Ha Long Bay, Hué & Hoi An: billeddagbog & guide – Sidsel & Lasse
Tre dage i Hanoi: billeddagbog og guide

Ha Long Bay, Hué & Hoi An: billeddagbog & guide

Vi er netop ankommet til Bali og har dermed sat punktum for to ugers dejlig rejse rundt i Vietnam. Landet har levet op til alle vores forventninger og mere til! Særligt de mennesker vi har mødt på vores vej har gjort et særligt indtryk. Både dem, der råber “hello!” fra scooteren, dem, der hjælper os med dumme turistspørgsmål, dem, der er forundrede over vores højde (“you so high.. so nice!”) og dem, der er gavmilde ud over alle grænser. Vores forskellige stop undervejs har også været skønne. Vi er lidt kede af, at vi ikke kom til Sapa i denne omgang, men det må vi gøre en anden god gang :) Heldigvis har vi stadig fået en perlerække af oplevelser, som I kan læse mere om i vores guide nedenfor. Generelt kan vi konstatere, at Vietnam er et enormt billigt og trygt land at rejse i. Og så er der seværdigheder i overflod. Vi kunne sagtens have brugt en uge eller to mere, men vores valgte rute passede godt til to ugers rejse (Hanoi – Ha Long Bay – Hué – Hoi An – Ho Chi Minh). Og nå ja, så har landet den vildeste madscene, hvad street food angår!

Ha Long Bay

Lavender Cruise – Vi valgte Lavenders cruise med to overnatninger, og vi var glade for at vi fik en ekstra dag i bjergtagende Ha Long Bay. Desværre var andendagens program præget af et par stop, der mest af alt føltes som “fyld”, men vi ville stadig have valgt to overnatninger frem for en, hvis vi stod med valget i dag. Selve båden var rigtig fin. Kahytten var ren og sengen var god. Vi fik serveret diverse vietnamesiske retter morgen, middag og aften. Nogle retter var lækre, andre var måske en anelse for sære til vores smagsløg. Vores dagsprogrammer bød på besøg i diverse caves, gåtur til udsigtspunkter, besøg på en perlefarm, kajakture og madlavningskursus. Det er vist nøjagtigt det samme, de andre både tilbyder! Generelt skal man nok gå mindre op i selve cruiseturen og fokusere mere på stjernen i showet: Ha Long Bay. Læn dig tilbage på soldækket og tag det vilde landskab ind.

Rosa Cruise – Et alternativ til Lavender kunne være Rosa Cruise. Dem hørte vi gode ting om, og deres båd så også forholdvis nyrenoveret ud. Mange af bådene ligner mere rustbunker end cruise-skibe, så det kan være meget rart at have på en af de både, der har gennemgået en renovering inden for de seneste år.

Hué

Bo

Purple Hue BnB – Vi havde to overnatninger i denne hyggelige BnB. Ejeren Tinh var supersød til at hjælpe os med anbefalinger til byen og til hvordan vi kom videre derfra. Værelset var rent og stort – og billigt! Vi gav omkring 130 kr per nat.

Spis

Nook Eatery – Nook drives af en australsk mand og hans vietnamesiske kone, hvilket menukortet også bærer præg af. Blandt retterne findes både pho, bun bo, burger og english breakfast. Stedet er hyggeligt og maden er lækker.

Nina’s Café – Hyggelig vietnamesisk restaurant med den sødeste betjening. Alt er billigt som skidt! Vi fik bun bo og rispandekager med grillet svin.

Hahn Restaurant – Okay, glem hvad vi lige skrev. Det her sted er billigt!! Du kan spise dig mæt to personer for omkring 28 kr. Eller du kan flotte dig og smage en masse forskelligt, så ender du nok i 60 kr. Der er en fed (lidt hektisk) stemning på Hahn, hvor der flyver Huda beer og forårsruller om ørerne på én.

TA Café & Bakery – Du kan købe vietnamesisk kaffe for en slik på de fleste gadehjørner, men af og til kan det også være lækkert med en “rigtig” cappuccino eller americano. TA Café serverer rigtig god kaffe, og så kan vi også anbefale deres upside down banana cake.

Se

Imperial City – Hués ubestridte hovedattraktion er byens imponerende citadel, der tidligere har huset landets kejsere. Paladset strækker sig over et område på 2 x 2 kilometer og rummer haver, templer, tennisbane, teater og meget andet. Det tager mindst et par timer at se hele området, så vi vil råde dig til at lægge besøget enten tidligt på dagen eller sent på eftermiddagen, hvor solen er knap så skarp.

Abandoned Waterpark – Det kan godt blive en smule ensformigt med det ene tempel efter det andet (de er selvfølgelig smukke og fascinerende, men vi nåede et mæthedspunkt..). Vil man give sig i kast med noget helt andet er Thuy Tien Water Park virkelig en sej og skør oplevelse. Bed om at blive kørt derud af en taxachauffør og sørg for at han kommer tilbage efter et par timer. Herfra gælder det om at charmere sig forbi vagterne (evt. med en håndfuld Dong) og så gå på opdagelse i det spøgelsesagtige vandland, der lukkede ned midt i 00’erne og siden har ligget øde hen.

Thien Mu Pagoda – Vietnam er kendt for landets mange smukke pagoder. 4 km uden for Hué ligger Thien Mu Pagoda, der er gratis at besøge. Foruden pagoden ligger der et fint tempel og en hyggelig have på grunden.

Hué ancient tombs: Minh Manh, Tu Duc & Khai Dinh – Mange turister vælger at købe en dagstur eller en privatchauffør, der bringer dem forbi de tre gravsteder, der omkranser den vestlige del af Hué. De er alle bygget i forskellige stilarter med kunstfærdige tårne, damme og bonsai-alléer. Turen kan evt. kombineres med et besøg i pagoden eller Imperial City.

Hai Van Pass – Turen fra Hué til Da Nang eller Hoi An kan enten gøres med bus gennem en tunnel eller via Hai Van Pass med privatchauffør, scooter eller tourbus. Vi valgte at hyre en chauffør og var glade for at vi tog turen over bjergene og så den fantastiske udsigt. Undervejs kan man også stoppe ved diverse fiskerlandsbyer, strande og ved Marble Mountains.

Hoi An

Bo

Rustic Villa – Der findes næppe en mere gæstfri familie end den, der driver Rustic Villa! Vi havde lyst til at putte dem alle i lommen og tage dem med hjem til Trøjborg <3 Og så er deres homestay virkelig nydeligt. Vi havde det fineste værelse med badekar og balkon. Deres pool, morgenmad og gratis leje af cykler er også en bonus.

Se

Coconut forest – Vi tog ikke turen til Bay Mau, men det lyder som en hyggelig udflugt, hvis det bliver for ensformigt med shopping og strand. Man lejer en lille båd med tilhørende skipper (lidt a la gondolerne i Venedig) og sejler så rundt blandt frodige kokospalmeplantager.

Hidden Beach – Der ligger mange strande langs kysten ved Hoi An, og de fleste vil nok anbefale enten Cua Dai eller An Bang. Selv var vi størst tilhængere af Hidden Beach, der ligger ca. midt i mellem. Her er det gratis at parkere og benytte sig af liggestolene, og så er der knap så mange mennesker som på de to andre strande.

Spis

Bale Well – I en sidegade til den gamle bydel finder du Bale Well, der serverer én ting: rispandekager med grillet svin, urter, salat, kimchi og dyppelse. Det koster 12o.000 Dong per mand (ca. 30 kr.) og smager dejligt.

Ganesh – Tænk at vi skulle finde fantastisk indisk mad i Hoi An! Ganesh serverer raita, tikka masala, coconut curry, naan m.v., der sidder lige i skabet.

Hoi An Roastery – Der er utallige kaffebarer i Hoi An, og sikkert også nogle, der er billigere og bedre end Hoi An Roastery, men stedet har en dejlig placering ved flodens bred og deres Vietnamese milk coffee er perfekt efter en lang dag i solen.

Good Morning Vietnam – Craver du pizza og pasta? Så er Goodmorning Vietnam svaret på dine bønner. Maden er dyrere end hvis du spiser lokale retter, men stadig ikke dyrt sammenlignet med danske priser.

Ms Vy’s Market – Alverdens vietnamesisk street food samlet på et sted? Så skal du forbi Ms Vy’s Market. Bestillinger foretages via iPad og der kan vælges mellem hundredvis af nudelretter, appetizers, kødserveringer, seafood og desserter.

Boulevard – Hoi An har ret mange isboder, men de svinger lidt i kvalitet. Vores favorit var Boulevard, der havde omkring ti forskellige smagsvarianter.

The Kebab Shack – Vi spiste en af turens billigste frokoster her, der bestod af pomfritter og en lækker kebab med kylling. Fint til et hurtigt måltid.

Shop

Ba Ri – Vi havde på forhånd besluttet os for at købe et skræddersyet jakkesæt hver, og brugte derfor et par timer på førstedagen i Hoi An på at finde den rigtige skrædder. Det er virkelig en jungle at finde rundt i, både hvad angår pris, kvalitet og service. Vi gik med Ba Ri, der helt sikkert ikke var den billigste løsning (vi gav 100$ per suit), men til gengæld var de dygtige til at rådgive om pasform, hurtige til at lave tilretninger og det endelige resultat er blevet virkelig flot!

Bloom Shop / Li Me – Det var ikke meningen, at vi skulle købe bunker af tøj i Hoi An, selvom man nemt kan lade sig friste! Sidsel endte dog med også at købe en kjole og en top i fine Bloom Shop, der specialiserer sig i linen. En specialsyet kjole og en slå-om-top, der hang i butikken i forvejen, stod i lige omkring 250 kr i alt.

4 kommentarer

 • L

  Håber at I har en rigtig god tur – det ser sådan ud! Det er ok hvis I ikke vil svare, men jeg er selv ved at planlægge en rejse til Vietnam i mit sabbatår og ville høre, hvor mange penge I cirka har brugt på jeres Vietnamtur? :) Ift billetter derned og til forskellige attraktioner og sovesteder

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej L :) Vi har haft den fedeste tur, tak! Vietnam er dejligt. Flybilletten til Vietnam gav vi 2600 kr. pr mand for. For overnatning de forskellige steder i to uger har vi brugt 4300 kroner for os begge (og det kan nemt gøres billigere, da vi f.eks. ikke boede på dorms). Vi har kørt én gang i nattog, hvilket kostede 400 kroner og så fløj vi fra Da Nang til Ho Chi Minh City til 750 kr. pr. mand. På mad har vi nok brugt ca. 150 kr. pr. mand pr. dag. Det har så været med morgenmad på hotellet og frokost + aftensmad ude. Håber det kan give dig lidt hjælp til din planlægning.

   Og hey, ha’ en MEGA god tur! Det er så godt at komme ud at rejse i sit sabbatår – vi så også en del andre fra vestlige lande, der lod til også at være på en sabbatårs-lignende tur, så du kommer med garanti til at møde nogle ligesindede ;)

   KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Jeg rejste selv rundt i asien i 4 måneder i mit sabbatår for 5 år siden nu, og var 3 uger i Vietnam. Vi brugte 20.000 på ALT i de fire måneder inkl. flybilletter, så man kan altså virkelig komme langt for pengene :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det er altså vildt! Godt gået :D Asian kan være virkelig billigt at rejse i, især hvis man gør det til en sport at spare så meget som muligt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tre dage i Hanoi: billeddagbog og guide