Bloggen fylder rundt: 10 år senere – Sidsel & Lasse
Nyt på væggene i Marmeladefabrikken + rabatkode

Bloggen fylder rundt: 10 år senere

Sommeren 2007 i Lasses forældres have

Påskeferie i Alanya i 2009 (inkl. semi-matchende solbriller, overdele og shorts). Og Lasses svenskerfrisure.

Hovsa, så gik der lige 10 år! Det er godt nok helt vildt at tænke på. Hvor blev tiden lige af?

Da jeg startede bloggen i 2009 hed den Lasses Sager (ja, lol) – den skiftede navn til Sidsel og Lasse 2-3 måneder senere da Sidsel “kom med”, og der var et fåtal af danske blogs sammenlignet med hvor mange blogs, der findes i dag. Dengang var blogs også det helt nye og spændende medie – det var ca. et års tid inden Instagram blev lanceret og et par år inden IG for alvor begyndte at vinde indpas i Danmark. Dengang var nyhedsværdien omkring blogs en helt anden, end den er i dag. Dengang var det rigeligt fascinerende, at private personer kunne finde på at skrive om dem selv i et dagbogslignende format på internettet. Jeg kan tydeligt huske, hvordan mine venner og kollegaer på mit studiejob rynkede lidt på næsen, da de hørte, at Sidsel og jeg skrev om os selv og vores liv online. Synes vi virkelig selv, vi var så interessante? Det at blogge blev i høj grad set som noget egocentreret, selvdyrkende og selviscenesættende. Denne holdning ændrede sig dog, da vi som bloggere begyndte at kunne tjene penge gennem vores indtræden i Bloggers Delight, hvilket skete i 2011. Så var det pludselig mere legitimt i nogles øjne, fordi vi “gjorde det for pengenes skyld” (hvilket vi dog ikke gjorde/gør) og ikke af egoistiske årsager. Paradoksalt nok blev vi af vores læsere dengang (og sikkert stadig af nogle mennesker i dag) set som sellouts, fordi der pludselig var bannerreklamer på bloggen og senere hen optrådte sponsorerede indlæg. Det havde mange svært ved at forstå i starten, men nu er det en del af gamet, som de fleste læsere og følgere er blevet vante til. Som I kan høre, har det generelt været en til tider svær balancegang at have en blog, haha. Først blev vi anset for at være egocentrerede og selvglade og senere hen var vi så sellouts. Nu skal jeg heller ikke få det til at lyde værre, end det var, for det har jo været en vildt spændende, sjov og lærerig rejse, som vi har fået en masse godt ud af personligt. Når man rider med på en ny, spændende bølge, kommer der givetvis også til at være nogle, der ikke forstår eller bryder sig om det, man har gang i, og sådan er det jo. Samtidigt kan jeg dog tydeligt huske den følelse, det gav i kroppen, da jeg kunne mærke reaktionerne på det at have startet en blog. Det føltes virkelig som om, man havde gang i noget nyt og spændende, som de færreste “turde” på det tidspunkt, og det var altså fedt!

På backpacker-tur i Sydamerika i 2009

Til Trailerpark Festival i 2010

I takt med Instagrams indtog i mange menneskers daglige liv blev det mere normalt og accepteret af iscenesætte sit digitale jeg og dermed fik bloggerne også lidt mere “fred” fra beskyldningerne om, at de skulle være mere selvoptagede end så mange andre. Samtidigt gik blogs ind i den mere kommercielle æra, som (måske?) peaker lige nu. Det betød også, at nyhedsværdien omkring blogs gik fra at handle om selve deres eksistens til at handle mere om at der nu var ganske almindelige personer, der kunne tjene penge på at fortælle om dem selv online. Og den “fascination” har medierne faktisk stadig ikke helt lagt på hylden – se bare overskriften i denne artikel med os fra Jyllands-Posten, der er fra 2016. Den slags overskrifter på artikler har vi set rigtig mange gange, og ærlig talt er vi nok ved at være en smule trætte af den vinkel. Jo, man kan tjene penge på at blogge, men det handler også om så meget andet for os. Generelt har mange artikler handlet enten om indtjeningen hos diverse bloggere, skjult reklame eller noget med etik og moral (og når den har manglet). Det er selvfølgelig vigtige emner, men det er sjovt at se, hvordan bloggerbranchen i f.eks. Norge og Sverige har udviklet sig på et andet niveau, hvor mediedækningen af dem måske også har været mere alsidig.

Efterårssol ved Den Permanente i 2013

Paris 2014

For et par år siden var der så et par marketing-folk, der fandt på begrebet “influencer” og det blev (desværre) go-to-ordet, når der skulle bruges en samlebetegnelse for alle bloggere, Instagrammere, Youtubere og så videre. Jeg skriver “desværre”, fordi jeg synes, det er et ærgerligt ord, der lægger vægt på det forkerte. Det får det til at lyde som om, at man som influencer sætter sig for at ville påvirke andre til at gøre eller købe noget bestemt, når man vælger at blogge eller dele billeder på Instagram. Sådan er det måske også for nogle, men for andre handler det nok lige så meget (eller mere) om blot at inspirere, give gode råd og måske få en interessant dialog i gang med ligesindede mennesker. Det kan godt være, det lyder lige rigeligt idealistisk, men jeg tror rent faktisk stadig, dette er motivationen for mange influencers. Og jeg tror også, det er dem, som har den motivation, der kommer til at kunne blive ved med at blogge længe endnu.

Paris 2016

Nå, men for at vende tilbage til mig og Sidsel, så må man sige, at vi i bloggens levetid har været mange faser igennem. Da vi startede i 2009, havde vi begge sabbatår efter gymnasiet og var netop kommet hjem fra to måneders backpacking i Sydamerika. Siden startede vi begge på universitetet, flyttede sammen hjemmefra, gik fra hinanden, fandt sammen igen, var på udveksling i hhv. Sydney og San Diego, var i praktik i hhv. Aarhus og København, blev færdiguddannede, fik vores første voksenjobs, købte en lejlighed sammen og blev gift. Så relativt kort kan man altså opsummere de sidste 10 år. Fordi vi har gået så mange forskellige livsfaser igennem, har bloggen gjort det samme og generelt har den i høj grad afspejlet det, der har fyldt meget i vores liv. Det gør selvfølgelig også, at vi nogle gange skriver om noget, som alle måske ikke finder lige interessant. Nogle af jer vil rigtig gerne høre om bolig, nogle om økonomi og investering, nogle om parforhold, nogle om mode – så vi prøver at blande det hele så godt vi kan og så vi selv synes, det giver mening :) Og det er også det, der forbliver fremgangsmåden her på bloggen. Vi kan faktisk bedst li’ at skrive og lægge indhold op her på bloggen sammenlignet med f.eks. Instagram, men sandsynligvis kommer vi stadig til at prioritere begge platforme, som vi gør nu :)

Vores bryllup i 2018

Hvilke bloggere har I fulgt i lang tid, som stadig blogger? Og hvor længe har I fulgt med hos os? :)

P.S. Vi har skrevet en føljeton, hvor vi hvert år fra 2007 til 2016 har opsummeret, hvad der er sket i vores liv. I kan læse alle indlæg i føljetonen her: 200720082009 #12009 #22010201120122013201420152016 (Vi mangler lige at få skrevet indlæg for 2017 og 2018, hehe)

10 kommentarer

 • Helene

  Vildt, at der er gået 10 år! Jeg tror faktisk, at jeg har fulgt med mere eller mindre siden starten, for jeg husker tydeligt, at der ikke var vildt mange andre end jer på “blogmarkedet” tilbage i 2009-2010. Udover jer kan jeg huske bl.a. Gina Jaqueline, Mie Quist og Line Gyldholm.
  I har altid været skønne at følge med jeres dejligt jyske, nede-på-jorden tilgang til det hele (og det er ment SÅ positivt). Tillykke med fødselsdagen! Håber I bliver ved mange år endnu :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Helene :) Ej hvor er det sjovt! Faktisk ret vildt, at du har fulgt med så længe.. så må du jo egentlig kende os ret godt ;) Det er sjovt, Mie Quist har også lige haft 10-års jubilæum med sin blog, faktisk. Så vi må være startet op nogenlunde samtidigt. Men det er egentlig sjovt, hvor relativt få bloggere, der var dengang, sammenlignet med antallet af bloggere og influencers i dag. Der er virkelig sket noget!

   Kæmpe tak for de søde ord, det gør os virkelig glade! :) Vi vil forsøge at holde det jysk og nede på jorden fortsat ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillykke med blog jubilæum.
  Har ikke fulgt nogen blogs fast, surfer rundt på mange forskellige blogs og emner. Meeeen … har fulgt Sidsel & Lasse blog siden siden 2018 p.g.a. klasse fotos, inspirerende BTW indlæg og top rejse- og madbeskrivelser. Glæder mig til at følge bloggen fremover :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Tusind tak, Marina :) Og ikke mindst for de fine ord, det varmer et blogger-hjerte :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej med jer – og tillykke med jubilæet!
  Jeg har ikke fulgt med fra start, men hvert fald siden 2014. Årstallet kan jeg huske, fordi en af mine veninder fra handelsskolen så dig (Lasse) på Hekkenfeldt i Horsens og sagde det til mig, fordi ingen andre i venindekredsen anede, hvem du var, haha 😉
  De sidste refleksioner om bloggens indhold kan jeg faktisk godt nikke genkendende til. Da jeg startede med at følge jer, var det meget mode. Og jeg kan mærke, jeg er blevet ældre siden da, idet jeg idag især elsker jeres indlæg om arbejds- og “voksen”-liv, økonomi samt rejseoplevelser. Dog er jeres mere “loose” indlæg som By the Way og andre strøtanker også blandt favoritterne 😉
  High five og god søndag til jer! 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Anne :) Tusind tak!

   Haha, den aften husker jeg (nogenlunde), for det er den eneste gang, jeg har været på Hekkenfeldt i Horsens! Dejligt med lidt feedback på vores indlæg, og det er helt rigtigt, at indholdet har ændret karakter i takt med at vores liv også har ændret sig. Der er jo sket en del de sidste fem år, må man sige. Så det er fedt, at du stadig har lyst til at læse med :)

   High five lige tilbage til dig og tak for kommentaren! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Haha, ej det er skægt, at du husker episoden! 😄

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det er begrænset, hvor mange byture, jeg har været på i Horsens, så det gør jeg bestemt! :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rasmus

  Jeg startede med at følge med på bloggen i 2013, da jeg netop var flyttet til Aarhus. Jeres blog gav/giver et godt overblik over hvilke ting og sager der er at opleve i Aarhus. Specielt når man er tilflytter. I dag bor jeg så I København, men jeg vil da fortsætte med at følge med, især pågrund af jeres gode indlæg af mere generel karakter.
  Tillykke med de 10 år!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hey Rasmus :) Fedt at du har fulgt med så længe og endda stadig gør det, nu da du bor i København! Det sætter vi pris på :D Og tusind tak skal du ha’!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt på væggene i Marmeladefabrikken + rabatkode