Surdejseksperterne – Sidsel & Lasse
Vores bæredygtige seng

Surdejseksperterne

Vi var inviteret af Birks Køkken

Aftensmaden bestod blandt andet af vores egne nybagte surdejsboller.

Vores færdigrullede croissanter – klar til at komme hjem på frost.

Rugbrødsblanding med surdej.

Flotte boller med lækker skorpe!

Rugbrød og chokorug klar til at hæve og så komme i ovnen.

Aftensmadsbordet inkl. øl, cider, vin og vand.

Okay, nu skal jeg også passe på, at jeg ikke tager munden for fuld og slår et større brød op, end jeg kan bage (hehe) – for vi er ikke ligefrem blevet surdejseksperter endnu! Men vi ved godt nok uendeligt meget mere nu end før det lærerige surdejskursus, vi var inviteret til at prøve hos Birks Køkken i Aarhus. En del af vores venner og bekendte samt jer læsere har siden vi var på kurset spurgt en del ind til det, så nu får I en mere dybdegående beskrivelse af, hvad det i grunden var, vi lavede den dag.

Kurset foregik som sagt hos Birks Køkken, der ligger i samme lokaler som bageriet Jumbo tæt ved DOKK1 i Aarhus. Vi startede eftermiddagen med at få lidt kaffe, æblemost og brød med smør og ost, hvorefter vi tog hul på selve kurset, der startede med en introduktion til surdej og hvad det egentlig er for nogle processer, der sker, når man laver surdejsbrød. Dernæst gik vi direkte i gang med at lave det første brød – vi lagde ud med at røre vores eget surdejsrugbrød (og et par chokorug blev det også til). Derefter stod den skiftevis på forberedelse af croissantdej, som kræver en del forskellige trin, og surdej til boller og brød. Til sidst sørgerede Benjamins (som driver Birks Køkken) assistent for at bage alt brødet, som vi så fik med hjem i store poser. Vi undlod dog at bage croissanterne, da vi nok ikke kunne nå at spise 20 croissanter, inden de blev for gamle. Så dem har vi lige nu liggende i fryseren, klar til at forsøde vores weekendmorgener i de kommende måneder. Mens de resterende brød blev bagt, fik vi øl, cider, vin og en let aftensmad med charcuteri, ost, vores eget brød, dip og en lækker salat.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg aldrig har været den store mesterbager. Faktisk har jeg decideret forsøgt at undgå det, fordi jeg synes det er bøvlet og svært at gøre det hele rigtigt. Sidsel er meget bedre til at bage, jeg er til gengæld god til at spise hendes bagværk ;) Men efter kurset har jeg fået lidt mere blod på tanden. Det hjælper meget at få at vide, hvad man skal huske af småting for at man får det bedste resultat, og så fik vi faktisk også et par opskrifter med hjem med trin-for-trin-guides til hvordan vi skal behandle surdejen og bruge det til rugbrød, boller og croissanter. Så nu er jeg alt andet lige lidt bedre klædt på til brødsucceser i vores eget køkken :)

En del af de andre, der var med til kurset, havde fået det i gave, så det er åbenbart noget, folk er glade for at give til fødselsdage, jubilæer og den slags. Kurserne ligger på en pris mellem 495 og 1095 kroner og du kan finde alle kurser her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores bæredygtige seng