ECHTE: bæredygtig og kvalitetsbevidst mode – Sidsel & Lasse
Billeddagbog fra New Zealand

ECHTE: bæredygtig og kvalitetsbevidst mode

Reklame for ECHTE

På billederne bærer jeg Karen Blazer, Tally Blazer, Eiko Pants, Jessica Pants & Easy Shirt

Det er ingen hemmelighed, at Lasse og jeg forsøger at forbruge mere miljørigtigt efterhånden som vi bliver ældre og (forhåbentligt!) klogere. Det allermest bæredygtige ville nok være at kvitte forbruget helt, men da det er de færreste – os selv inklusiv – der kan efterleve den målsætning, gælder det for os i stedet om at gøre så miljørigtige køb som muligt. Det betyder især genbrugskøb og fokus på bæredygtige og/eller genanvendte materialer for vores vedkommende. Jeg hilser de mange “grønne” tøjkollektioner velkomne, og med lanceringen af det danske brand ECHTE, kan jeg tilføje endnu et navn til listen over steder, hvor jeg fremadrettet vil lede efter opdateringer til garderoben.

ECHTE er udsprunget af et ønske om at skabe ukompliceret mode, der hverken går på kompromis med æstetik, pasform eller produktionsforhold. Brandet skaber kvalitetstøj, der sætter bæredygtigt design, materialevalg og produktion øverst på dagsordenen. Især ECHTEs store fokus på eliminering af skadelige kemikalier er en betryggende faktor for en forbruger som mig. Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg meget sjældent vasker nyt tøj inden jeg ifører mig det. Hvilket i princippet er at gamble med mit helbred, når nu så meget konventionelt produceret tøj indeholder kemikalierester, der gradvist frigøres når tøjet tages i brug. Men når der er tusinde andre ting at tage stilling til i hverdagen, så bliver iblødlægning af en ny bluse ikke altid den øverste på listen over gøremål. Bestod mit klædeskab kun af tøj fra ECHTE ville jeg være den bekymring foruden: alle styles er nemlig OEKO-TEX® STANDARD 100-certificerede, og dermed hud- og miljøvenlige.

I marts gik ECHTE i luften med deres webshop og den OEKO-TEX® Standard 100-certificerede kollektion What a wonderful world, der rummer fine pasteller, striber og lette styles til sommeren. Derudover rummer kollektionen en denim-linje, der som en af de eneste har fået svanemærket. Dét er sejt! Som et led i lanceringen udgav ECHTE også podcasten Wear your values, der sætter bæredygtig mode under luppen og tager lytteren med på en rejse i fremtidens bæredygtige tendenser, certificeringer, arbejdsvilkår og på fabriksbesøg hos brandets egne leverandører. Jeg havde fornøjelsen af at gæste podcastens (som i øvrigt er produceret af Lasses søsters dygtige kæreste, Andrew) fjerde episode: The clothes that you wear, the skin that you’re in. Find podcasten i din foretrukne podcast-app eller på ECHTEs hjemmeside, hvis du vil høre en småforkølet britisk accent tale om tøjproduktion, isbjørneblod og kemikalier! I episoden har Andrew også sat en kemiker i stævne, og han havde mange interessante ting at fortælle om moderne tøjproduktion og de kemiske rester, vi hver dag omgiver os med. Jeg blev en hel del klogere – måske du også gør :)

Find ECHTEs første kollektion her og få 10% rabat med koden sidsel10. Hold også øje med min Instagram-profil d. 1/5, hvor der muligvis vil være nogle lækre styles på højkant.. :)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billeddagbog fra New Zealand