By the way #58 – Sidsel & Lasse
Billeddagbog og tanker om næste Tysklands-tur

By the way #58

Vores julehilsen til jer fra sidste år

By the way:

 • Lasse overvejede at købe et digitalt abonnement på Politiken, han vil nemlig gerne støtte god, dybdegående og uafhængig journalistik. Lige indtil han så prisen. 299 kroner om måneden! Okay, fair nok, god journalistik koster penge. Men 299 om måneden? Det er altså i overkanten. Og det kan heller ikke deles mellem flere personer. De havde engang et digitalt abonnement til 79 kroner om måneden, men det valgte de at sløjfe i 2016 for så at sætte prisen til det fjerdedobbelte. Er der nogen af jer, der abonnerer på Politiken? Eller en anden avis?
 • Har I mon hørt podcasten Kvinden med den tunge kuffert? Retsagen er netop gået i gang, kunne vi læse os til, og den norske kvinde risikerer op til otte års fængsel for bedrageri. Det er godt nok en grotesk (og i virkeligheden ret sørgelig) sag!
 • Det er lidt skørt, at så mange high-end brandlogoer begynder at ligne hinanden. Sorte versaler i enten bold eller bold italic er åbenbart bare the shit. Men det er ikke specielt differentierende!
 • Hey, hop lige ind på jule-hygge.dk, hvis I vil læse lidt om, hvordan vi holder jul, hvad vi spiser juleaften (én af os får ikke risalamande) og hvad vores bedste juleminder er.
 • En juletradition, som Lasse og hans lillesøster har, er at de skal spille Tekken 1 på deres gamle Playstation 1. Og Lasse skal helst vinde de fleste battles, tak.
 • Har I nogle gode tips til spisesteder, caféer og seværdigheder i Berlin? Vi skal på en forlænget weekendtur til januar og det er alligevel ved at være et par år siden, vi sidst var i byen. Hit us!
 • Er det bare os, eller fik den der sag med CBS og den krænkende højskolesang ALT for meget medieopmærksomhed? Det er to år siden, det rent faktisk skete. Hvorfor er det, vi skal snakke om det nu? Det er så uendeligt lille en historie i forhold til så meget andet, vi kunne og burde fokusere på.
 • Hvis du står og mangler lidt underholdning til nytårsfesten, så har Lasse en masse (14, faktisk) musikquiz-playlists på sin Spotify-profil lige her. De varierer lidt i sværhedsgrad, så kig lige de forskellige numre igennem, inden du kaster dig ud i at quizze ;) Skal det være lidt ekstra vildt, plejer vi at spille med at man skal drikke et shot eller en slurk øl, før man må svare.
 • Og nu vi er i gang – husk, at du kan se masser af gratis film på Filmstriben.dk – vi har lavet en liste over de bedste af slagsen, som du finder her.
 • Nu er det ikke for at sætte ild til jeres shoppe-trang, den har sikkert fået fint afløb her i december.. men… har I set, at H&M, COS og ARKET allerede har startet deres udsalg?

26 kommentarer

 • Hej Sidsel og Lasse
  Faldt over jeres blog, i forbindelse med at jeg planlægger januar måned i Mexico – og i får godt nok Tulum til at se lækkert ud, så der må jeg helt sikkert forbi!
  Jeg er selv utroligt glad for Berlin, og har samplet lidt tips her:
  http://etphonehome.dk/mini-guide-berlin/

  Håber det kan hjælpe, og rigtig god tur:)
  // Tine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Tine :) Uh, heldige dig! Tulum er SÅ nice – det kan du godt glæde dig til. Og tak for de pæne ord. Fedt med Berlin-guide, den vil vi få kigget på :) God dag til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasha

  Spiste på Dada Falafel for nogle år siden – det var himmelsk! God jul, I to!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Tjek! Vi er falafel-elskere med stort F, så det må jo prøves :D God jul til dig også, Natasha! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnete

  Jeg abonnerer på Weekendavisen, og læser Politiken online gennem min fars medie-login. Kæmpe luksus! Jeg er ret glad for kultur, og der er WA virkelig god, synes jeg. Læser Politiken online hver morgen for lige at blive opdateret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Lækkert, Agnete! Jeg gad egentlig godt bare have adgang til det hele :D Jeg må se, om jeg måske kan nasse på en af mine venners/familiemedlemmers abonnementer eller måske finde nogen at splejse om et abonnement med :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hvor er I heldige i skal til Berlin.
  I skal prøve et libanesisk spisested Babel der ligger på Kastanien Alle. Lækkert og til gode penge.
  Og hvis I er til Loppemarkeder skal i tage på Arkonaplatz, det er så hyggeligt, lille, men hyggeligt marked! Er ret sikker på det er der hele året.
  Rigtig god jul og god tur når tiden kommer der tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Super gode tips, mange tak Emilie :) Vi føler også, man bare kan blive ved med at udforske Berlin, så vi er bestemt også glade for at vi får en tur dertil snart igen. Rigtig god jul til dig også :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Altså vi er 5 der deler abonnement på Politiken :) Man kan selvfølgelig kun have én enhed hver – men det er det hele værd.
  Vil meget hellere give lidt penge for at slippe for stavefejl og clickbait overskrifter – men 299kr ER dyrt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Nå okay, så det kan altså godt lade sig gøre! Hvordan gør I – sådan rent praktisk? Har I ét login, som I alle fem bruger? Synes ikke det er dyrt, hvis man kan være 5 om at dele det :) Men hvis det er for én person, så er det altså dyrt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Mine forældre abonnerer på Jyllands-Posten, hvor de har et Medielogin, som jeg kan bruge til at læse e-avisen på min iPhone i app’en. Politiken fungerer på samme måde, så når du opretter et abonnement, får du et login, som kan bruges på op til fem devices 😃

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Aaaaah… snedigt! Så kunne det jo godt være, jeg alligevel skulle finde et par stykker at splejse med ;) Tak for uddybningen, Anne!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Beklager jeg spørger, men er du sikker på du ikke kan dele det Politiken abb med nogen?
  Jeg har Politiken digitalt abb til 109,- pr mdr. Det er studiepris, og jeg kan dele det med op til 5 personer.
  Prisen er en anden som studerende, men tænker det er mærkeligt hvis deres ‘normale’ abb ikke kan deles i husstanden for eksempel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Berlin er så undervurderet en by. Fischers Fritz er en Michelinrestaurant. Tag derind til frokost og få deres business lunch, så spiser man lækkert og til overkommelige penge. Mens I alligevel er der, bør I lægge vejen forbi Fassbender & Rausch, som er lige i nærheden… Mums!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det er modtaget! Tak for tip, Mia :D Michelinfrokost lyder da ikke helt pjattet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Vi har abonnement på Weekendavisen, som kommer i fysisk eksemplar hver fredag. Jeg nyder at læse den henover weekenden, og der synes jeg netop, at jeg får god journalistik for pengene (med studierabat giver vi 23 kr. om ugen). Jeg har desuden et digitalt abonnement til Politiken gennem mit arbejde, hvilket jo er virkelig luksus!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Årh, nice med hele to avisabonnementer! Fedt for dig ;) Jeg er egentlig ikke så interesseret i en fysisk avis, for jeg tror ikke, jeg ville få den læst. Men jeg ville meget gerne kunne læse artikler online :) Er Weekendavisen god, synes du?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jesper

  Jeg har selv abb. På Zealand – god, bundsolid og troværdig journalistik til 30 kr. pr. uge – eller ca. 130 kr. pr. mdr.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hey Jesper :) Cool, det er jo en lidt bedre pris – men mener du mon Zetland?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tekken var SÅ fedt – her var det 3’eren der rockede og jeg ville altid være Eddy Gordo :D

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Er så enig, den sag med CBS er latterlig! Det er rent foderstof til højrefløjen, som kan puste sig op og fortælle alle om krænkelseskulturens angreb på vores ‘allesammens’ danske sangskat. Og helt ærlig, det er på gang en dejlig sang og melodi, men samtidig kunne vi godt trænge til at diskutere vores besyngelse af nationalstaten – nationalromantiske sange er sgu lidt skræmmende. Men måske hellere skulle tage en diskussion om virkelig skræmmende finanslov og øen Lindholm (bare rolig forventer ikke, at I tager det op her)… Nå men mht. avis vil jeg gerne anbefale Information, i Politiken er der virkelig meget københavnerstof (jeg er selv københavner), Information er mere substans for pengene. Prøv eventuelt med weekendabonnement og på papir bare fordi det er lækkert. Vi har den hele ugen, men læser mest i weekenden – og jeg er ikke 80 år bare 34 og træt af at læse alt på skærm.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Tak for tippet med Information, Marie! :) Det vil vi da overveje. Jeg kan faktisk også rigtig gode lide at have en avis at læse i, når det er weekend. Men jeg kan også godt lide at læse artikler online. Men måske man kan gøre begge dele på en eller anden måde?

   Og ja, helt enig i forhold til CBS-sagen. Alle politikerne står jo nærmest i kø for at “tage afstand” og fordømme for forfærdeligt det er, at der er én der har følt sig krænket over en dansk sang. Det er SÅ lille en ting. Jeg vil ikke begå whataboutism, for selvfølgelig skal der også være plads til en snak om danske værdier, også selvom det ikke er en altafgørende og livsnødvendig diskussion. Men den sag har bare fyldt ALT for meget, proportionelt set i forhold til hvor stor betydning den reelt har. Hvis du spørger mig, i hvert fald.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Tjek Liquidrom i Berlin, dét er en oplevelse :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, wow! Det ser vildt ud :D Unterwassermusik… spændende! Tak for tippet ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billeddagbog og tanker om næste Tysklands-tur