By the way #82 – Sidsel & Lasse
Ting, jeg skal stoppe med at sige

By the way #82

By the way:

 • Vi har set de første afsnit af “Øen“, som er DRs nyeste “sociale eksperiment” (sjovt, som det hedder et socialt eksperiment, når det er på DR og reality tv, når det er på alle andre kanaler). Det var faktisk ganske underholdende og minder lidt om en krydsning mellem Robinson og Alene i Vildmarken. Vi krummer dog allerede lidt tæer over nogle af alfahannerne i gruppen. Det skal nok blive spændende at følge!
 • Det er så sejt, at Megan Markle og Prins Harry har valgt at sætte ord og fokus på den måde, de bliver behandlet i pressen og offentligheden. Meget apropos Lasses indlæg om at snakke grimt om andre, så gælder det selvfølgelig også for kongelige, at de også har ret til ikke at blive svinet til i pressen og på sociale medier. Og nej, heller ikke her fungerer undskyldningen “Det følger med deres position” eller “Jamen, de har jo selv valgt det”. Ingen burde nogensinde skulle forvente at blive svinet til. At man så er uenig i, at der skal være et kongehus, er jo en anden sag. Den holdning kan man sagtens udtrykke på en konstruktiv måde.
 • Som I måske har set, var vi med på en lille kampagne for måltidskasserne hos Nemlig.com, og vi er helt oprigtigt begejstrede. Måske også bare for selve måltidskasse-konceptet i det hele taget, som vi ikke har fået afprøvet før nu. Der er altså noget helt lækkert over at få varer til ugens måltider ind ad døren på én gang. Vi overvejer meget seriøst at gøre det til en fast ting.
 • Overraskelsen var mildest talt stor, da vi hørte, at Radio 24syv havde tabt til LOUD om retten til at sende på den nye DAB-kanal. Morten Resen skrev en ret god opdatering om hele sagen. Det handler ikke om, at LOUD vandt over 24syv, men om hele systemet omkring radiokanalerne, der har ført til, at 24syv måtte lukke. Det kan sagtens være, at LOUD bliver en succes, men behøvede det være på bekostning af Radio 24syv? P.S: Er du til et noget mere kritisk rant om LOUD, har denne artikel på Kommunikationsforum det hele.
 • Vi vandt for bedste udklædning til Unique Models’ Halloween-fest på Kupé i weekenden! Det hele takket være Sidsels sminke-skills.
 • På torsdag er vi inviteret af Musikhuset til at se Ringenes Herre Live, hvor Aarhus Symfoniorkester sammen med et stort kor lægger musik til den sidste film i Ringenes Herre-trilogien. Det tror vi nok skal blive helt fantastisk! Vi har for ikke ret længe siden genset alle tre film (det gjorde vi på New Zealand, lige før vi besøgte The Shire filmsettet), så et gensyn med filmen tilsat storladen live-musik bliver helt sikkert en stor oplevelse!
 • Har nogen hørt det nye Kanye album? Vi har kun hørt lidt af det, men tænker umiddelbart, at der er påfaldende langt fra at rappe “I’m a sick fuck, I like a quick fuck” til at levere kristne budskaber med gospelkor. Ah ja, Kanye, du har aldrig helt været til at regne ud.
 • Denne vinter har vi besluttet os for at bekæmpe vintertrætheden med D-vitaminer! Derfor har vi købt en glas D-vitaminpiller, som vi vil spise af hele vinteren. Det bliver spændende at se, om det gør en forskel. Har nogen af jer erfaringer på det område? Eller andre gode tips til at bekæmpe svingende vinterhumør og -træthed?
 • Er vi de eneste, der synes, det er helt forfærdeligt, at udenlandske (amerikanske) kapitalfonde kan få lov at masseopkøbe danske ejendomme, renovere dem og sælge/udleje dem til vanvittige overpriser? I mange tilfælde er det også historiske bygninger i f.eks. København, som bliver “fixet”, så alle de originale detaljer bliver spartlet væk og malet over. Det kan da ikke være rigtigt! Du kan læse mere om Blackstone i artiklen her.
 • 2019 skal være året, hvor vi forsøger at blive ved med at vinterbade det mest af vinteren igennem. Ind til videre går det meget godt, men vi har heller ikke prøvet at bade i år, mens lufttemperaturen har været under to cifre. Så nu må vi se, hvor længe vi holder ud. Vi nåede desværre ikke at melde os ind i Jomsborg, som jo ligger meget tæt på os, så med mindre vi finder en smart løsning, bliver det altså vinterbadning uden sauna bagefter. Brrrr….

9 kommentarer

 • Marianne

  Lille tip – om lørdagen kan man vinterbade gratis i havnebadet. Og der er sauna!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det har vi faktisk allerede prøvet :D Man kan både lørdag og søndag! Vi er bare bange for, at det kommer til at blive lidt overrendt, når nu det er gratis. Og så er saunaen ikke så varm, forbi døren hele tiden bliver åbnet og lukket.. first world problems, I know!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Jeg bruger også en lampe 30 min om dagen – helst lige når man vågner. Og det har bestemt en effekt, også rent videnskabeligt. I vintermånederne, hvor der er mindre sol, producerer vi nemlig mere melatonin (altså det søvndyssende hormon), hvilket gør og trætte og ugidelige. Og når der er en overproduktion af melatonin, falder vores serotonin-niveau i hjernen også, hvilket påvirker folk forskelligt; men for en del (dem der så lider af vinterdepression eller -tristhed), sænker det humøret gevaldigt. Det lysterapilampen gør, hvis den vel at mærke har en styrke på 10000 Lux (lysstyrken der er tilsvarende en overskyet dag), er at stoppe produktionen af melatonin og øger serotoninniveauet ☺️ jeg har haft ret så meget gavn af min og vil anbefale det til enhver – omend det er lidt mange penge og altså ikke nødvendigvis det rareste lys, man kan sidde foran (dem der tror, det er som at ligge under sydens sol kan godt tro om 😅).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Nina :) Fedt at du lige byder ind med dine erfaringer! Det lyder jo til at give rigtig god mening. Min mor har også ofte selv brugt sådan en lampe med succes, så det er bestemt ikke fordi, jeg ikke tror på effekten af det. Jeg står så relativt sent op, at det allerede er fint lyst, når jeg skal ud ad døren, men hvis jeg en dag skal op kl. 7 hver dag, kunne jeg sagtens finde på at overveje sådan en lampe :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

   Det handler faktisk i lige så høj grad om den manglende sol i løbet af dagen. Især for folk med kontorjobs, der ikke rigtig kommer ud i solen/lyset. Men der er også de her wake up lamper, der simulerer en solopgang og hjælper med at vågne de måneder, hvor solen først står op kl. 8 nærmest.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Kirstine

  Kan bestemt anbefale at tage et tilskud d-vitamin i de mørke måneder! Men såfremt den variant I har købt ikke indeholder olie, skal I være opmærksomme på at indtage en form for fedt sammen med pillerne. Ellers vil I ikke optage d-vitaminen, da det er et fedtopløseligt af slagsen. Mange glemmer det også gør det ingen forskel fra eller til… Derudover sidder jeg 30 minutter dagligt foran en lyslampe hele vinterhalvåret. Jeg ved dog ikke rigtig om det egentlig gør en forskel på energi og humør. Jeg tror det, men har svært ved at sige hvor stor effekten er. Ville ønske jeg boede et sted med mulighed for vinterbadning, fordi det er jeg faktisk eet overbevist om kan hjælpe på både humør, energiniveau og bedre velvære helt generelt 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Godt tip, tak Camilla :) Vi plejer at tage dem sammen med aftensmaden, så forhåbentligt er det nok fedt til at opløse pillen. Min mor har også brugt det med en lampe, det kan sagtens være, det har en effekt. Det har jeg i hvert fald hørt mange, der har haft gavn af. Ved dog ikke, om effekten kan bevises rent videnskabeligt. Og ja, tror helt sikkert vinterbadning gør noget positivt også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Kan så meget anbefale Seier Fitness Pakhusene. De har lækker saunagus og vinterbadning flere dage om ugen. Vildt godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Sejt, tak for tippet! Tror dog det bliver noget dyrere end at være medlem af f.eks. Jombsborg ;) Men det er selvfølgelig en fin motivation for at få trænet også :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting, jeg skal stoppe med at sige