8 ting, folk skal stoppe med på de sociale medier – Sidsel & Lasse
Marmeladefabrikken: 2,5 år senere #1

8 ting, folk skal stoppe med på de sociale medier

Ja, dig!

Ja, vi kan åbenbart finde på ret mange irriterende ting som folk (og vi selv) egentlig godt må holde inde med på sociale medier. Som altid er det skrevet med et glimt i øjet, så hvis du synes, vi lyder indebrændte, så er vi det nok ikke i virkeligheden ;)

Ikke desto mindre synes vi, folk på sociale medier skal stoppe med at:

 • Efterlyse boliger, møbler m.v. på Linkedin. Skal vi så også til at poste vores CV og anbefalinger på Facebook og Boligportalen..? Og i forlængelse af dette: efterlyse boliger, jobs også så videre på vegne af sine voksne børn. Det skriger bare curling!
 • Have aliasser på socialer medier – er det ikke noget, der hører Arto-æraen til? Tinderella, KlausSnacky, MissFitness og hvad folk ellers kan finde på at kalde sig selv. Eller er tiden i virkeligheden inde til at bringe internet-aliasset tilbage? Måske i en mere 2019-agtig udgave á la “@MorTilKarla”, “@CBS_studerende_94” eller “@HobroKongen”?
 • Dele de der “opsamlingsvideoer” med billeder, som Facebook automatisk genererer, når du f.eks. har været Facebook-venner med en person i 5 år. Der er jo vitterligt ingen andre end dig og din ven, der gider se det. Hvis I da overhovedet selv gider det, når det kommer til stykket?
 • Afinstallere Snapchat uden at slette brugeren (her er Sidsel skyldig!). Man bliver tilsyneladende ikke så populær, når ens venner tror man ignorerer deres snaps, haha.
 • Puste sin jobbeskrivelse op på Instagram. Creative consultant, trend analyst, designer, content creator, digital artist (vel at mærke på samme profil) – listen kan blive meget lang efterhånden! Fair nok hvis du rent faktisk har uddannelsen eller erfaringen bag dig, men let’s face it: mange, der bruger de betegnelser, er bare ganske almindelige mennesker med en kameratelefon i hånden.
 • Dele “sygeselfies”, hvor man deler et billede af sit fjæs fra sygesengen i håb om “Ej, du ser da slet ikke syg men vildt godt ud”-kommentarer. Hvis du skal dele et ægte sygeselfie, skal du ligne pis.
 • Dele “erklæringer”, der angiveligt skulle sikre din retssikkerhed over for Facebook (som f.eks denne sag). Beklager, men det gør absolut ingen forskel!
 • Opsøge én, man har matchet med på Tinder, på Facebook eller Instagram. Nu har vi ikke ligefrem den store erfaring med Tinder (faktisk ingen), men hvorfor ikke bare få en aftale i hus gennem Tinders chat-funktion og så mødes i virkeligheden? Bliver kommunikationen bedre at at den foregår på et andet socialt medie?

Hvad har I at tilføjet til listen? ;)

(Læs også de øvrige indlæg i denne føljeton herherher og her.)

8 kommentarer

 • jhtt

  Man skal heller ikke kaste med sten når man selv bor i et glashus :p ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, det er sandt. Vi kaster heller ikke med sten, vi skriver blot nogle personlige betragtninger med et glimt i øjet ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • @SnuskeBlondie

  At skrive blog indlæg om hvordan folk burde være/ikke være, fordi man selv synes man er bedre end andre mennesker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Aaaah, det er jo skrevet med et glimt i øjet, og vi er selv “skyldige” i halvdelen af tingene :) Tror ikke du behøver tage det alt for alvorligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Årh ja, folk der bruger man i stedet for jeg!
  Folk skal også virkelig stoppe med at ligge billeder op af deres ‘produktive’ dag: “så er der blevet bagt pølsehorn til madpakken, støvsuget, vasket tøj og løbet en tur.” Alt sammen inden klokken 10, stop nu.
  Samtidig har jeg det også lidt pres med de gravide kvinder, som får taget semi-nudes og putter dem på instagram. Det er underligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, enig Marianne! Det føles liiiidt for overskudsagtigt med de der “se hvad jeg har nået inden kl. 10”-opdateringer! Især hvis man selv læser den opdatering fra sengen og ikke er stået op endnu…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  1. Dem, der bliver ved med at påminde sine følgere om, at følgerne skal slå notifikationer til på Instagram for at sikre, at posts kommer i feedet!
  2. At lave nomineringer såsom “jeg nominerer @snuske og @blondie til at dele deres yndlingsfilm (meget apropos aliasser, haha).
  3. At bruge emojis i stedet for ord – eksempelvis at lave en tomat og et løg midt inde i opskriften på en tomatsalat.
  4. At bruge “man” i stedet for “jeg”. “Så fik man lige ny frisure”. “Man” er generelt bare en skændsel i det danske sprog 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, tommel på til alle fire punkter! Især den med “man”, det er så rigtigt! Når det er sagt, har jeg 100% brugt “man” om mig selv i en opdatering på et tidspunkt….. ups :D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marmeladefabrikken: 2,5 år senere #1