Her skal du tage dine gæster med hen, når de besøger Aarhus – Sidsel & Lasse
Forlænget weekend i Berlin

Her skal du tage dine gæster med hen, når de besøger Aarhus

Hvad skal du vise dine gæster, hvis de allerede har været på Aros, Dokk1 og Moesgaard? Heldigvis er der efterhånden rigtig mange kulturelle og kulinariske tilbud til dem, der gerne vil have Aarhus ind under huden. Herunder har vi udvalgt en række af vores favoritter – både nye indslag og gamle klassikere.

Aarhus Brætspilscafé

Den oprindelige Brætsspilscafé i Vestergade er en populær tilføjelse til Aarhus’ caféliv. Her kan man få timer til at gå med de hundredvis af brætspil, der tårner sig op langs væggene. Stemningen er uformel og hyggelig (selvom de mange mennesker samlet på få kvadratmeter udfordrer indeklimaet en smule!).

Salling Rooftop

Forrige år blev Sallings kæmpestore tagterrasse indviet og har siden dannet ramme om mange hyggelige koncerter, solskinsstunder og frokoster. Udsigten fra toppen er rigtig smuk, og er man særligt vovet kan man også gå en tur ud på glasbroen og kigge ned på Strøgets mylder.

Aarhus Street Food

ASF er først og fremmest en stor samling madboder, men det er i høj grad også blevet et sted, hvor aarhusianerne samles. Især i solskinsvejr er der masser af liv ved de tilstødende udearealer, hvor lyskæder, barer og musik bidrager til den gode stemning. Vi kan varmt anbefale maden fra Báhn Mì Bandits, Grilled Cheese, Pita Planet og Tuk Tuk, hvis I vil købe en bid mad :)

Latinerkvarteret

Det er svært ikke at lade sig charmere af området omkring Rosensgade, Badstuegade, Pustervig, Studsgade, Graven og Volden. Man kommer automatisk ned i tempo af at slentre langs brostenene og kigge på de mange specialbutikker.

Dyrehaven

Denne park vækker altid glæde hos børn og dyrevenner. Den menneskevante hjorteflok, der holder til i parken, kommer tit og hilser på, og er man heldig får man også et glimt at de vildsvin, der bor i parken. Husk æbler og gulerødder – det forbedrer chancerne for dyrebesøg betragteligt ;)

Den Permanente

Badeanstalten har efterhånden mange år på bagen, men bliver heldigvis vedligeholdt, så aarhusianerne kan svømme en tur i sommermånederne og få blodcirkulationen i vejret i vinterbadeklubben Jomsborg. Tag badetøjet med hvis vejret er til et dyp og ellers er gåturen langs stendiget og ind til træskibshavnen også flot.

Marselisborg Lystbådehavn

I den modsatte ende af Aarhus Bugt ligger idylliske Marselisborg Lystbådehavn. Her finder man hyggelige caféer, restauranter og isboder, og i øvrigt også endnu en vinterbadeklub! Vi kan anbefale en middag på dejlige Seafood, hvis man er til fisk og skaldyr.

Øst for Paradis

Der er få biografer, der er så fine som Øst for Paradis. Filmudvalget spænder vidt fra internationale film til dokumentarer, klassikere og arthouse-perler. Tag også gerne derind selvom du ikke skal se en film – deres café er enormt hyggelig.

Aarhus Havnebad

Endelig fik Aarhus Ø plantet det frø, der gerne skal give en masse liv og miljø til området. Selve havnebadet har aarhusianerne allerede taget til sig i stor stil og de omkringliggende boder ser også ud til at have gang i forretningen. Vi elsker at komme derude både til en kaffe og til et dyp i udspringsbassinet med efterfølgende saunatur her i vintermånederne (det er i øvrigt gratis).

Kunsthal Aarhus

Man kan godt sige, at Kunsthal Aarhus ligger en smule i skyggen at Aros (nærmest også bogstaveligt talt!). Men vi synes bestemt museet er et spændende alternativ til mastodonten på højen. De har altid spændende udstillinger, et godt udvalg i caféen og en fin lille museumsbutik med kunstbøger.

Kvindemuseet

Kvindemuseet er noget helt unikt. Både udstillingerne, bygningen og ildsjælene, der driver museet, bidrager til en spændende oplevelse, som du ikke kan opstøve noget andet sted. Gå fx på opdagelse i modens udvikling, kvinders rettigheder eller feministisk kunst.

Godsbanens åbne værksteder

Godsbanen vil nok optræde på de fleste lister over steder, der er værd at se i Aarhus. Vil man udforske det kreative værested fra en mere taktil vinkel kan et besøg på værkstederne anbefales. Her kan du fx fremstille keramik, lege med laserprintere og plotte dine egen designs. Priserne på materialer er i øvrigt meget rimelige.

AGF-kamp på Ceres Park

Selvom man ikke er fodboldinteresseret kan en tur på stadion være en virkelig sjov oplevelse. Husk grillpølser, fadøl og din bedste fortolkning af “kom så de hviiiie”!

Væksthusene

Hvis Randers Regnskov virker som et uoverskueligt projekt har Aarhus heldigvis en gratis miniputudgave, hvor man kan se eksotiske planter, sommerfugle, frugter og træer. Husk at besøge caféen efterfølgende, der serverer god mad til billige penge.

Universitetsparken & Statsbiblioteket

Ingen tvivl om, at Dokk1 er et imponerende byggeri, men er man mere til historie end spritnye glasfacader bør man tage en tur på Statsbiblioteket og efterfølgende gå en tur i universitetsparken. Biblioteket er smagfuldt indrettet og har netop fået helt nye faciliteter, og så er de smukke gule bygninger udført af C.F. Møller og Kaj Fisker et vaskeægte Aarhus-varemærke.

2 kommentarer

 • Mia

  Perfekt! Vi skal til Aarhus til sommer 😀👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Aarhus er så dejlig (også) om sommeren! :D Vi har faktisk også planer om at blive i DK nærmest hele sommeren, så lad os lige krydse fingre for noget godt vejr!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forlænget weekend i Berlin