Billeddagbog fra New Zealand – Sidsel & Lasse
Den selvstændiges dagbog #7 - Man bestemmer selv hvor meget man arbejder, men desværre ikke hvor lidt

Billeddagbog fra New Zealand

UPDATE: Efter en del forespørgsler på vores konkrete rejseplan til New Zealand, har vi nu gjort planen tilgængelig til download. HENT PLANEN HER.

Så nåede vi til sidste kapitel i vores dagbog fra bryllupsrejsen – og hvilket kapitel! Samtlige otte uger har selvfølgelig været gode på hver deres måde, men ugerne i New Zealand står alligevel som noget helt særligt. Diversiteten i øernes landskab og natur er så fascinerende. Vi kan med sikkerhed sige, at vi aldrig har oplevet noget lignende. At vi så tilmed var sindssygt heldige med vejret gjorde kun oplevelsen endnu mere unik. Hver morgen og eftermiddag sørgede efterårssolen for det fineste gyldne skær, der badede marker, får og køer i lys. Der stod cypresstræer, manukabuske og pampasgræs ved gærde og vejkanter. Terrænet steg og faldt som var det tegnet af et barn: helt runde bakker, der overlapper og grønne pletter drysset omkring. Det var som at befinde sig i en uendelig reklamescene for et mejeriprodukt! Længere sydpå ændrede landskabet sig til Toblerone-spidse bjerge og smeltevandssøer, der spejlede landskabet. Hvis ilt kunne pakkes på dåse og sælges, ville Sydøens luft have Grand Cru-status. At trække vejret helt ned i lungerne får en helt ny betydning, når man har gjort det i Queenstown og Wanaka!

På trods af vores korte tidsramme nåede vi at se utrolig meget forskelligt. Busnetværket fungerede heldigvis godt og vi slap for sygdom, forsinkelser og andre trælse ting, der kunne have forskubbet vores planer. Set i bakspejlet kunne vi sagtens have brugt en uge mere i New Zealand. Vores to uger gav kun en lille smagsprøve. Men vi var glade for, at vi fik set begge øer. De byder på nogle vidt forskellige oplevelser. På Sydøen er naturen virkelig majestætisk og vild, mens man på Nordøen kan få storby-vibes i Auckland og Wellington, men også en masse viden om NZ som vulkansk hotspot i området omkring Tongariro, Rotorua og Taupo.

Som de fleste af jer nok ved, blev Christchurch ramt af et terrorangreb d. 15 marts. Vi ankom dertil to dage senere, og byen var naturligvis meget påvirket af situationen. Der lå ligesom en dyne af sorg og stilhed over bymidten. Det var utroligt rørende i de efterfølgende uger at se hvor meget sammenholdet og medmenneskeligheden fyldte i landet. Samtlige byer, vi besøgte, havde budskaber hængende i butiksruderne, donationstiltag og mindehøjtidligheder, man kunne deltage i osv. Vi oplevede newzealænderne som et meget åbent, hjælpsomt og fællesskabsorienteret folk. De bidrog uden tvivl også til vores positive oplevelse af landet, selvom vi selvfølgelig meget hellere havde været den ulykkelig hændelse i Christchurch foruden.

Som I nok kan fornemme, er vi ret forelskede i New Zealand. Det er i grunden utroligt, at der skulle tre spillefilm til, før landet for alvor kom på folks læber og lister over drømmedestinationer. Det må have noget med placeringen at gøre, for der ER altså sindssygt langt derned, hvis ikke man bor i Australien eller Sydøstasien. Så det er med at få klemt så mange oplevelser ud af sit ophold som muligt! Hvis nu I tilfældigvis skal tilbringe 14 dage i New Zealand og gerne vil have et bud på en rejseplan og et budget, så skriv endelig. Vi har stadig vores (ret detaljerede) plan liggende, og når nu der er gået så mange timers planlægning forud ville det være fint, hvis andre også kunne få glæde af den :) Hvis I har andre spørgsmål til turen må I også endelig fyre løs! Der kommer naturligvis også en mere overordnet guide til landet her på bloggen inden for en overskuelig fremtid. Indtil da får I her en håndfuld glimt fra sidste etape af verdens bedste bryllupsrejse:

14 kommentarer

 • Simone

  Sikke nogle fantastiske billeder. Jeg vil også meget gerne have tilsendt jeres rejseplan. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Tusind tak, Simone :) Du har fået en mail fra os!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Wow det ser fantastisk ud. Vil meget gerne bede om udførlig rejseplan også. Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej med jer! Hvor ser det virkelig skønt ud 🤩 Jeg vil også meget gerne have tilsendt jeres rejseplan – på forhånd tusind tak! Og god påske 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Marie :) Det var også MEGA skønt! Du har fået vores rejseplan på mail ;) God påske til dig også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Andersen

  Hej Sidsel og Lasse! Jeg vil meget gerne have jeres 14 dages rejseplan, da min kæreste og jeg selv overvejer at tage dertil i november i netop 14 dage :-) på forhånd tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Camilla :) Du har fået vores rejseplan på mail. Rigtig god påske :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Awesome. Sikken en tour.
  Suveræne fotos, kompositioner, farver og stemninger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Tusind tak, Marina! :) Det var også svært at skulle skære det ned til præcis disse billeder, for der var SÅ mange flotte udsigter og så meget skøn natur.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg kunne vældig godt tænke mig jeres udførelige guide til NZ da jeg selv skal være der i 6 måneder

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Rikke :) Vores NZ-guide er på vej, så den skal du forhåbentlig ikke vente længe på. Vil du også ha’ vores 14-dages turplan? Så kan vi i hvert fald sende den til dig på mail, hvis det er :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Ej okay, nogle vilde billeder! Hvad er den grønne sø for noget?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Du kan nærmest ikke undgå at tage vilde billeder i NZ, alt er SÅ flot! Den grønne sø er fra den termiske park Wai-O-Tapu lige uden for byen Rotorua på nordøen. Der er en masse geysers og vilde farver på grund af de mineraler og gasser, der siver op fra undergrunden. Vildt fascinerende!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den selvstændiges dagbog #7 - Man bestemmer selv hvor meget man arbejder, men desværre ikke hvor lidt