Strømforbrug med omtanke – Sidsel & Lasse
Hvordan bør man som blogger svare på kritik?

Strømforbrug med omtanke

Reklame for Barry

Som mange af jer sikkert har erfaret, åbner der sig en helt ny verden, når man køber sin første bolig. Fra at have haft minimalt ansvar for noget som helst, står man pludselig med den fulde voksenpalette: banklån, kreditlån, ejendomsskat, varmeregninger, elregninger, forsikringer, ejerforeningsforpligtelser und so weiter. I starten føles det overrumplende, men som med så mange andre forandringer, vender man sig efterhånden til de nye forhold. Er man af den støbning (hvilket jeg nok er), der gerne vil have kontrol med alting, så kan det ligefrem være rart at stå med alle nøglerne til butikken.

Da vi flyttede i lejebolig sammen tilbage i 2010, var vi fløjtende ligeglade med de forskellige udgiftsposter og hvor de kom fra. Der tikkede aconto-regninger ind fra måned til og måned og det var ligesom det. Men i takt med at vi lærte mere om økonomien i at eje en bolig og drive en husholdning, blev vi også mere selvsikre i forhold til at træffe de mest favorable valg for os selv. Fx ved at indhente tilbud på boliglån fra seks-syv forskellige banker. Ved at forhandle os til bedre forsikringsaftaler. Og nu altså også ved at skifte elselskab. Faktisk skiftede vi første gang for et par år siden, hvor Lasse fik et godt tilbud fra en af de mindre elselskaber. Da vi så købte Marmeladefabrikken hægtede vi os i første omgang på sælgers eksisterende aftale, men nu er vi skiftet til nystiftede Barry.

Barry er en dansk start-up, der sigter efter at blive fremtidens elleverandør. Det betyder med andre ord, at de vil gøre det nemt, gennemsigtigt og simpelt at købe elektricitet. Vi gætter på, at det er de færreste, der på nuværende tidspunkt monitorerer strømpriser derhjemme. Der gik mange år inden vi overhovedet fattede, at strøm var noget, man handlede med! Men på samme måde som med mange andre råvarer går priserne på el op og ned i takt med udbud og efterspørgsel. De svinger sågar fra time til time. Og det er særligt her, Barry er smart. Som Barry-kunde kan du monitorere strømpriserne og snart også strømkilderne via deres app. Det hele stilles op på en brugervenlig og overskuelig måde, der gør dit elforbrug til en mere gennemskuelig størrelse. Snart vil du også kunne monitorere dit strømforbrug time for time og betale din el-regning løbende.

For os er det især en af de kommende features, der er interessante: muligheden for at bruge strøm, når kilden er bæredygtig. Desværre er det jo sådan, at vi i Danmark stadig får strøm fra både fossile og vedvarende energikilder, og fordi begge typer blandes i vores elnet, kan man som forbruger ikke selv vælge “sort strøm” fra. Det kunne ellers være smart, hvis der løb en sort og en grøn ledning ind i elskabet derhjemme, og man så bare kunne sætte en klemme på den sorte! Men med Barry kommer man skridtet tættere på et bæredygtigt elforbrug ved at få muligheden for at tænde de strømslugende apparater, når strømmen er grønnest. For en del brugere vil der også være en besparelse at hente, både fordi Barry sælger deres strøm til indkøbspris og fordi man kan vælge at forbruge mest, når prisen er lavest. Hvis der er mulighed for at sætte tørretumbleren, opvaskemaskinen eller pyrolyseprogrammet i gang uden for spidsbelastningsperioder eller når det blæser godt på vindmøllerne, hvorfor så ikke udnytte det? Det kunne sikkert også være en sjov læring at give videre til sine børn, tænker vi: at det er muligt at træffe smartere og grønnere valg.

Hvis I er blevet nysgerrige på Barry, findes der mere info samt link til download af deres app her. Et abonnement hos Barry koster 29 kr. om måneden. Vi kunne i øvrigt læse os til, at Acie er hoppet på samme vogn, hvis I har lyst til at læse hendes overvejelser om samme emne :)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan bør man som blogger svare på kritik?