By the way #67 – Sidsel & Lasse
Okay, det er lidt pinligt

By the way #67

Ny menu på Frederiksgade 42 i Aarhus

By the way:

 • Det kan godt være, at mikrochips er smarte og bekvemme, men det virker lidt grænseoverskridende at skulle have én siddende under huden. Hilsen sølvpapirshattene.
 • Sidsel har lige fået mail om, at hun skal tage stilling til, om hun vil tilmelde sig efterlønsordningen eller ej. Det føles så abstrakt at skulle forholde sig til livet som det kan se ud om 30-40 år. Har I mon valgt ordningen til eller fra?
 • H&M har taget endnu et skridt i retningen af at blive en mere bæredygtig spiller på markedet ved at lancere et nyt product transparency-tiltag. Props for det!
 • Frederiksgade 42 har fået ny, opdateret menu og vi er fans! Vi var inviteret til at smage på den nye menu i sidste uge og den skuffede bestemt ikke. De kører stadig efter 80/20-princippet med 80% grønt og 20% kød. Én af vores favoritter er deres gedeostfyldte gulderod med kørvel. Prøv det!
 • Man kan mene om Kanye West, hvad man vil, men iscenesætte og skille sig ud, det er han en mester til. Hans Sunday Service på Coachella lignede en Moses-på-bjerget-gospel-prædiken-agtig fest, man gerne ville have været med til!
 • Har I set, at der er kommet et nyt “Mig Mig Mig“-afsnit med Pastor Joachim Fjelstrup? Denne gang med Dagens Mand-tema. Det er SÅ sjovt! Hvorfor der ikke er kommet mange flere afsnit er os en gåde.
 • Vi faldt over denne interessante artikel, som mener, at “Instagram-æstetikken” med lyserøde vægge, opstillede situationer og perfekt redigerede billeder er på vej ud fordi folk er ved at være trætte af at kigge på det. I stedet er den uredigerede, umiddelbare og hverdagsagtige æstetik på vej frem. Det sjove er så, at denne nye æstetik blot er endnu en måde at rammesætte vores liv på. Den indebærer stadig en række til- og fravalg. Hvad tænker I om det?
 • I den kommende weekend står den på SPOT Festival for vores vedkommende, og vi glæder os! Skal I med, og hvad skal I høre?
 • Sidsel er ved at sætte sig ind i aktieverdenen – vi overvejer nemlig at begynde at investere i aktier, når vi engang (forhåbentlig inden året er omme) har fået afbetalt vores banklån og dermed får nogle flere penge mellem hænderne hver måned. Er det noget, I kunne tænke jer at vi skrev mere om?
 • I weekenden besøgte vi vores venner Natalie og Andreas, der bor på en gård på Djursland, som ligger i forbindelse med godset Estruplund, hvor Andreas er forvalter. Det er virkelig en anden verden at komme ud i, men det sætter bestemt også tingene i perspektiv og refleksioner i gang ift. at bo i byen vs. at bo på landet. Lige nu er vi stadig mest bymennesker, men det kan sagtens være, det ændrer sig engang.

17 kommentarer

 • Mette

  Hej Sidsel, god ide med aktiekøb. Køb dem selv, fx. via Nordnet. Investeringsrådgivere er bare sælgere. Tjek evt. denne Aarhusside:https://www.opheliainvest.dk/pages/sarahs-blog Men ellers synes jeg egentlig ikke man skal gøre noget særligt ud af at være kvindelig investor – det blir altid lidt “se kvinder kan også, vi er så seje.” Den slags udsagn er jo med til at punktere sig selv. Just do it – og scor kassen. Money talks :-) Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Yes, den konklusion er jeg også nået til ;) Jeg tror faktisk også det kunne udvikle sig til lidt af en hobby at følge med i det hele selv. Tak for tip! Fedt at læse andres erfaringer. I øvrigt er jeg helt enig med dig – jeg håber den der “women/ladies/female” præfiks bliver overflødig med tiden.

   Haha indeed – money talks!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Hej Sidsel, I kan også tjekke udbytteaktier ud (fx. hos Thorleif, som blogger ved Nordnet og anbefaler relevante aktier i den sammenhæng). Udbytteaktier giver (som regel) udbytte hvert år efter regnskab, og er på den måde et godt alternativ til køb/sælg strategien. Mette

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Sejt, tak for tippet. Jeg glæder mig sådan til at komme i gang med projektet. Ville ønske de sidste banklånskroner bare ville afvikle sig selv!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinna

  Skal ikke på selve spot… Bare preparty tror jeg… Men moonbee spiller på spot… Det bliver nok fantastisk, dog synes jeg det er lidt ekstra fantastisk at hun d 24maj kommer op og spiller koncert i min stue/køkken.. (gennem musikportalen lowfi… Har vi sammen arrangeret en koncert) Min egen spot performance nærmest. 😁 Så føler ikke jeg går glip af så meget fordi jeg er fattig👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Det er fedt at der er så mange gratis arrangementer og preparties under SPOT. Så kan man være med selv uden at have armbånd :) Lyder sejt med koncert hjemme i stuen! Lyder lidt a la konceptet Sofar Sounds?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Jeg synes, at I skal komme ned til OFFspot Day Party på Sydhavnen på lørdag på Frontløberne! Jeg kommer selv og er frivillig og langer bajere over baren. Der kommer masser af ny og spændende musik, for eksempel kommer Gurli Octavia og spiller en sang eller to. Kig forbi, der er masser af god stemning og ikke mindst dygtige musikere og spændende mennesker!! 😍 #reklame haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Uha, det ramler sammen med et kolo-arrangement vi skal til, desværre. Det lyder ellers dejligt! Måske vi kan nå derned til de sidste koncerter :) :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg købte mine første aktier for nogle af mine konfirmationspenge tilbage i 2010. Dengang var det egentlig bare et forsøg på at være fornuftig, og jeg gik egentlig ikke rigtig op i det. I dag derimod er aktier en lille “hyggeting” og intern konkurrence, jeg har med min mor. Her det både tilladt at prale med, hvor godt det går vores individuelle aktiehandler, dele tips til køb af aktier og ikke mindst råde hinanden til, hvornår det er smart at sælge. Jeg er langt fra ekspert på området, men det er en skæg ting – især når jeg kan se, at mine tal er grønne 😉
  Så ja tak herfra til indlæg om aktier! Jeg kan også anbefale at smutte forbi Female Invest – de er så seje de kvinder bag 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Ej hvor sejt, Anne! Jeg tror faktisk også det kan være rigtig motiverende at have en sparringspartner, når det kommer til aktiehandel.
   Jeg har kigget lidt på Female Invest – det er et virkelig cool tiltag! Heldigvis bliver der mere og mere viden tilgængelig for alle os dødelige, der først er ved at lære om ETFere, stop loss osv. nu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lars

  Sæt automatisk køb af MJSI World index hver måned på Nordnet, og se jer aldrig tilbage igen. Så kommer pengene og afkastet så sikkert som muligt tilbage igen for lavest mulige gebyr

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det lyder jo næsten for nemt, Lars :D Er det noget, du selv har erfaring med?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Haha, jamen det er helt klart løsningen, hvis det er højeste afkast med mindst mulig risiko og overvågning, man er ude efter. Men jeg er stadig ikke helt overbevist om, at det er det, vi skal. Med den rigtige viden tror jeg enkeltaktier kan være vejen frem (hvis man vil gøre sig forhåbninger om et afkast på mere end 6-7%). Men spørg mig igen om et halvt år, så kan det være, jeg har skiftet mening ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Ja tak til indlæg om aktier. Har selv samme overvejelser :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Ja, indlæg om aktier ville være nice! Jeg er selv i gang med at sætte mig ind i det, så kunne godt bruge nogle input :D

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Okay, det er lidt pinligt