5 nemme og sunde hverdagsretter – Sidsel & Lasse
10 (eller 17) navne, vores børn IKKE skal have #2

5 nemme og sunde hverdagsretter

Stegt halloumi med bagt broccoli, tomater, mandler og rød quinoa

Frisk pasta med ærter, ricotta, citron og persille.

Grøntsagsbowl med falafler (lavet på Naturli’s plantefars), broccoli, avocado, bagt sød kartoffel, syltede gulerødder (dem fra Søstrene Grene er gode), tomater, humus og feta.

Med resterne fra grøntsags-bowl’en lavede vi soft shell tacos med bagt sød kartoffel, syltet gulerod, avocadomos, feta og en rest stegt gris (med chilimayo og sriracha sauce). Kan også laves med tacoskaller.

Stegt torsk med nye kartofler og blomkåls”steak” med urter, brunet smør og hasselnødder (en opskrift fra Madbanditten).

Vi synes selv, vi er ret travle hjemme hos os for tiden, og det afspejles ret tydeligt i det, vi får til aftensmad. Det skal være nemt, sundt og selvfølgelig smage godt (og hvis det er øko, gør det bestemt heller ikke noget). Vi skærer oftere og oftere kødet fra, da det er en ret nem måde at gøre måltidet pris- og klimavenligt på. Selvfølgelig skal der gerne stadig være nogle bestanddele, man kan blive mæt af, men det er der heldigvis masser af kødfri muligheder for. Samtidigt har Sidsel været god til at passe vores krydderurter på terrassen, hvilket gør at vi selv kan spice vores aftensmadsretter op med purløg, persille, oregano, timian eller mynte. Det giver også en smule ekstra luft i madbudgettet (for ikke at nævne den lille tilfredsstillelse, det giver at lave mad med ingredienser, der gror på ens egen terrasse).

Vi har med vilje ikke skrevet opskrifterne på ovenstående retter, da vi tænker, de mere eller mindre giver sig selv. Hvis det ikke skulle være tilfældet, må I endelig skrive!

4 kommentarer

 • Mia

  Jeg vil faktisk gerne bede om opskriften på den første der 🤭

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Mia :) Jamen det får du så!

   Broccoli steger eller bager du bare, så koger du quinoa, skærer halloumi i skiver (hvis ikke den er skivet i forvejen) og steger på panden. Mandler hakkes og ristes på en tør pande. Til sidst blander du det hele sammen og tilføjer frisk tomat og evt. rødløg, hvis du har lyst. Så kan du også lave en dressing af honning, olie, salt, sennep og citronsaft, den passer godt til :) God appetit!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Damn, de lyder godt! Så ved jeg, hvad jeg skal have de næste 5 dage :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hvor dejligt du synes det, Cecilie :D Fedt at det kunne inspirere lidt!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 (eller 17) navne, vores børn IKKE skal have #2