8 ting, folk skal stoppe med på de sociale medier

Ja, dig!
Ja, vi kan åbenbart finde på ret mange irriterende ting som folk (og vi selv) egentlig godt må holde inde med på sociale medier. Som altid er det skrevet med et glimt i øjet, så hvis du synes, vi lyder indebrændte, så er vi det nok ikke i virkeligheden ;)
Ikke desto mindre synes vi, folk på sociale medier skal stoppe med at:
- Efterlyse boliger, møbler m.v. på Linkedin. Skal vi så også til at poste vores CV og anbefalinger på Facebook og Boligportalen..? Og i forlængelse af dette: efterlyse boliger, jobs også så videre på vegne af sine voksne børn. Det skriger bare curling!
- Have aliasser på socialer medier – er det ikke noget, der hører Arto-æraen til? Tinderella, KlausSnacky, MissFitness og hvad folk ellers kan finde på at kalde sig selv. Eller er tiden i virkeligheden inde til at bringe internet-aliasset tilbage? Måske i en mere 2019-agtig udgave á la “@MorTilKarla”, “@CBS_studerende_94” eller “@HobroKongen”?
- Dele de der “opsamlingsvideoer” med billeder, som Facebook automatisk genererer, når du f.eks. har været Facebook-venner med en person i 5 år. Der er jo vitterligt ingen andre end dig og din ven, der gider se det. Hvis I da overhovedet selv gider det, når det kommer til stykket?
- Afinstallere Snapchat uden at slette brugeren (her er Sidsel skyldig!). Man bliver tilsyneladende ikke så populær, når ens venner tror man ignorerer deres snaps, haha.
- Puste sin jobbeskrivelse op på Instagram. Creative consultant, trend analyst, designer, content creator, digital artist (vel at mærke på samme profil) – listen kan blive meget lang efterhånden! Fair nok hvis du rent faktisk har uddannelsen eller erfaringen bag dig, men let’s face it: mange, der bruger de betegnelser, er bare ganske almindelige mennesker med en kameratelefon i hånden.
- Dele “sygeselfies”, hvor man deler et billede af sit fjæs fra sygesengen i håb om “Ej, du ser da slet ikke syg men vildt godt ud”-kommentarer. Hvis du skal dele et ægte sygeselfie, skal du ligne pis.
- Dele “erklæringer”, der angiveligt skulle sikre din retssikkerhed over for Facebook (som f.eks denne sag). Beklager, men det gør absolut ingen forskel!
- Opsøge én, man har matchet med på Tinder, på Facebook eller Instagram. Nu har vi ikke ligefrem den store erfaring med Tinder (faktisk ingen), men hvorfor ikke bare få en aftale i hus gennem Tinders chat-funktion og så mødes i virkeligheden? Bliver kommunikationen bedre at at den foregår på et andet socialt medie?
Hvad har I at tilføjet til listen? ;)
(Læs også de øvrige indlæg i denne føljeton her, her, her og her.)
Man skal heller ikke kaste med sten når man selv bor i et glashus :p ;)