Vores bæredygtige seng – Sidsel & Lasse
By the way #68

Vores bæredygtige seng

Annonce for Auping

Sengetøjs-nyheder og detaljer fra den opdaterede klassiker, Auronde-sengen, fra 1973.

Vores elskede Essential-seng fra Auping.

Jeg kigger på nyt pude- og dynebetræk.

Auronde-modellen er i 2019-udgaven blevet opgraderet med hovedgærde og mulighed for sengebord.

I torsdags cyklede vi efter arbejde ned i Auping-butikken for at kigge lidt nærmere på nogle nyheder. Butikken har de seneste tre dage fejret 1 års jubilæum med 25% rabat på alle varer. De holder faktisk også åbent i dag frem til kl. 16, hvis nu I planlægger at investere i en ny seng og gerne vil have den til en skarp pris. Vi har selv været ovenud lykkelige for at få en kvalitetsseng hjem til soveværelset (hvilket I måske også fornemmede, da vi udgav dette indlæg). Lasse var begyndt at døje med rygsmerter inden vi fik vores Essential, og min nakke og lænd er et kapitel for sig, når det kommer til uduelig kropsdele. Det er selvfølgelig svært at sige noget definitivt om effekten af at have fået ny seng, men vi kan i hvert fald konstatere, at Lasses rygproblemer er forsvundet og mine er blevet betydeligt færre efter vi har fået nye madrasser at sove på. Vi har hver vores kerne i madrassen (Lasse har Fast, jeg har Medium) med fem støttezoner, så der er også lagt op til, at setuppet skal kunne noget mere end en billig springmadras. Hele oplevelsen af at have fået ny senge mindede mig i øvrigt om dengang i start-00erne, hvor futonsengen pludselig var det hotteste, man kunne eje. Jeg skulle naturligvis også have én, men fandt ret hurtigt ud af hvorfor man jokede med at Futon betød “dårlig seng” på japansk. Med to måneders konstant hold i ryggen var min futon gaven, der blev ved med at give! Til sidst opgav jeg projektet og solgte den videre, og jeg har siden været meget bevidst om, hvad den rigtige (eller forkerte) seng kan gøre ved kroppen :)

Udover sovekomfort skiller Auping sig især ud på design. Essential-sengerammen er skabt af designduoen Köhler&Wilms for over tyve år siden og har blandt andet vundet en Red Dot Award. En endnu ældre model er Auronde, der er skabt af Frans de la Haye i 1973. Begge senge sælges stadig i stor stil i dag – Auronde er faktisk den mest solgte designseng i Europa. Det er jo dejligt, når der bliver sat design i verden, som er så godt, at det stadig holder efter 45 år. Det er i øvrigt også en vigtig tilgang til møbelproduktion, hvis vi skal bevæge os mod en mere bæredygtig fremtid: mere kvalitet, mindre køb-og-smid-væk. Når produktet så ovenikøbet er fremstillet af mindst 90% genanvendte materiale (og er 100% genanvendelig), som er tilfældet med alle Aupings senge, så ser det rigtig fornuftigt ud. Auping er pt. verdens eneste Cradle-to-Cradle certificerede sengeproducent, og de tager faktisk også din gamle madras retur, når du køber en af deres senge. Med Auping Take Back System er du sikker på, at din gamle madras genanvendes på en ansvarlig og miljøbevidst måde i stedet for at den ryger til forbrænding, hvilket ca. 200.000 madrasser gør årligt i Danmark!

For at fejre Aurondes 45 års jubilæum har Auping lanceret en række nye farver, som stel og designdetaljer kan vælges i. Derudover er der blevet designet et hovedgærde og et sengebord, som passer til. På billederne nederst i indlægget her kan man ane de forskellige tilføjelser. Vi kiggede også på nyt sengetøj, mens vi var i butikken – det gule og hvidstribede, som Lasse holder op, er godt nok fint! Det kan være, det kommer på ønskesedlen til vores 2 x 30-års fødselsdag ;)

4 kommentarer

 • Amanda

  Ellers ser sengeexperten by bruun ud til at have i hvert fald Essential på tilbud :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Ej, det ville jeg gerne ha vidst noget før !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Jeg skrev det faktisk også på min IG om mandagen :D Men beklager, Mia! Måske du stadig kan lokke en god pris ud af dem, hvis du er heldig ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

By the way #68