By the way #75 – Sidsel & Lasse
8 ting, folk skal stoppe med på de sociale medier

By the way #75

Der var dømt kjole og hvidt-dresscode til weekendens bryllup

By the way:

 • Er det bare os, eller er ordene “hummus” og “tapas” efterhånden blevet lidt udvandede? Det er, som om alt, man har most sammen med hvidløg og puttet i en skål pludselig skal kaldes hummus. Og hvis du serverer et eller andet i mange, små stykker, så er det tapas. Kagetapas, smørrebrødstapas, pizzatapas, nej. Det er bare mad i mindre stykker end normalt!
 • Har I set Limbo – når sabbatår er fucked på DR? Det er seriøst godt tv! De tre piger er så sjove, ærlige og grineren på deres helt egen måde. Og så kan vi så meget relatere til en masse af de følelser og oplevelser, de går igennem i forbindelse med deres sabbatår. Det er sjovt at se, hvor lidt tingene har ændret sig siden dengang, vi selv blev færdige med gymnasiet. Og så er det jo et ekstra plus (for os) at det foregår i Aarhus! Det er lidt sjovt. Ciliane er i øvrigt vores nye spirit animal.
 • Efter lidt tids Netflix-fravær er vi igen hoppet på et abonnement. Vi skal ha’ set sæson 3 af Stranger Things, sæson 2 af Dark og så vil vi gerne se den nye serie The Sinner. Er der andet Netflix-produceret indhold, vi bare skal se, som er udkommet de seneste 4-5 måneder?
 • Sidsel har i den forgangne uge været “gæst” der, hvor Lasse har kontorplads med Bloggers Delight, da der var et midlertidigt ledigt skrivebord. Det har faktisk været ret hyggeligt! Vi tror dog stadig at det er meget sundt, at vi ikke arbejder under samme tag hver dag, for det er nu rart at have lidt tid hver for sig, så man kan gå og glæde sig til at se hinanden igen efter arbejde :)
 • Sidste weekend var vi til et skønt bryllup på Djursland, fordi vores venner Natalie og Andreas skulle giftes. Dresscode til festen lød på kjole og hvidt til herrerne, så Lasse måtte ud at leje et sæt med lang smokingjakke (sådan en pingvin-fætter). Han kan varmt anbefale Alice Kostumeland på Trøjborg i Aarhus, hvor det koster 800 kroner at leje sådan et. Andre steder kan det løbe op i det dobbelte. Ejerne af forretningen er vildt søde og hjælpsomme, og så har de Aarhus’ bedste udvalg af udklædningstøj, hvis man spørger os :)
 • I weekenden skulle vi anbefale nogle gode Aarhus-spisesteder til morgenmad, frokost og aftensmad til Christina. Straks blev vi helt usikre på, om Aarhus egentlig har nogen steder, der i fanciness kan leve op til de københavnske standarder. Vi har jo mange, mange hyggelige og gode steder i Aarhus, men der er måske ikke så mange caféer og restauranter, der er seje på den der københavnermåde. I virkeligheden er det vigtigste, at maden og betjeningen er god, men vi ved jo, at der skal lidt ekstra til at imponere folk fra hovedstaden. Heldigvis endte vi med at give nogle forslag, der faldt i god jord, haha.
 • Normalt ser vi ikke gyserfilm så tit – hverken hjemme eller i biografen. Men efter at have læst denne anmeldelse af Escape Room hos Soundvenue er vi faktisk ret på! Vi overvejer også at se gyseren Suspiria, der faktisk kan lejes gratis på Filmstriben lige nu. Hvad skal vi ellers se i biografen den kommende tid? Vi har to billetter liggende i køkkenskuffen, der skal bruges :)
 • Vi er så klar på sommerferie, og det er som om, vores hjerner er gået for tidligt på ferie. Vi forestiller os, det er sådan, det må føles, når mælkesyren rammer en marathonløbers ben, mens der stadig er 2 kilometer til mål.
 • Vi påtænker at udvide vores Ebeltoft-guide med et par nye steder, når vi skal i sommerhus den kommende weekend. Vi skal blandt andet på LøCroq – er der andre steder, vi ikke må gå glip af? :)

16 kommentarer

 • Emilie

  Andersen Winery i Vrinners på Mols er netop også begyndt at have åbent fra deres vineri, og giver smagsprøver på nye bryg og gamle favoritter. Hvis i kommer forbi denne, ville jeg også anbefale at stikke hovedet ind. Deres mousserende rabarber- og ribsvino er mine yndlings.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Årh, det lyder godt nok lækkert! Det må vi lige gemme til næste gang, vi skal af sted (til efteråret) :) Tak for tip!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hvilke spisesteder endte I med at anbefale? Mange hilsner fra en københavner der skal til Aarhus i weekenden :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Ej sorry Anne, nu nåede vi ikke at skrive det! Går ud fra at det er ved at være for sent nu?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Der er netop åbnet en tapas og vinbar ved siden af butikken Kokkeriget i Ebeltoft, som i burde prøve :-) Langhoff og Juul har åbnet restaurant på Ebeltoft Strandhotel, Maltfabrikken er så småt begyndt at åbne op (bl.a. er Champagne Pony Club flyttet derind) og de holder arrangementer og market den kommede uge :-) På Vestervej 7 (nede på havnen) er der åbnet et skøn loppebutik – Loppedelux. Den ligger i baggården til en stor genbrug. God fornøjelse med Ebeltoft!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Wow, fedt Emilie! Tak for de vildt gode tips! Det skal vi helt sikkert tjekke ud :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg er lige blevet færdig med at se When they see us. Et drama baseret på virkelige hændelser i New York i 80-90’erne. Det er både fantastisk skuespil, cinematografi, fortælling. Det er dybt rørende, hårdt og oprørende. Og så er det en mega vigtig fortælling om racisme i politiet i New York. Det er det bedste, jeg længe har set.

  Og hvis I ser det, så se også Oprah Winfreys interview med castet og de virkelige mænd bag fortællingen. Simpelthen så rørende. Og vigtigt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Den har jeg også hørt meget om! Den skulle være virkelig god! Har dog også hørt, at ikke alle er enige i udlægningen, der bliver præsenteret i produktionen. Men vi må jo få set den selv og så fælde dom :) Tak for tip, Ida!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  I skal glæde jer til The Sinner – SÅ god og jeg (som ellers gætter alle plotlines, havde svært ved at gennemskue den helt til det sidste)! I øvrigt er Biels skuespilpræstation en klasse for sig. Virkelig overraskende, følte min kæreste og jeg, at vi ikke havde hørt om den før. For den er to år gammel, og der er endda en sæson 2, dog ikke på Netflix. Er spændt på at høre, hvad I synes om den 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Eeeej, nu glæder vi os jo endnu mere :D Anede ikke at den faktisk var to år gammel! Underligt at vi ikke har hørt om den før nu.. Den må vi få set snarest!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  restaurantstockfleth har åbnet en østerbar. Beliggenheden er helt fantastisk. Man føler næste at man sidder ude i vandet. Den kan anbefales. Og så kaffebaren Apelgren Jordt Coffee. Super god kaffe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg har set Limbo – når sabbatår er fucked og jeg sad med en underlig tilbage, da det var slut. Jeg er sikker på, at pigerne er rigtig sjove og nogle dejlige mennesker, men da jeg så programmet, kunne jeg ikke lade vær med at blive ked af det og lidt sur. Det frustrerede mig dybt, at se dem lade sig styre af andre mennesker og hvad de “burde” gøre. Tænk at det tog den næsten to år at finde ud af at det er ok at tage på teaterhøjskole eller at man ikke skal vælge en uddannelse fordi ens forældre synes, at det skal være den og at det skal være nu. Så tag dog styringen over eget liv!

  Jeg kunne faktisk ikke se mig selv i noget af det… Jeg fik hurtigt arbejde efter gymnasiet og sprede op til en rejse, så arbejdede jeg igen og tog supplering. Jeg rejste lidt mere og søgte ind på min drømmeuddannelse, da jeg følte mig klar til at læse.

  Sabbatår skal bruges på at prøve en masse ting af og til at følge sine drømme/engagere sig i sine hobbyer. Tænk at det næsten skulle tage dem to år at finde ud af det…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Anna :)

   Først og fremmest – fedt for dig! Det er jo skønt, når ens sabbatår arter sig præcis sådan, som man ønsker sig det. Det er lidt sjovt, at du skriver, at sabbatår “skal” bruges til noget bestemt. Jeg tror netop det, pigerne prøver at sige eller komme frem til er, at man ikke “skal” hverken det ene eller det andet med sit sabbatår. Har man lyst til at droppe sit sabbatår og søge direkte ind på en videregående uddannelse er det fint, har man lyst til at bruge et sabbatår på at spare op og flytte hjemmefra er det lige så fint. Alle er jo forskellige og derfor kommer alle sabbatår også til at se forskellige ud, hvis man da vælger at tage sådan et.

   Jeg forstår godt din pointe, men “tag dog styringen over eget liv” er måske ikke det mest konstruktive råd ;) Det virker i hvert fald til at de “voksne” i pigernes liv bliver ved med at gentage netop den sætning i forskellige udgaver uden helt konkret at hjælpe pigerne med at finde ud af, hvad det egentlig vil sige. Jeg tror, pigerne selv har været frustrerede over at lade sig styre af andres forventninger og idéer om, hvad man “skal”, men desværre er det ikke alle, der har lige så let som dig ved at tage styringen og finde en retning, og det synes jeg da ikke man skal slå dem oven i hovedet med. Tværtimod synes jeg man skal hylde dem for at mærke efter og ikke bukke under for det pres og de forventninger, andre lagde/lægger på dem :)

   Selv tog jeg tre sabbatår, før jeg helt fik styr på, hvad jeg ville. Jeg var meget i tvivl om, hvad jeg ville og hvad jeg skulle. Til sidst lagde jeg alt på ét bræt og satsede på at komme ind på Medievidenskab, hvilket jeg lige nøjagtigt klarede på kvote 2. Var jeg ikke kommet ind, havde jeg nok taget et fjerde sabbatår, hvilket jeg virkelig frygtede ville ske. Så jeg kunne bestemt sætte mig i pigernes sted, da jeg så deres serie/dokumentar. Men jeg kan også godt forstå, at du ikke kan relatere til det, når nu du har haft så god styring og retning på det, du gerne ville nå :)

   Men altså, tak for kommentaren! Det er altid godt at få nogle flere nuancer med :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej igen Lasse.

   Mine sabbatår var bestemt heller ikke perfekte, så ville jeg have rejst noget mere ;) Jeg er helt med på, at jeg er heldig i den forstand, at jeg havde fundet ud af, hvad jeg ville læse og blot blev bekræftet i det, da jeg holdt sabbatår. Det kunne lige så godt have gået den anden vej…

   Jeg er helt enig i, at man skal tage den mængde sabbatår, som man har brug for, inden man læser videre, hvis man altså vil læse videre. Vi skal jo heller ikke alle blive akademikere. Blev håndværker, bliv læge eller hvad man nu vil.

   Den sætning var nok mest lidt frustration som stadig var i kroppen ;) Jeg blev bestemt også frustreret over forældrene som forsøger at hælde deres forventninger ud over deres børn. Det skal man heller ikke!

   Jeg synes, at det er helt fint, at man tager tre sabbatår eller mere. Man skal ikke læse videre, hvis man ikke er klar til det. Og jeg synes også, at de er seje, at de tør stå frem med deres tanker osv.

   Men jeg synes bare, at det er rigtig ærgerligt, at der skal gå to år, før de finder ud af, at de skal gøre, som de har lyst til. Elsker man teater, så dyrk det. Har man lyst til at rejse jorden rundt, så gør det. Har man lyst til at vandre til Spanien, så gør det. Selvfølgelig kræver det penge og har man ikke lige dem, så må man arbejde på at skaffe dem. Selvfølgelig er det også okay ikke at vide med det samme, hvad man vil, men så må man prøve lidt forskelligt af, indtil man finder ud af det, tænker jeg. Jeg forstår godt, at det må være dybt frustrerende ikke at vide, hvad man vil, især når ens venner rejser jorden rundt eller laver andre fede ting. Men jeg syntes også, at det virkede som om at pigerne brokkede sig meget over, at de ikke rykkede sig, men at de ikke forsøgte at bryde ud af det. Jeg forstår godt, at det kan være hammerende svært og især hvis omverden banker en i hovedet…Generelt er det et virkelig godt budskab, at de kommer frem til, at man skal bruge den tid, man vil og bruge sabbatår helt, som man selv ønsker. I det budskab er jeg helt enig! Jeg synes dog, at det var meget program der forløb med ingenting og som gav mig en tom og trist fornemmelse…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Jeg tror grundlæggende vi er helt enige, Anna :) Jeg er i hvert fald enig i det, du skriver. Måske skal man se pigernes serie som et eksempel på, hvor “galt” det kan gå, når man føler sig handlingslammet og forvirret i sit/sine sabbatår. Men klart, det handler om at prøve ting af og springe ud i livet uden at holde sig alt for meget tilbage. Det er så bare spørgsmålet, hvor nemt, vi hver især som mennesker har det ved at gøre det :) Nu er det jo også en ret kort serie i form af 5 x 20 minutter, men virker til at være klippet sammen af optagelser, der strækker sig over 1-1½ års tid, så det er klart, at der ryger nogle nuancer i svinget til fordel for fortællingen. Jeg hyggede mig i hvert fald undervejs, mens jeg også blev lidt klogere. Så thumbs up herfra til pigerne :) Når det er sagt, så er det rigtigt, som du siger, at de bruger meget tid på ingenting, og det kan man jo så tolke på forskellige måder.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

8 ting, folk skal stoppe med på de sociale medier