Guide til Bali – Sidsel & Lasse
Billeddagbog fra Bali

Guide til Bali

Hermed vores (lange!) guide til Bali. Den bærer naturligvis præg af vores planlagte rute og måde at rejse på. Generelt syntes vi, at 12 dage på Bali var passende. Heldigvis er øen overskuelig at rejse rundt på, både hvad transporttid og -priser angår. Og så var det overraskende nok de destinationer, vi havde færrest forventninger til, der overraskede positivt: nemlig Amed og Canggu. En læser skrev, at der ikke skete en skid i Amed, og det kan vi hermed bekræfte! Men for os var det så skønt at komme til en søvnig fiskerby og være i stilheden for en stund (og nyde godt af den korte transporttid til Gili, selvfølgelig). Canggu var bare cool og udgjorde et overflødighedshorn, hvad caféer og restauranter angik. Her kan man snildt få tre-fire dage til at gå med skiftevis at dovne den og at spise!

Vi håber, guiden her kan give lidt inspiration, hvis du er så heldig at skulle en tur til Bali inden længe :)

Seminyak

BO

Lloyd’s Inn – Vi var heldige at få en god pris på dette forholdsvis nye hotel, og boede derfor ekstra godt i Seminyak. Vores værelse var rigtig nydeligt og både morgenmad og poolområde var lækkert. Et rigtig insta-hotel, hvis man er til den slags!

SPIS

Warung Murah – Vi spiste riiigtig mange portioner Chicken Satay, mens vi var på Bali! En af de bedste udgaver af retten fik vi på Warung Murah, der ovenikøbet var rørende billigt.

Sacred Ground – Vi spiste sprød pizza og indonesisk gado gado på hyggelige Sacred Ground, der også serverer god morgenmad og frokost.

Shelter Café – En af feriens bedste frokoster indtog vi på Shelter, der både har en rigtig hyggelig atmosfære og sindssygt gode og mættende salater. Deres kaffe og lemon cake kan også anbefales.

Ubud

BO

Mangosteen Hotel & Villa – I Ubud boede vi en smule uden for byen, og var faktisk glade for den ro, det gav. Mangosteen er både prismæssigt fornuftigt og rigtig hyggeligt.

SPIS

Kafe – Vi tilbragte små tre timer på Kafe, hvor vi spiste dejlig mexi-bowl, drak kaffe og nød at være i skyggen på en dag, hvor temperaturen nærmede sig 40 grader! Menukortet er præget af sunde, vegetariske retter og lækre shakes, slushies og juice.

Sweet Orange – En af vores mest mindeværdige aftener på Bali havde vi på Sweet Orange, der ligger ude blandt rismarker ca. 10 minutters gang fra Ubud centrum. Det var skønt at komme på afstand af scootere og menneskemængder, og så var både mad og udsigt skøn.

Pica – Sammenlignet med de andre steder i vores guide er Pica lidt dyrt, men maden er også mere fine dining end street food. Prøv deres ceviche og pork belly – det vil I ikke fortryde!

Warung Falafel – Til en hurtig gang aftensmad eller frokost er Warung Falafel ret godt (og tilmed rimelig sundt). Stedet ligger praktisk placeret for enden af Ubuds gademarked.

Tukies – Vi skulle naturligvis også smage Ubuds hypede kokosis! Den smagte dejligt, men vær forberedt på at det er en ret sukkersød omgang.

Made’s Banana flour Café – Vi boede næsten lige ved siden af denne hyggelige café, der både serverede god kaffe og en masse forskelligt glutenfrit bagværk. Deres pies var rigtig gode, mens den banankage, vi købte, var lidt tør.

Warung Bernadette – Skal det være billigt og knap så fancy, så er Bernadette et fint sted at indtage en hurtig frokost bestående af fx nasi eller mie goreng. Den smagsprøve vi fik på deres rendang var også rigtig lækker!

SE

Monkey Forest – Der er nok nogle, der vil mene, at Monkey Forest er en turistfælde, men vi nød faktisk vores tur dertil. Både fordi aber jo bare er nogle sjove væsener, men lige så meget fordi det frodige junglelandskab var virkelig flot.

Risterrasserne – Landskabet i Tegallalang er en af Balis største turistattraktioner, hvilket de utallige tourbusser og souvenirboder også vidnede om. Kan man se bort fra dette, er risterrasserne stadig et smukt og fascinerende syn. Vil man off the beaten track hørte vi også gode ting om risterrasserne i Jatiluwih.

Templer – Der er utroligt mange templer, skulpturer og helligdomme gemt i og i nærheden af Ubud. En af de største – Saraswati Temple – ligger inde i Ubud centrum og er åbent for turister. Husk dog passende påklædning.

Amed

BO

Putra’ Lebah – Vores lille detour til Amed endte faktisk med at være en af højdepunkterne på vores Bali-tur. Vi boede i den hyggeligste BnB med udsigt til havet og smukke Mt Agung. Totalt ro på!

SPIS

Warung Celagi – Vi spiste en lækker og billig frokost på Celagi. Både deres kylling i karry og kylling satay kan anbefales.

Blue Earth Village – BEV ligger optimalt i forhold til at se solnedgangen over Amed og Mt Agung (der er så smuk, så smuk). Maden er også velsmagende og stemningen hyggelig og afslappet.

SE

Solnedgangen!! – Selvom det er varmt og sveden driver, så sørg for at gå op ad bakken for enden af stranden i Amed og se solnedgangen over bugten og Mt. Agung. Det er noget af det vildeste, vi har oplevet.

Gili T

BO

Belindo Cottage – Vores værelse på Gili T var feriens billigste (86 kr per nat), men også det mest skrabede. Vores AC larmede og værelset var småt, men kan man leve med det ligger stedet ret godt ift. strand og restauranter.

SPIS

Pizzeria Regina – Man kan ikke sige pizza på Gili T uden at nævne Regina i samme åndedrag. Her har en eksil-italiener bygget en stenovn og langer pizzaer over disken både middag og aften. Pizzaerne er til den ostede side, men ellers ganske gode!

The Banyan Tree – Denne café blev virkelig en go-to, når det gjaldt morgenmad og frokost. Udvalget er godt og portionerne er store. Vi kan anbefale deres purple wrap, flat bread og oatmeal.

Casa Vintage + Casa Vintage Beach – Casa Vintage har ikke bare en men to restauranter på øen, og de er begge enormt hyggelige og fint indrettet. Se solnedgangen fra Beach-restauranten (og spis deres lækre potatoe pie) og spis morgenmad på afdelingen i byen, hvor der også er en lille butik med fine vintage-sager.

Kayu – Kayu kan lidt det samme som Banyan Tree – sund, vellavet morgenmad og frokost. Vi var vilde med deres mexican bowl og deres granola med frugt.

The Roast House – Roast House slår sig op på saftig grillkylling, der serveres med veggies og gravy som tilbehør (lidt a la en engelsk Sunday roast). Helt enkelt og ret lækkert!

SE

Gili Meno & Gili Air – Med den korte afstand mellem øerne er det muligt at tage på dagsture til både Meno og Air. Det kan enten gøres som del af en snorkeltur, via de daglige bådafgange eller man kan leje sig en kano og selv tage turen over.

Havskildpadder – Ud for Gili Ts nordvestvendte kyst er der rigtig mange havskildpadder, der kommer for at græsse og yngle. Vi lejede snorkelsæt inde på stranden (40.000 rupees for maske + finner) og var heldige at se to styks. Det var så fedt!

Dykning – Der er vist ret mange, der udnytter de lave priser og tager dykkercertifikat på Gili T. Derudover er det naturligvis også muligt at komme på både prøvedyk og dykkerture for dem, der allerede har certifikat.

Canggu

BO

Echoland – Vi blev nødt til at dokumentere den fine honeymoon-pynt på Echoland, haha! Hotellet ligger ret perfekt ca. fem minutters gang fra stranden og fem minutters gang fra en masse gode spisesteder. Hotelværelset var pænt og morgenmaden på tagterrassen var også et højdepunkt.

SPIS

Two Fingers – Hvad får man, hvis man smider lidt LA, Mexico, Australien og Bali i samme gryde? Svaret er Two Fingers, der serverer nogle af de bedste street tacos, vi nogensinde har fået. Deres dark’n’stormy var også ret killer!

The Shady Shack – Vi fik anbefalet Shady Shack af en del forskellige venner, og stedet er helt bestemt hyggeligt! Deres slushie med passionsfrugt, veggie patties og halloumi bowl var lige hvad vi trængte til i middagsvarmen.

BB42 – Lasse er virkelig burgerkongen i vores forhold, og han havde set sig lun på BB42 allerede da vi ankom til Canggu. Heldigvis levede stedet op til forventningerne med saftige burgere og sprøde fritter. Og i øvrigt også ret sprød musik!

La Brisa – Med sin placering på klipperne hævet over Echo Beach er La Brisa det perfekte pitstop til en sundowner eller tre. Solnedgangen og de mange surfere langs kysten er et fedt syn, og så er strandbaren i sig selv også virkelig sej.

Dandelion – En af turens mest personlige spiseoplevelser havde vi på Dandelion, der er en balinesisk restaurant i udkanten af Canggu. Her blev vi mødt af store smil og venlige tjenere, der alle spurgte ind til os og vores tur. Sidst på aftenen kom hele personalet endda med dessert og sang i anledning af vores honeymoon! Maden var klassisk balinesisk men i en lidt mere forfinet udgave. Så godt!

Café Organic – Der er mange smarte cafékæder rundt om på Bali, og Café Organic er en af dem. De serverer mange af de klassiske surfer-cravings: kokosnødder, flat whites, smoothie bowls, salater og juice.

 

Betelnut Café – Her fik vi sindssygt godt frokost! Bag Betelnut står eftersigende de samme ejere, som driver Shady Shack. Blandt andet en mexi bowl, der var proppet med lækre sager. Priserne er også ganske rimelige.

Mason. – På Canggus hovedgade Batu Bolong ligger en masse smarte caféer og restauranter. En nyere tilføjelse er Mason., der serverer grillet kød og fisk med lækre sides til. Deres iskaffe kan også anbefales!

SHOP

Wanderlust – Min gamle H&M-bikini gav op i løbet af turen, og jeg købte mig derfor en ny af slagsen i Wanderlust, der havde udsalg på en masse seje bikinier. Pæne modeller og god kvalitet.

SE

Echo Beach – Canggus helt store turistmagnet er de smukke strande og de mange gode breaks, som surferne flokkes om i hobetal. Efter vores mening har Echo Beach den helt rette kombination af smuk kystlinje og afslappet stemning.

Batu Bolong Beach – I forlængelse af Echo Beach ligger Batu Bolong, der også har en ret cool vibe. Hovedgaden, der ligger ned til stranden, rummer den ene smarte café, restaurant og butik efter den anden.

12 kommentarer

 • Caroline

  Hej Sidsel og Lasse,
  Jeg sidder og planlægger en tur til Bali, og prøver at lægge et budget.
  Hvad lå prislejet på for mad cirka pr. dag pr. person? Evt en typisk pris for et måltid?
  Håber du kan hjælpe, selvom det er længe siden i skrev oplægget :)
  Vh Caroline

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Caroline
   Det lyder skønt med en tur til Bali :)
   En frokost kan typisk købes for 40-50kr, hvis man går på en café i vestlig stil. Hvis man spiser indonesisk i en lokal biks kan det gøres for 20-30kr. Aftensmad koster ca. det samme eller lidt mere. Morgenmad var typisk inkluderet på de hoteller, hvor vi boede. Går man ud og spiser, koster fx en smoothie bowl 20-30 kr.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Timian

  Hej Sidsel og Lasse
  Efter at have læst jeres indlæg, er vi totalt hooked på at skulle til Bali. Men jeg har lige et spørgsmål i forhold til turen til Gili. Hvad/hvem sejlede I med og hvad gav I cirka for det? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Timian :) Fedt, det er vi da glade for at høre! Vi sejlede fra fiskerbyen Amed (som også er super hyggelig!). Vi havde booket det på forhånd, kan dog ikke huske om vi bookede det allerede hjemme fra DK eller om vi gjorde det på Bali. Vi fik hjælp af det hotel, vi boede på, til at finde de rigtige :) Kan desværre ikke helt huske, hvad det kostede, men det var nok et sted mellem 300 og 500 kr. pr. mand tur/retur.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hov, jeg kan faktisk se på et tidligere svar her på indlægget, at vi købte billetterne i Amed :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie Hesel

  Dog længe siden i har skrevet indlægget, men håber i vil svare. Jeg er ved at planlægge en tur til Bali med min kæreste. Vi er i tvivl, om vi skal lave rejsen igennem et rejseselskab eller om det er nemt at rejse på egen hånd på Bali. Er det nemt at blive fragtet rundt til byerne og er det nemt at få lavet ture, når man er de steder, hvor man skal se noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Stephanie :) Selvfølgelig vil vi da svare ;)

   Vi (eller rettere Sidsel) bookede og planlagde selv alt hjemmefra uden noget rejsebureau. Det er selvfølgelig mere tidskrævende, men det kan sagtens lade sig gøre. Jeg vil anbefale dig at få styr på nogle af de lidt større ting hjemmefra – leje af hoteller, større udflugter og f.eks. bådtransport, hvis I skal besøge Gilli-øerne. Det er relativt nemt at blive transporteret fra by til by enten med bus eller taxa. Ellers kan I jo også selv leje en bil eller en scooter :)

   Håber det var svar nok. Rigtig god tur til jer! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linea

  Tak for en god guide! Min kæreste og jeg skal 3 uger til Bali til juni og planlægger i den forbindelse at sejle fra Amed til Gili Air. Jeg er derfor lidt nysgerrig på at høre, om I bestilte ferry-billetterne hjemmefra eller dernede?
  Vh Linea

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Linea :) Uh, lækkert for jer! Vi købte bare billetterne dernede, det fungerede ganske glimrende. Det var selvfølgelig også en anden tid på året ift. sæsonen, men jeg tror sagtens du kan vente med at købe billetterne til I er i Amed. Og velbekomme :) God tur!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altså det mad der – fuck strandene – mexci rolls, wraps og spicy meat got me ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, ja maden er i hvert fald rigtig vigtig :D Men hvis der også er gode strande, er det altså tip top!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Alt er nu flagged i google maps, tak :D

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billeddagbog fra Bali