By the way #63 – Sidsel & Lasse
Guide til Bali

By the way #63

Tamarama, én af mange lækre og flotte strande i og omkring Sydney.

By the way:

 • Folk er virkelig flotte og veltrænede i Sydney! I hvert fald i Bondi, hvor vi har boet den første uge her i byen. Det er så også en ret surfer-agtig del af byen, hvor vi går ud fra at folk lige er dét mere solbrændte og slanke. Men stadig!
 • Vi kan slet ikke holde styr på ugedagene hernede – det må være det ultimative tegn på, at man er gået helt i ferie-mode.
 • Vi har set så mange søde hunde i Sydney! Vi vil egentlig gerne have en hund, vi orker bare ikke at skulle passe den. Vi må nøjes med at klappe vores venners hunde.
 • Den lejlighed, vi har boet i i Bondi havde Netflix-adgang, så vi har totalt binget Netflix hver aften. Vi nåede at se hele sæsonen af The Staircase og et par afsnit af Chefs Table. Desværre var Gianni Versace-serien ikke tilgængelig på australsk Netflix, ellers ville vi også ha’ set den.
 • Tak for de gode jetlag-råd – vi vil både prøve melatonin og Jet Lag Rooster, når vi skal hjem. Kryds fingre for, at vi får det til at virke!
 • Lasse har fået hele to tatoveringer her på turen til minde om vores bryllupsrejse. Den ene, som han fik lavet på Bali, kan I se på Instagram her. Den anden er ikke blevet vist frem endnu ;)
 • Det er spøjst at følge med i de danske nyheder her fra den anden side af jorden – vi er hurtigt kommet til at føle os en smule afkoblede fra det hele. Det er som om, vi betragter det hele “udefra” – lyskryds-diskussionen, annoncering af nye navne på de danske festivaler, gymnasieelevers buh’en af Merete Riisager, dokumentaren om MJ, de unges klimastrejke og hvad der ellers er blevet diskuteret i Danmark de sidste par uger.
 • Ud over søde hunde, har vi også set en masse flotte og hyggelige caféer. Vi har så tit snakket om, at vi vildt godt gad have vores egen café i Aarhus – men lige som med hundene, ville vi ikke orke den daglige drift. Vi vil bare gerne indrette den og bestemme menukortet, haha. Vi har endda navn og det hel på plads til vores imaginære café!
 • Det er ikke særlig tit, vi giver drikkepenge, og det resulterer nogen gange i nogle lettere akavede situationer, når vi skal betale med kort på restauranterne her. Mens tjeneren holder terminalen, kan du vælge at trykke “no tip” eller “tip” på skærmen. Der føler man sig som et lidt nærigt menneske, når man trykker “no tip”, mens tjeneren lader som om at det selvfølgelig er helt fint, haha. Kender I følelsen?
 • Lasse fik simpelthen stjålet sine våde badebukser ved en en offentlig pool, vi besøgte i Sydney. Han glemte badebukserne i omklædningsrummet på en krog, og da han kom tilbage for at hente dem, var de væk. Og de var heller ikke i “lost and found”-kassen, sagde personalet. Så til dig derude, der nu har hans badebukser – håber du bliver glad for dem!
 • Noget af det Sidsel glæder sig mest til, når vi kommer hjem, er en rugbrødsmad med leverpostej. Hun sætter pris på de små ting her i livet.

2 kommentarer

 • Stine

  Bliver altså nød til at spørge om der er en særlig grund til at I ikke giver drikkepenge?
  Er ikke lige inde i hvordan forholdende er i Australien, men gav i heller ikke drikkepenge på Bali?
  Har selv arbejdet på restaurant i Portugal, og det er altså bare lidt sjovt at observere hvem der giver drikkepenge, lidt eller meget osv. Alt efter hvor personen kommer fra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Stine :) Altså, det er bestemt ikke fordi vi aldrig giver drikkepenge. Hvis vi synes, der er en grund til det, gør vi det. Altså hvis vi f.eks. har fået ekstra god service eller noget andet. Men at tippe bare fordi man er blevet betjent, det gider vi ikke (med mindre det f.eks. er et land som USA, hvor det nærmest er en fornærmelse ikke at gøre det). Vi tipper også meget sjældent i Danmark. Nogle lande har nok mere en kultur for det, mens andre ikke har. Det kan tit blive lidt af en diskussion det her med drikkepenge, men generelt synes jeg, at caféer og restauranter skal give deres tjenere en ordentlig løn, sådan at de kan klare sig uden at være afhængige af at få drikkepenge. Når vi endelig tipper, sker det oftere i lande som f.eks. Vietnam og Bali end i lande som Australien og New Zealand, hvor lønningerne nok også er lidt mere som i DK :)

   Håber det var svar nok ;)

   Vh Lasse

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til Bali