Sommerfavoritter til garderoben – Sidsel & Lasse
Danmarks Grimmeste 30 års #1

Sommerfavoritter til garderoben

Nu kan det da ikke vare længe, inden sommeren banker på døren, hva’? I den forbindelse tænkte vi, at vi ville dele lidt inspiration til sommergarderoben. Sidsel er klar på blomsterprint, lyse pasteller, brede silhuetter og lette materialer mens Lasse kigger meget på klassiske farver som beige, hvid, blå og og grå, som kan blive i klædeskabet mange sæsoner frem. Bare fordi sæsonen skifter, behøver man ikke skifte alt i garderoben ud – gå hellere efter nogle gode klassikere, som du kan bruge mange år i træk :) Vi håber, I kan bruge inspirationen!

ARKET kjole | Weekday jeans | Weekday trenchcoat | &Other Stories blazer | Veja sneakers | Kings of Indigo kjole | Totême kjole | ARKET nederdel | H&M denimjakke | H&M top | H&M sandaler

ARKET bukser | Weekday skjorte | H&M shorts | NN07 skjorte | Nike Vomero 5 sneakers | Organic Basics t-shirts | H&M kasket | Weekday trenchcoat | Weekday jeans | H&M sneakers | H&M shorts

 

6 kommentarer

 • Trine

  Som en pendant til Lottes kommentar, vil jeg bare lige sige TAK for at bringe et inspirerende indlæg som dette. Nogle gange skal der nemlig ikke mere end en simpel collage til at inspirere! Jeg kan heldigvis godt selv finde ud af, om jeg mangler noget i min garderobe og dermed tage stilling ift. miljøet – synes kun, det er fedt at blive inspireret af jer! ;-)
  Modebranchen bliver nok aldrig decideret miljøvenlig, men som du siger, Lasse, har vi jo alle brug for tøj på kroppen og jeg synes faktisk, jeg kan mærke en stigende tendens til, at folk i højere grad tænker sig om, inden de går ud og køber bunkevis af tøj, som man måske kun får brug én eller to gange. Bare dén tankegang synes jeg, der er et bevis på, at der er ved at ske noget i vores samfund – selv for os (arbejder selv i tøjbranchen), som er vilde med mode og trends. Dertil skal det jo også siges, at bare fordi man skifter sit tøj ud jævnligt (og sælger det videre så andre får glæde af det♻️), betyder det jo ikke, at man ikke tager stilling og er ligeglad med miljøet – det er hvert fald min holdning. For nej, der er jo ingen, der er perfekte ift. hele denne klimaproblematik, man har bare forskellige prioriteringer og det tror jeg nogle gange folk glemmer lidt..
  Jeg synes, I er skide seje!!! 🙌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Trine :)

   Yay, selv tak! Er glad for at det kunne inspirere! Jeg køber faktisk selv tøj sjældnere og sjældnere – og oftere vintage, genbrug og på f.eks. Trendsales (men selvfølgelig ikke udelukkende). Men det betyder jo ikke, at jeg ikke har brug for inspirationen. Man skal jo blive inspireret et eller andet sted fra, og jeg bruger selv blogs og Instagram som inspirationskilde. Jeg er enig med dig i, at der nok er ved at ske et skift – både i forbrugernes bevidsthed og i modebranchen, der så småt er ved at tænke mere og mere i klima og bæredygtighed.

   Som jeg kommenterede tidligere, er det en problematik med mange nuancer og som er mere kompliceret som så. Derfor synes jeg hverken at bloggere og influencers 100% kan sige, at det er forbrugerens ansvar at reflektere og tage stilling til eget forbrug eller at forbrugerne kan tørre den 100% af på influencers og sige “I må ikke vise så meget smart tøj frem, så kommer jeg bare til at købe det uden at tænke mig om!” – løsningen og ansvaret ligger nok et sted mellem de to yderpunkter :)

   TAK for kommentaren og rigtig god aften :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Jeg er faktisk enig med jer begge! Men.. Som professionel influencer får i et vist omfang af jeres følgere til at tage anbefalinger til sig og købe det, I anbefaler eller rejse derhen, hvor I beretter om… (ellers ville brands ikke betale jer penge for det). I forbruger mere og rejser ofte på flyrejse, oftere end gennemsnittet. På den måde er i med til at påvirke jeres følgere til, at det er “normalt” at forbruge og rejse relativt ofte. Hvis dette påvirker følgerene til at rejse mere, har det en miljømæssig konsekvens (Som Lotte er inde på..) … Så for mig handler det ikke så meget om, at I som artiklen er inde på skal have en højere moral end andre, men hvorvidt I gør jer nogen tanker om konsekvenserne af den påvirkning, I har på jeres følgere med collagen? Personligt kan jeg mærke, at influencers har en større indvirkning på mine købsbeslutninger end traditionel markedsføring. Og jeg fik da lyst til at købe flere af de fine ting her selvom jeg måske ikke mangler mere tøj..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Lykke :)

   Fedt at du kan være enig med os begge – det viser, at det er en ret kompliceret diskussion, det her med klima, forbrug og ansvar. Der er en del nuancer, som er fine at få frem. Du har til dels ret i, at når vi laver samarbejder med virksomheder, så er det ofte fordi de selvfølgelig håber på at få øget opmærksomhed på deres produkt og i sidste ende sælge det. Dog vil jeg igen sige, at jeg godt tror vores læsere kan finde ud af at reflektere over, om de rent faktisk har brug for et produkt, når de ser det her på bloggen og at de så derefter træffer et valg om at købe det eller at lade være. Nu har vi f.eks. et samarbejde med Auping, der laver bæredygtige senge, og der er det jo ikke fordi at folk bare skifter deres seng ud, hvis det ikke rent faktisk er nødvendigt :)

   Her på bloggen (og på sociale medier) laver vi ikke indhold med en intention om at påvirke nogen, vi gør det for at oplyse, for at inspirere, for at komme i dialog med jer læsere (og derfor er det super fedt, når der bliver kommenteret herinde!) og fordi vi synes, det er sjovt. Vi er klar over, at der i en eller anden grad er nogen derude, der bliver inspireret/påvirket af det, vi viser frem, og nogle gange vælger at handle på den påvirkning. Vi viser jo alt muligt frem på bloggen og Instagram fra vores liv (sponsoreret og ikke-sponsoreret), hvilket måske påvirker følgere og læsere til en eller anden handling. Du bliver også påvirket af ting, du ser i tv og på sociale medier, læser i blade, hører i radioen, ser på gaden og finder i supermarkedet og jeg synes egentlig i sidste ende, det er dit ansvar som forbruger at reflektere over dine egne handlinger. Når det er sagt, synes jeg bestemt også det kunne være godt og fedt, hvis influencers og bloggere kunne være med til at skubbe forbruget i den rigtige retning og generelt opfordre til større refleksion hos forbruget blandt følgere og læsere. Det er det, Sidsel og jeg lige så stille er begyndt at gøre mere og mere de seneste par år. Men vi er ikke perfekte og kan ikke gøre alt rigtigt. For eksempel har vi fløjet meget mere end vi burde. Til gengæld har vi CO2-kompenseret og gjort en masse andre klima-ting, som andre måske ikke har gjort. Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget.

   Hvis du kan mærke, at influencers gør noget dårligt for dit forbrug og får dig til at købe ting, du egentlig ikke har brug for, så synes jeg da du skal genoverveje, hvilke bloggere og influencers, du har lyst til at følge. (Her håber jeg selvfølgelig ikke at Sidsel og jeg er iblandt, men hvis vi er, så vil jeg da ikke være den, der står som ansvarlig for dit overforbrug) ;)

   Beklager den lange smøre og tak for kommentaren :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Fakta er, at flyrejser er én af de mest klimaskadelige enkelt handlinger, man kan foretage sig som person. Læg dertil, at mer-forbrug i form af tøj gør mere skade end gavn. Her tænker jeg specifikt på tøj fra kæder som H&M og deres undermærker (Arket, Weekday Osv). Hvordan kan I italesætte klima-udfordringer på fornem vis de senere år – og samtidig fortsat advokere for mere forbrug?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Lotte :) Tak for din kommentar. Vi har faktisk skrevet et par indlæg for nyligt om præcis det, du kommer ind på her. Du kan læse dem her, hvis du vil ha’ en lidt mere uddybende beskrivelse af vores tanker om emnet.

   http://sidseloglasse.com/2019/05/20/damned-if-you-do-damned-if-you-dont/

   http://sidseloglasse.com/2019/05/07/status-paa-influencer-land-3/

   Jeg ved ikke, hvorfor du nævner flyrejser i forbindelse med dette indlæg, men lad mig svare på det andet, du spørger om. Jeg synes ikke, vi opfordrer til mere forbrug ved at vise en kollage med tøj frem. Vi vil gerne inspirere, men jeg tror godt, vores læsere selv kan finde ud af at vurdere, om de har brug for nyt tøj eller ej. Man skal jo trods alt ha’ noget tøj at gå i :) Så hvis man mangler noget, kan man hente lidt inspiration i dette indlæg. Vi har også fremhævet et par bæredygtige brands som f.eks. Veja og Organic Basics for også at inspirere i den retning. Men som vi også skriver i indlægget skal man jo ikke skifte sin garderobe ud, bare fordi det bliver sommer. Så der synes jeg faktisk vi inviterer til at reflektere over, om man i grunden har brug for nyt tøj eller ej. Vi har aldrig påstået at være en 100% bæredygtigheds-blog og kommer heller aldrig til at blive det. Vi er almindelige mennesker, som på det seneste er begyndt at gå mere og mere op i bæredygtighed og klima, dog uden på nogen måde at gøre det perfekt (hvis man da nogensinde kan det?).

   Nu ved jeg ikke, om du skriver kritiske kommentarer hos alle bloggere, der viser deres forbrug frem, men jeg synes faktisk det er paradoksalt, at det høj grad er dem, der vælger at sætte ord på tankerne om bæredygtighed og klima, der også skal klandres for ikke at gøre nok. Kan du følge mig? Du kan eventuelt også prøve at læse denne artikel, der egentlig meget fint opridser problematikken (eller hvad man skal kalde det):

   https://www.kristeligt-dagblad.dk/kommentar/hvorfor-udstiller-vi-dem-der-proever-reducere-deres-co2-aftryk-som-hyklere

   Det er ikke fordi, jeg ikke vil tage snakken, men jeg synes helt ærligt vi har taget snakken her på bloggen en del gange efterhånden og jeg er nok en smule træt af at gentage mig selv :)

   God dag til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danmarks Grimmeste 30 års #1