By the way #74 – Sidsel & Lasse
Podcastanbefaling: de bedste afsnit af This American Life

By the way #74

Band of Horses på plænen mellem ARoS og Musikhuset

By the way:

 • Vi var inviteret af Musikhuset til en dejlig koncert med Band of Horses på plænen ved siden af Musikhuset i går. Vi hørte begge deres musik en masse i midt-00erne, så det var en virkelig nostalgisk oplevelse!
 • Har I lagt mærke til alle de flotte blomster, der står langs grøftekanter og rabatter i øjeblikket? Det er noget med, at det er blevet vedtaget (i hvert tilfælde i Aarhus Kommune) at områderne ikke skal slås med plæneklipper i lige så stort omfang længere. Det er en virkelig god beslutning, synes vi! (og det synes bierne nok også..).
 • Lige uden for Lasses kontorplads ved Lystbådehavnen i Aarhus har han flere gange om ugen udsigt til en ældre herre, der nøgenbader lige uden for vinduet (hvor ingen andre vel at mærke bader). Det er virkelig sjovt og lidt underligt. Men altså, free the nipple med mere!
 • Findes der en god regel for, hvornår man skal beholde fødselsdagskort og den slags? Det føles lidt forkert at smide en stak søde, håndskrevne hilsener i skraldet, på den anden side får man dem nok alligevel ikke læst igen. Skal man udvælge dem, der er mest personlige og så skrotte de andre? Hvad er jeres tommelfingerregel her?
 • I denne uge passer vi Lasses søsters hunkat, Bob, hvilket er ret hyggeligt. For at hun ikke løber væk, skal hun dog luftes i en kattesele og helt ærligt, det ser lidt freaky ud, haha. Heldigvis foregår det bare i vores egen baghave, så antallet af skeptiske blikke er begrænset til dem, der kan kigge ned i haven.
 • Har I også lagt mærke til at flere og flere kvinder ligger topløse på stranden? Vi synes, det er rigtig fint, at vi kan få et mere naturligt forhold til den nøgne krop i offentligheden igen, men det er selvfølgelig helt op til den enkelte, om man har lyst til at hoppe med på “bølgen”. Når vi kigger tilbage på billeder fra vores forældres ungdom i 80’erne, er der propfyldt med nøgne mennesker, så det er egentlig ret sjovt, at det i årtierne efter er gået så meget over i den anden grøft. Måske er det ved at vende nu?
 • For tredje år i træk skal vi en uge til Skåne, hvor Sidsels familie har den hyggeligste ødegård – det bliver ren afslapning, god mad, solskin (forhåbentlig) og minimum internetforbrug. Vi glæder os!
 • Kender I det, når folk siger “Nå ja, det var også bare et eksempel” som svar, når de har sagt noget forkert? F.eks. “Vi vil gerne holde ferie i Skandinavien i år, måske i Frankrig.” “Men Frankrig er jo ikke i Skandinavien?” “Nej, det var også bare et eksempel.”.. Ja, et forkert eksempel!
 • Har I set dokumentaren om de søde gutter fra det danske dødsmetalband Baest? Serien hedder Den Satans Familie og kan ses på DR lige nu. Det er ret sjovt at følge deres tour rundt i Europa i jagten på at udbrede kendskab og sælge merchandise for 30.000 kroner (for at regnskabet lige nøjagtigt går i nul). Se den!
 • Lasse har på det seneste lagt mærke til forskellene i, hvordan mennesker tiltaler kassemedarbejdere på, og nogle gange mangler der godt nok noget høflighed! For eksempel var vi i sidste uge på grillbar (yesssss), hvor kassemedarbejderen siger “Hej” med et smil til kunden foran os. Svaret lød “To burgermenuer med cola til”, som om det var et helt naturligt svar til hendes “Hej”. Prøv med “Hej, jeg vil gerne bede om to burgermenuer”. Jesus, hvor svært kan det være?

4 kommentarer

 • Camilla

  Står til dagligt på apotek og folk kan være så uhøflige. Udenlandske turister oplever jeg dog er meget høflige i deres tone, især amerikaner “thank you” “take Care” “Nice of you” flere gange unde en ekspedition.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det er altså virkelig utroligt. Selvfølgelig kan man ha’ en dårlig dag som kunde, men der er også forskel på at være decideret grov og så bare være “ligeglad, synes jeg. At være ligeglad kan ske for selv den bedste, men at svine kassemedarbejdere til, det er slet ikke i orden. Og så har jeg faktisk også meget den samme oplevelse som dig ift. udenlandske kunder, især amerikanere. De er tit meget søde og udadvendte :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg er SÅ enig på sidste punkt. Det menneske der sidder der bag kassen eller står bag disken, er jo også et menneske. Jeg siger altid hej og over halvdelen af gangene får de også et ‘Hav en god dag’ med på vejen fra mig. Det kommer sig nok af, at jeg selv har siddet på den anden side engang… Jeg tænker desuden også, at ordet TAK er et som danskerne ikke altid er lige gode til at få sagt. Her tænker jeg på, når man får vist, hvor en vare er, tøjet bliver lagt pænt sammen i posen eller når de der elastikker bliver sat om æggene. Når det er sagt er der virkelig forskel på, hvilken service man får i Fakta eller Føtex – det er i hvert fald min påstand. Jeg er med på, at den ene slår sig på at være discountbutik, det gør den anden ikke. Der er derfor også færre ansatte i Fakta, end Føtex. Det er dog ikke det, jeg siger. Jeg tænker på selve den service, man så får af de mennesker, der arbejder i butikken. Ikke desto mindre er det jo endnu vigtigere at få sagt tak, hvor man så oplever lidt halvdårlig service (i Fakta), for det kan jo være, at medarbejderen er blevet behandlet som hende i jeres grillbareksempel…

  Angående fødselsdagskort: Tag billeder af forsiden og indhold. Kasser dem I ikke vil have og gem resten i et ringbind med plastiklommer…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Præcis, Mia! Jeg har også siddet og stået i kassen i flere supermarkeder og lignende, og netop derfor ved jeg også, hvordan det er at stå på den anden side. Jeg har helt klart også være den knap-så-motiverede-medarbejder i f.eks. Fakta, og der er jeg altid blevet i bedre humør, når kunderne har været søde ved mig. Så det går bestemt begge veje. Men jeg synes virkelig godt folks manerer kan blive bedre, når det kommer til samtale med kassemedarbejder (og tjenere, bartendere, buschauffører og så videre). Og godt tip ift. fødselsdagskortene :D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Podcastanbefaling: de bedste afsnit af This American Life