man kunne få nøgler til hotelværelser, spørge om vej, få noget at spise og den slags småting.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Altså, jeg synes også der er noget lidt sjovt at bevæge sig ud på “dybt vand” og forsøge sig med lidt tysk :D Men når det er sagt, så ville det virkelig rart, hvis de var lidt skarpere på det engelske. Det kan så også komme lidt an på, hvorhenne i Tyskland, man er. I de større byer synes jeg generelt de er bedre. Måske er det egentlig det samme i DK? Altså er vi er bedre til engelsk i de større byer? Til gengæld er bundniveauet nok en hel del højere i DK :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytårsoutfittet i hus