Tre dage i Hanoi: billeddagbog og guide – Sidsel & Lasse
Følelsen af at være gift

Tre dage i Hanoi: billeddagbog og guide

Hej søde internet-venner! Vi har netop fundet en stabil internetforbindelse og lidt aircondition, og det gav anledning til at sortere lidt i de billeder og indtryk vi har fra de første dage på vores tur rundt i Vietnam. Normalt udgiver vi først guides og rejsedagbøger efter hjemkomst, men i løbet af de kommende par måneder har vi tænkt os at asfaltere, mens vi kører. Eller blogge, mens vi rejser, om man vil. Her kommer i første omgang beretning og guide fra vores besøg i Hanoi:

Tidligt tirsdag morgen landede vi i Vietnams hovedstad og blev heldigvis mødt af milde temperaturer og afdæmpet trafik. Sidstnævnte skyldes vietnamesernes vigtigste fejring: Tet (der svarer til det kinesiske nytår). Under Tet holder mange butikker lukket, og de fleste af byens borgere holder en række fridage sammen med deres familier. For os var det sjovt at se hvor meget der var gjort ud af pynt og påklædning i dagene, hvor festlighederne stod på. Det var knap så fedt, at mange spisesteder m.v. holdt lukket, men det var der jo ikke noget at gøre ved. Vi fik heldigvis set og spist en masse godt alligevel. Hanoi har et væld af muligheder både hvad angår hoteller, restauranter og seværdigheder. Og så er det den slags by, der skal opleves ved bare at gå gennem gaderne og fare en smule vild i de mange gyder. Så falder man over virkelig mange sjove og skøre ting! Men sørg for at gro øjne i nakken, hvad trafikken angår. At krydse en vej i Hanoi mens der kommer 50 scootere blæsende er lidt af en kunstart.

Bo

Delicacy Hotel & Spa – Vi har kun positive ting at sige om vores hotel i Hanoi. Vi har aldrig oplevet så venligt og betænksomt et personale før! Og så er hotellet virkelig smukt indrettet. Du kan helt sikkert finde billigere hoteller i byen, men til 400 kr per nat er Delicacy et kæmpe fund målt på standarden. Og så gik personalet all in på at pynte vores værelse og ønske os tillykke med brylluppet, haha <3

Spis

Bún Bò Nam Bộ – Mange guides hævder, at denne biks laver Hanois bedste Bun Bo. Vi deler helt klart begejstringen! Og så er priserne virkelig rørende.

Chops – Er du ikke den største fan af fish sauce og nudler? Så kan du heldigvis få en virkelig god burger på Chops. De hakker deres kød friskt hver dag, bager selv burgerboller og laver hjemmelavede sides (deres fries og slaw er lækkert). Derudover har de et bredt udvalg af specialøl.

Cong Ca Phe – Denne hyggelige kaffekæde kan spottes på de grønne facader og de mange mennesker, der ofte sidder rundt i alle hjørner og på de fine balkoner. Stedet er kendt for deres coconut coffee: en slags slush ice på sødet kokosmælk og så med et shot kaffe hældt over. Det smager skønt!

Eden – Tæt på katedralen i det franske kvarter ligger den hyggeligste tagterrasse med kig ud til kirken og byens tage. Her kan du bestille juice, kaffe, øl og drinks. Perfekt til et pitstop inden aftensmad.

The Hanoi Social Club – Meget hipt, meget vestligt, men også meget hyggetligt. Hos Hanoi Social Club kan du få morgenmad, frokost og aftensmad med et vestligt præg. Maden er lidt dyrere end hos gadekøkkenerne, men stadig meget billigere end i Danmark.

Blackbird Coffee – Fin lille kaffebar i Old Quarter, der serverer rigtig god kaffe. I det hele taget er standarden på kaffebarer i Hanoi ret høj.

Breadmore Hanoi – Hvis køen er lang hos hypede Banh Mi 25 er Breadmore et rigtig fint alternativ. Her kan du blive mæt i lækker Banh Mi for under 10 kr!

Gau Coffee & Bakery – Hos Gau kan man få kaffe, surdejsbrød, croissanter og ikke så meget andet. Til gengæld er det hele vellavet. Deres Egg Coffee skulle være blandt de bedste i området.

Se

Ho Chi Minh Mausoleum – Vietnameserne forguder deres “Onkel Ho”, og i Hanoi finder du et stort mausoleum og museum til ære for den tidligere leder og modstandsmand. Ho Chi Minhs balsamerede lig kan blandt andet ses på mausolæet (når der er åbent for adgang).

Hanoi History Military Museum –  På museet har man samlet en masse gamle krigsmaskiner fra Vietnamkrigen. Både kanoner, fly og tanks. Og så er der adgang til byens Flag Tower.

Hoa Lo Prison – Et af de bedre museer i Hanoi er Hos Lo Memorial, der står som et dystert mindesmærke over først krigen mod franskmændene og senere amerikanerne.

Thang Long Water Puppet Theatre – Selvom det umiddelbart kan lyde lidt stenet, så er vanddukketeateret i den gamle bydel en rigtig sjov oplevelse. Dukkerne er virkelig kunstfærdigt udført og stykket akkompagneres af traditionel musik, der spilles live af et syvmandsorkester. Billetter koster ikke mere end 30-40 kr og stykket tager ca. 50 minutter.

Old Quarter – Rundt om Hoan Kiem Lake ligger den gamle bydel, der rummer et sjovt mix af fransk kolonistil og nyere vietnamesisk kultur. I bydelen finder du masser af street food, kaffebarer og butikker med souvenirs, tøj m.m.

Temple of Literature – Litteraturens tempel er et spændende kig ind i fortidens akademiske verden. I templet hyldes filosoffen Konfutse og hans lærergerning. Templet udgør i øvrigt også en dejlig pause fra scootere og bilos!

“Train Street” – Dette er ikke som sådan en seværdighed, men det er et ret skægt syn, så vi syntes, den skulle med! Som i så mange andre landes storbyer er Hanoi forbundet med andre dele af Vietnam via jernbane, men det, der er lidt usædvanligt, er, at Hanois beboere bor klos op ad skinnerne!

 

5 kommentarer

 • Martina

  Hej. Tak for indsigt i jeres tur – en stor hjælp til planlægning af vores egen. Kan det passe, at man kun må have 15 kg. bagage med hver under indenrigsflyvningen mellem Da Nang og Ho Chi Ming? Kan I huske om det gjorde sig gældende? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Martina :) Velbekomme! Det er vi glade for at høre. Ja, det er vist desværre rigtigt nok. Sidsel tjekkede i hvert fald op på, hvad de forskellige kg krav var på alle flyvninger på vores tur, og så pakkede vi derefter, og der var det vist 15 kg, vi endte med at have som max. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • GITTE

  Hej. Jeg så, at I har lagt jeres rejseplan for New Zealand ud på bloggen. Jeg skal til Vietnam til november og tænkte, om I måske kunne lokkes til at dele jeres detaljerede rejseplan for jeres dage i Vietnam? Det vil være en kæmpe hjælp til min tur :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Hej Gitte :)

   Rejseplanen for Vietnam er ikke lige så detaljeret, desværre. Men jeg kan give dig vores rute + hoteller (og priser herpå):

   VIETNAM RUTE

   5-8/2: Hanoi Delicacy Hotel & Spa 1376
   8-10/2: Halong Bay Rosas el. Lavender Cruise 1800 (pick-up ved hotel kl. 8.00)
   10/2: nattog til Hue 800
   11-13/2: Hue Purple Hue Hotel 236
   13-16/2: Hoi An Hoi An Rustic Villa 421
   16/2: Fly fra Da nang til Ho Chi Minh 1500
   16-19/2 Ho Chi Minh (18/2 Cu Chi Tunnels) Chilla Palace 504

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Priserne angivet er selvfølgelig for 1 værelse/2 personer :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Følelsen af at være gift