Guide: Vintage- og genbrugsbutikker i Aarhus – Sidsel & Lasse
Damned if you do, damned if you don't

Guide: Vintage- og genbrugsbutikker i Aarhus

Vi er glade for at gå i genbrugs- og vintagebutikker – både i udlandet og i Danmark. Aarhus har altid haft et udmærket udvalg af butikker med 2nd hand i fokus, men det er som om, folk i stigende grad har fået øjnene op for genbrugs- og vintagetøj, hvilket også har påvirket antallet af butikker i byen. På det seneste er der kommet mange nye spillere til, så vi tænkte, at det var på tide at kortlægge vores favoritter. Her får du en guide til gode genbrugsbutikker i Aarhus:

Har vi glemt nogen? :)

PRAG

Én af de nyere genbrugsbutikker i Aarhus er PRAG, der også har afdelinger på Nørrebro og Vesterbro i København. Der er altid fyldt godt op med sejt tøj, smarte sko og sjove accessories. Leder du efter et par GATs (German Army Trainers), vil du helt sikkert kunne finde et par i PRAG. Ligeledes hvis du er ude efter klassiske vintage-køb som kimonoer, trench coats og Levi’s jeans. Butikken ligger i Nørregade 55.

Mö & Flös

I denne hyggelige genbrugsbutik på hjørnet af Mejlgade og Graven finder du et fint udvalg af forskellige vintage-varer. Derudover arbejder Mö & Flös også med redesign af genbrugstøj, så der er altså mulighed for at finde nogle ganske unikke stykker tøj, når du kigger forbi. Adressen er Mejlgade 19.

Krydsfelt Genbrug, URK

Ungdommens Røde Kors har åbnet en genbrugsbutik i Nørre Allé 30, hvor de helt bevidst har lagt et mere fashionabelt og ungt fokus på det tøj, der sælges i butikken. De har blandt andet også et samarbejde med Flagstang Markeder om at aftage en del af det tøj, der ikke bliver solgt på markederne. Så der er ofte en del gemte skatte i butikken. Og priserne er virkelig, virkelig lave. God mulighed for at gøre et kup!

Genbrugsen Tordenskjold

Det går eftersigende rigtig godt i én af de mest velkendte genbrugsbutikker på Trøjborg – nemlig Genbrugsen Tordenskjold, hvor du ikke kun kan finde tøj, sko og tilbehør men også bøger, bestik, vaser, og forskellige boligartikler. Butikken er en klassisk genbrugs med alverdens tingeltangel til lave priser. Adressen er Tordenskjoldsgade 2.

All Time Vintage

Næsten lige over for PRAG ligger All Time Vintage, der har et lidt mindre udvalg, som til gengæld er mere kurateret og byder på en hel del vintage-lækkerier. Priserne er lige en tand højere end hos PRAG – f.eks. koster et par vintage Levi’s hos All Time Vintage omkring 350 kroner, mens de hos PRAG ligger til omkring 220 kroner. Det skal dog tilføjes, at de hos All Time Vintage bruger mere tid på at finde de mindre størrelser i Levi’s-jeans, som er sværere at få fat på – derfor den lidt højere pris. Adressen er Nørregade 42.

Soul Shine

I en baggård i Graven tæt ved La Cabra ligger Soul Shine, som er en non-profit butik, der støtter og igangsætter en lang række velgørende projekter, som finansieres af overskuddet fra butikken. Butikken drives primært af frivillige og adressen er Graven 24, baggården.

So Ein Ding

I Nørre Allé 17 ligger en gammel Aarhus-kending, nemlig vintage-butikken So Ein Ding, der efterhånden har en del år på bagen. Den ene af ejerne står også bag All Time Vintage, så vi har at gøre med erfarne kræfter. Varerne hos So Ein Ding er primært fra 60’erne til 90’erne og indkøbt i udlandet og sælges til ofte meget favorable priser.

Magpie Lane Vintage

Et stort og farverigt udvalg af vintage-tøj finder du hos Magpie Lane Vintage i Mejlgade 51D, hvor også klassisk denim og spændende pieces fra rundt omkring i Europa har fundet vej til den bombastisk indrettede butik.

Frelsens Hær Genbrug

Måske skal man lede lidt længere efter skattene i Frelsens Hær Genbrug, der ligger i Nørregade 46, men det kan sagtens lade sig gøre at finde nogle seje ting i det relativt store udvalg i genbrugsbutikken, som efterhånden har ligget en del år i gaden.

Tøjstory

I den mere luksuriøse afdeling finder vi butikken med det sjove navn, Tøjstory, der både ligger i Aarhus og Aalborg. Tøjstory har specialiseret sig i luksus secondhand og highstreet fra mange forskellige, kendte brands. Adressen er Guldsmedgade 1.

Hello Vintage

Hello Vintage er et vintage-marked, der afholdes flere steder i landet på en lang række datoer, der løbende bliver afsløret inde på deres hjemmeside. Markedet afholdes både i Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Kolding, København og Odense. Konceptet går ud på, at du betaler 40 kroner i indgangen, finder alt det tøj, du gerne vil ha’, får det vejet og betaler 200 kroner pr. kilo (hvilket svarer til ca. 4-6 stykker tøj). Vi har gjort mange gode fund hos Hello Vintage gennem tiderne. Bl.a. Sidsels røde kjole.

5 kommentarer

 • Stine

  I skal da komme på besøg i Trøjborg retro & lopper, hvor småmøbler, kunst, glas og keramik fra svundne tider sælges med et ægte Trøjborg-smil. Vi vil blive glade for besøget💥

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinna

  Hvad med vintage divine… Absolut bedste butik…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Den dukkede godt op på mine søgninger på Google, men havde ikke hørt om butikken før :) Tak for tip, Stinna!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martine

  Högenhoff – preloved luxury i Badstuegade i latinerkvarteret er en klar favorit. Skøn betjening af søde Laura og masser af gode kvalitetsfund 😊.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Damned if you do, damned if you don't