Tre dage i Ho Chi Minh: billeddagbog og guide – Sidsel & Lasse
Ha Long Bay, Hué & Hoi An: billeddagbog & guide

Tre dage i Ho Chi Minh: billeddagbog og guide

Vores sidste dage i Vietnam tilbragte vi i Vietnams største by, Ho Chi Minh City (tidligere Saigon, som byen stadig kaldes af mange sydvietnamesere). Ho Chi Minh City er, udover at være den største by, nok også den mest udviklede i Vietnam og føltes på mange måde lidt mere moderne end Hanoi. Der var ret varmt, mens vi var der, nok mindst 5 grader varmere end i Hanoi (så vi kom op omkring de 35 grader… puha). Ikke desto mindre var det en spændende by med mange gode spisesteder (også flere end vi kunne nå at prøve) og med en del seværdigheder. Som et slags punktum for de 14 dage, vi har haft i Vietnam, drak vi et par øl i en rooftop-bar på toppen af et hotel-højhus, der gav flot udsigt over byen mens solen gik ned. Derefter spiste vi en lækker middag med noget af det bedste vietnamesiske mad, vi har fået på turen. Det foregik på en sjov restaurant, Secret Garden, som var indrettet på tagterrassen i en lejlighedbygning godt gemt væk i en gyde. Virkelig hyggeligt!

Guide til Ho Chi Minh City

Bo

Chilla Palace – Vi var faktisk ikke så imponerede over denne BnB sammenlignet med de andre steder, vi har boet i Vietnam. Opholdet var billigt, sengen var behagelig og aircondition virkede, men det var også ret slidt og morgenmaden bestod af et æg og nogle æblebåde! Hvis vi kunne have valgt om, ville vi nok have booket et sted, der var lidt dyrere, hvor morgenmaden var bedre og der måske var en pool, så man kunne blive afkølet i HCMCs kvælende middagshede. Men som billig og central løsning kan Chilla godt anbefales til et par dage i Vietnams største by.

 

Se

War Remnants Museum – Det er generelt rørende billigt at gå på museum i Vietnam. Billetten til WRM koster 40.000 dong og giver adgang til en omfattende udstilling om Vietnamkrigen. Om du er historieinteresseret eller ej, så er museet et vigtigt pitstop hvis du vil forstå landet og dets befolkning bedre. Fx hvorfor vietnamesere fra nord bruger betegnelsen Ho Chi Minh City om Vietnams største by, mens mange vietnamesere fra syd stadig bruger Saigon som betegnelse. Der er mange tankevækkende beretninger og billeder undervejs, bl.a. om ofre for Agent Orange og om de krigsfotografer, der satte livet på spil for at dokumentere krigen.

Saigon Central Post Office – HCMCs historiske posthus vidner om en tid, hvor det fysiske brev stadig havde en stor rolle at spille i den daglige kommunikation. Der er en meget grandios og olde-worlde stemning over stedet, samtidig med at man så har proppet diverse (uautoriserede) souvenirboder derind! Der er gratis adgang og du kan for øvrigt stadig sende breve fra posthuset.

The Box Market – HCMC har faktisk ret mange fede designmarkeder fandt vi ud af. Vi valgte at aflægge Box Market et besøg, der afholdes hver lørdag og søndag i udkanten af District 1 (find det på google maps). Her finder du tøjboder, negledamer, skønhedsprodukter, karikaturtegnere m.m.

Saigon Social Club / Bitexco Tower – Du skal næsten vove dig op i en sky bar, når du befinder dig i HCMC – gerne ved solnedgangstid. Mange vælger Eon Heli Bar i Bitexco Tower, men vi valgte Saigon Social Club, da vi gerne ville sidde ude under åben himmel. Desværre spillede stedets DJ lidt for høj umti-musik, men udsigten kunne vi ikke sætte en finger på. De har forresten happy hour fra kl. 17 (vi gav vist 70.000 dong for en Hoegaarden).

Cu Chi Tunnels – Denne seværdighed er på de fleste must see-lister, og vi synes også helt klart, den er busturen værd. Det er både fascinerende og respektfremkaldende at se Viet Congs sindrige tunnelsystem (som mange hævder var et af de mest afgørende våben i krigen mod amerikanerne). Når det er sagt skal man også forberede sig på en meget turistet oplevelse.

Spis

L’usine – Der er ikke specielt meget Vietnam over L’usine – kæden kunne lige så godt have ligget i Paris eller New York – men den udgør et dejligt åndehul fra ekstrem varme og scooterlarm. De serverer rigtig god mad og deres vietnamesisk iskaffe er også god. Vi foretrak deres afdeling på Le Thanh Ton.

Rico Taco – Vi fik lyst til mexikansk på sidstedagen, og besøgte derfor Rico Taco efter en anbefaling fra en veninde. De laver rigtig gode tortilla chips, fish tacos og fajitafyld, men deres hvedetortillaer havde konsistens som vådt pap! Så måske gå uden om dem ;)

Banh Mi 37 – Vi skulle naturligvis også have street food i løbet af de tre dage, vi havde i HCMC. Vi fik bl.a. smagt de lækre Banh Mis fra den lille bod “Banh Mi 37″ i District 1. For ca. 5 kr får du sprød baguette med grillede svine”frikadeller”, syltet kål, gulerod agurk, koriander og chilisovs, der får sveden til at løbe!

The Lunch Lady – Vi nåede desværre ikke forbi The Lunch Lady, selvom rigtig mange guides fremhæver stedet. Hun skulle eftersigende servere nogle af de bedste nudelretter i HCMC.

Secret Garden Restaurant – Vil du glemme for en stund, at du befinder dig midt i en glohed asiatisk storby, hvor der er flere scootere end der er beboere i Danmark? Så tag på Secret Garden og indtag skøn vietnamesisk mad i en hyggelig og frodig have, der ligger gemt på 4. sal i et lejlighedskompleks.

Bun Thit Nuong – Retten med risnudler, grillet svin og sprøde forårsruller må være det tætteste man kommer på en vietnamesisk nationalret. På hjørnet ved L’Usines afdeling på Le Loi finder du en lille street food biks, der laver en fremragende udgave til ca. 15 kr. for en portion.

2 kommentarer

 • Superfed guide.
  Giver vildt lyst til en tur til Vietnam.
  Fortsat god rejse :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Tusind tak, Marina :) Vi kan også varmt anbefale Vietnam! Det er virkelig et spændende sted at rejse rundt, og man kommer langt for pengene :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ha Long Bay, Hué & Hoi An: billeddagbog & guide