Kærlighed til Trøjborg – Sidsel & Lasse
And we're off!

Kærlighed til Trøjborg

Vi har netop forladt Aarhus og overleveret vores nøgle til en sød lejer, der skal bo i Marmeladefabrikken, mens vi er på bryllupsrejse. Op til rejsen har vi talt om, hvordan vi mon kommer til at have det, når vi igen lander på dansk jord til april. Faren ved sådan en tur er jo, at man kommer hjem og får alvorlige rejseblues. Heldigvis kommer vi tilbage til forår, festivalsæson og en masse gode ting på jobfronten – så vi har i det mindste forsøgt at time rejsen sådan, at vi får en blød landing! Og så er der ingen tvivl om, at det – efter to måneder på skiftende hoteller og med livet klemt ned i en vandrerygsæk – bliver kærkomment at komme tilbage til lejligheden og til Trøjborg.

Da vi påbegyndte vores boligjagt i starten af 2016, havde hverken Lasse eller jeg Trøjborg inde på lystavlen. Vi var begge overbeviste om, at vi ville finde vores drømmehjem i 8000 Aarhus C. Og selvom Trøjborg vel på mange måder er det nærmeste man kommer på midtbyen, så var det for os lidt specielt at flytte til et område, som vi ikke i forvejen havde det store forhold eller kendskab til. Jeg har læst et års tid på fakultetet ved Aldersrovej og vi har begge haft et par venner med bopæl på Trøjborg, men det var ikke en bydel vi tog til på eget initiativ, inden vi selv fik adresse i 8200. Vores flytning kan slet ikke sammenlignes med at flytte fra en landsdel til en anden, eller fra byen og ud på landet, men som bymenneske vil der nok altid være områder, man sværger til og føler sig tryg i. På samme måde som københavnere tit har et yndlingsbrokvarter. Vores verden udgik fra Vesterbro i Aarhus, og i de første fem-seks år bevægede vi os typisk inden for en trekant, hvis hjørner bestod af Aarhus Universitet, Latinerkvarteret og Vesterbrogade.

Men som bekendt fandt vi efter halvandet års boligjagt drømmehjemmet på Trøjborg, og med nøgleoverdragelsen fik vi pludselig også et helt nyt nabolag. De første mange gange vi cyklede mellem vores gamle hjem i Vesterbrogade og det nye på Trøjborg føltes det mest af alt som om vi var på besøg. Jo jo, vi går og maler og sliber på en bolig, men vi skal ikke for alvor bo her.. eller hvad? Det var en spøjs fornemmelse at lukke døren til lejligheden i Vesterbrogade og give nøglen til vores pedel. Efter den sidste store rengøringsseance og flytning tog vi på Drudenfuss og spiste aftensmad med øre og kinder, der var helt røde og blussende af træthed! Det er nok en af den slags minder, der vil dukke op, når Lasse og jeg husker tilbage på store begivenheder i vores liv. Der er ingen tvivl om, at vi var klar til at sige farvel til vores lille studielejlighed, men der var også meget nyt i vente, som vi ikke vidste hvordan ville udarte sig.

Den første nat i Marmeladefabrikken var faktisk ret forfærdelig, haha. Vi sov i den Tempurseng, som sælger havde efterladt, i et af soveværelserne ud mod gaden, og det var nok kombinationen af ny seng, ny lejlighed og nye lyde, der gjorde udslaget. Heldigvis blev det meget bedre, da vi fik installeret os med en ny seng i soveværelset ud mod haven. Siden da har vi aldrig sovet bedre! Og Trøjborg er, som overskriften afslører, krøbet ind under huden på os. Mange aarhusianere sukker på sådan en “nej hvor er der bare hyggeligt”-måde, når de snakker om Trøjborg. Og nu kan vi endelig forstå, hvad de mener! Indkøbsture på Tordenskjoldsgade, biografaftener i Metropol, gåture i skoven og dyp i havet er blevet faste bestanddele af vores hverdag her på toppen af Aarhus, og nu kan vi slet ikke forestille os, at det skulle være anderledes. Det er lige et nyk mere voksent og roligt end Vesterbrogade, hvor man tit stod op til sirener, bræk på fortovet og en halvspist shawarma i cykelkurven. Det havde helt klart sin charme engang, men nu er vi rigtig taknemmelige for at være havnet i verdens bedste by-i-byen. We love you, Trøjborg <3

2 kommentarer

 • Natasha

  Ja, misundelse er en grim ting! Jeg har altid haft et helt særligt forhold til Trøjborg. Mine forældre har også altid holdt meget af stedet, så ret hurtigt forstod jeg at det var STEDET. Faktisk blev og er det for mig et lidt magisk og eventyligt sted, hvor jeg som barn har digtet mange små historier. Nu drømmer jeg om at bo der, men pt er jeg hundeejer, hvilket generet kan spænde ben for en lejer i Århus. Jeg må tage til takke med Skejby, som jo heldigvis er tæt påTrøjborg, så det bliver ofte til besøg i jeres dejlige hood :)

  PS håber I nyder Vietnam!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det er nemlig bare så hyggeligt, Natasha! Jeg kom der også en smule selv som barn, da jeg er vokset op i Aarhus Nord (lidt længere ude end Trøjborg) var Trøjborgs biograf tættere på end at tage ind i byen, så der så vi tit film. Vildt hyggeligt stadig at tage i den biograf her 15-20 år senere! Og du har ret, det er ikke mange lejligheder på Trøjborg (eller andre steder i Aarhus C-ish), der tillader hund. Du må købe dig et lille byhus ;) Og TAK – vi nyder Vietnam helt vildt meget :D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

And we're off!