By the way #81 – Sidsel & Lasse
By the way #80

By the way #81

Vi er så store fans af at have vores “egen” biograf et par hundrede meter fra vores lejlighed på Trøjborg! Denne gang faldt aftenens filmvalg på den hypede Joker.

By the way:

 • Har I hørt det nye nummer med Minds of 99? Vi har det nok lidt lige som @danskmusikmemes – det er fint nok, men Minds er bare bedre på dansk! Hvad synes I?
 • Vi havde helt glemt (eller havde vi?) hvor meget, vi har savnet Den Store Bagedyst! Det er jo bare så god underholdning. Vi hepper på Frederikke!
 • Folk ynder ofte at kalde Lasse for “Lassefar” helt uafhængigt af hinanden. Allerede tilbage i gymnasiet kaldte nogle af Sidsels gymnasievenner ham for “Lassefar” og det sker stadig jævnligt, at venner, kollegaer og nye venner i vores omgangskreds gør det samme. Lægger navnet Lasse bare op til, at man tilføjer et “-far”? Altså, det lyder da meget hyggeligt. Men hvorfor lige “Lassefar”?
 • I weekenden var vi til housewarming hos Michael og Kathrine og prøvede et virkelig sjovt spil, der hedder Bucket of Doom. Det minder lidt om Cards Against Humanity og er også på engelsk, men i dette spil handler det om at bruge dine kort fra hånden til at forklare, hvordan du vil komme ud af en situation, hvor du er i knibe. F.eks. vandt Sidsel en runde, med kortet “A Bachelors Degree in Drama”, som hun ville bruge til at slippe væk fra en flok vilde gnuer ved at imitere et baobabtræ, haha. Det handler kort sagt om at bruge sin fantasi ;)
 • Flere har spurgt (klassisk blogger-sætning), hvad vi syntes om Joker-filmen, som vi fik set for nyligt. Joachin Phoenix spiller helt vildt godt og meget Oscar-værdigt, men selve filmen er en smule forudsigelig og lettere overfortalt til tider, var vi enige om. Den er bestemt værd at se, men hvis du er typen, der er vild med bulder, brag og superhelte-action, bliver det ikke denne film, der kommer til at tilfredsstille dig.
 • Hvor er det vildt, at man som tyk person (som de fire kvinder fra Fat Front kalder sig), i nutidens samfund nærmest får frataget retten til at kunne elske sig selv. Vi kan godt blive enige om, at det ville være perfekt, hvis alle mennesker havde en sund krop. Men man kan altså godt være både tyk og sund – eller slank og usund. Hvad vil det egentlig helst præcist sige at være sund? Og hvordan skulle det hjælpe over- og undervægtige mennesker at man fratager dem retten til at elske sig selv? Selvhad er sjældent en produktiv vej til at ændre sin livsstil. Så lad dog folk have deres kroppe i fred!
 • Hvis du mangler lidt smarte ord til at imponere venner og kollegaer, så tjek denne liste med 22 kloge-Åge-ord. Den er også fin, hvis du skal ha’ en hurtig opfrisker på, hvad allitteration, palindrom, idiom, eponym, pleonasme og oxymoron er.
 • Apropos TV, vi har savnet, så er vi lidt (alt for) begejstrede over, at der er kommet nye afsnit af Hammerslag. Det er virkelig et program, vi aldrig blive trætte af!
 • Efterhånden har en del gavekort til restauranter og caféer hobet sig op i vores rodeskuffe i køkkenet. Det har vi nu taget konsekvensen af og skal derfor spise en masse gode steder den kommende tid – blandt andet Frederikshøj, Memphis Roadhouse, KöD og The Lazy Wombat. Hvor heldige er vi lige?
 • Vi er så småt ved at planlægge, hvad der skal ske til jul. Det bliver sådan, at Sidsel holder jul i udlandet med sin familie, mens Lasse holder jul hjemme i vores lejlighed med sin. Så længe der ikke er børn i billedet (altså vores børn, ik’), så kommer vi nok ikke til at holde jul sammen. Hvordan holder I jul i år? Traditionel jul eller noget alternativt?

18 kommentarer

 • Laura

  Åh jeg er den vildeste julenisse og jeg elsker min families juletraditioner (som vi kun meget modvilligt afviger fra). Mig og min kæreste blev forældre i maj, så i år skal jeg vi for første gang holde jul sammen! Jeg har det helt fint med det i år, men jeg gruer seriøst allerede for næste år, hvor vi skal holde hos min kærestes forældre. De har bare nogle helt andre traditioner (eller de har ikke rigtig nogen!) og så spiser de noget helt andet…. Åh altså mere voksen er jeg åbenbart ikke!
  Desuden har vi haft vild fomo over ikke at kunne komme i bif og se Joker (fordi baby…), men det lyder som om vi roligt kan vente til den kan streames :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Laura :) Haha, jeg tror vi to har det meget ens med jul! Min familie og Sidsels familie holder også jul på ret forskellige måder. Der er min familie nok også lidt underlig, for vi spiser risengrød til forret og får ikke risalamande. Det forstår Sidsels familie slet ikke :P

   Og ja, Joker kan sagtens streames, men det er selvfølgelig altid lidt federe at se film i biografen, synes jeg ;) Men hvis man har bebs, kan jeg selvfølgelig godt forstå, at det ikke altid er muligt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Melder mig i koret – tror også Lassefar kommer af Pelle Erobreren, og så lyder da jo også bare godt. En af mine veninders kærester hedder Lasse, men ham ynder vi til gengæld at kalde Laaaaas (a’et er ret langt i udtalen). Det kan også noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Jamen helt enig, Marianne! Lassefar ligger bare godt i munden, altså. Laaaas er jeg vist også blevet kaldt et par gange faktisk! Ellers er det Lal, Lassie, Lassefar og Laze :P

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Tænker også det er Lassefar i Bille Augusts “Pelle Erobreren”. Jeg bruger det også om alle, der hedder Lasse. Så nej, man kan ikke bare sætte “-far” bagefter alle navne. Jørgenfar ville aldrig gå :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Rikke! Jamen det ER det uden tvivl – det har vi simpelthen bare ikke lige tænkt på. Og du har ret, Jørenfar lyder sgu ikke særlig godt, haha! :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej med jer 😃
  Jeg overvejer meget at se Joker, fordi den har fået så gode anmeldelser. Men jeg har også været lidt skeptisk, da jeg aldrig har set Batman, og superheltefilm er heller ikke lige mig. Men måske Joker skal have en chance alligevel.
  Tak for listen med kloge ord – det må være min yndlingsliste, og den er særdeles brugbar, når jeg skal flette andet end “qua”, “influere”, “in spe” og “in mente” ind i mine sætninger, haha!
  Jul for mig og min familie er traditionernes tid, så det er den helt traditionenelle af slagsen, der bliver holdt (igen) i år. Jeg er en rigtig julefreak, så mine forberedelser er naturligvis allerede i gang 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Anne :)

   Du kan trygt tage ind at se Joker – især hvis du ikke er superheltfilm-typen, for den har meget lidt med en traditionel superheltefilm at gøre. Batman bliver ikke engang nævnt i filmen, da det er før hans “tid” i Gotham. Så se du den bare ;) Og selv tak for kloge-ord-listen, det er også nogle gode kloge-ord, du ellers bruger! Jeg er dog meget modstander af “qua”, haha. Så vil jeg hellere bare sige “på grund af” :P Mht. jul tror jeg, vi to holder jul meget ens – det er meget traditionspræget og det skal helst være præcis det samme hvert år, haha. I Sidsels familie har de nærmere det mantra, at det aldrig må være det samme tro år i træk!
   er

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Whaaat, Batman er da herre-meget med i filmen, hvis vi lige trækker dragt, maske og en del år fra :-) Jeg elskede filmen og synes, den er super elegant lavet – og for mig er det en afgørende pointe for filmen, at det er en superheltefilm, der ikke er en superheltefilm. Hvis det overhovedet giver mening :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, det har du selvfølgelig ret i, Louise :) Lille Bruce har da en mindre rolle. Men faktisk tror jeg, jeg ville ha’ syntes (endnu) bedre om filmen, hvis han slet ikke havde været med. Det virker lidt mere som en form for fan service eller måde at bygge videre til næste film på end at det rent faktisk bruges til noget konkret i filmen. Men jo, det giver rigtig god mening. Måske kan man nærmere sige, at det er en superskurkefilm? For der er jo egentlig ikke nogen superhelt med :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Lassefar er Pelle Erobrerens far – måske er det derfra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det er det 100% :D Men vi er lidt i tvivl om, hvorvidt vores venner og bekendte alle er klar over, at det er derfra, de har kælenavnet, eller om de bare synes, det lyder hyggeligt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tea

  “Lassefar” udtrykket stammer da fra Pelle Erobreren. Der bliver faren altid kaldt det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det kan vi ligesom fornemme på kommentarfeltet :D Men vi har simpelthen ikke fået set Pelle Erobreren, så det er nok derfor, vi ikke lige har fanget den. Men nu ved vi det da ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majken Hilding Albrechtsen

  Hej skønne jer to.
  Vi skal holde jul hos Katja og Sebastians og med vores 1.barnebarn. Det glæder vi os sindsygt meget til. Og det er med juletræ, julemad og gaver. ❤️❤️❤️🎁🎅🤶

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej søde Majken! Det lyder da rigtig skønt :) Vi håber, I får en fantastisk juleaften, selvom der selvfølgelig er lidt tid til endnu ;) KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine Thomsen

  Det er da fordi, at faren i Pelle Erobreren hedder Lasse og bliver kaldt Lassefar 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det tror jeg, du har helt ret i, Kristine :D Vi har bare aldrig fået set den, faktisk (det er også for dårligt!). Men nu er vi da ikke i tvivl om, hvor Lassefar stammer fra, haha!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

By the way #80