By the way #84 – Sidsel & Lasse
Skjorter lavet af træ

By the way #84

Vi var for nyligt på ARoS og fik set Far From Home, Objects of Wonder, Before the fall of the wall og Douglas Gordon-udstillingen ‘In My Shadow” (billedet er fra Objects of Wonder).

By the way:

 • Lasses nye guilty pleasure (selvom den vel egentlig ikke er så guilty) er at se dyrevideoer fra Odense Zoo på Facebook. De er både sjove, søde og lærerige! Og så er de virkelig god tidsfordriv.
 • Vi har begge fået at vide, at vi sandsynligvis skal ha’ fjernet alle vores visdomstænder. Buh! Det er godt nok noget af det mest irriterende at bruge penge på. Det er hundedyrt, gør ondt i flere dage efter og så oplever ingen af os nogen problemer, som det er nu. Så det er rent præventivt. Øv!
 • I sidste “by the way” linkede vi til en, i vores optik, knapt så god reklamevideo fra Jensens Bøfhus. Bureaubiz har lavet en hel liste med de værste missere inden for reklamevideo-genren, hvor netop Jensens Bøfhus har fået selskab af blandt andre Pepsi, DSB og Urban House.
 • Det er ved at være den tid på året, hvor én af Lasses guilty pleasures igen bliver relevant – romtoddy! Hyldebærsaft, kogende vand og en sjat rom. Ja, det er lidt pensionist-agtigt. Men så godt!
 • Vi er lidt trætte af ordet “fårking” (fucking) – det lyder lidt plat og “jeg er lidt edgy men også sjov”-agtigt. F.eks. “Fårking far” og “Fårking gravid” – en rigtig god podcast og sikkert også en glimrende bog, men det havde de helt sikkert også været uden ‘fårking’ ;)
 • Er der nogen af jer der er tilmeldt som Hjerteløber eller kender nogen, der er? Det lyder lidt vildt, at man kan være med til at redde andre menneskers liv, men måske også lidt skræmmende pludselig at blive kastet ud i sådan en situation fra det ene øjeblik til det andet. Det kunne være interessant at høre fra nogen, der har prøvet det selv :)
 • Vi havde en fed oplevelse med Book of Mormon i Musikhuset, hvor vi var inviteret til premieren. Castet var virkelig talentfuldt og kombinationen af oppe-at-køre-musical-stemning og politisk ukorrekthed faldt lige i vores smag :)
 • Har I set den norske serie ‘Exit‘, der kan streames på DR lige nu? Det er åbenbart den mest sete serie på NRK nogensinde, det siger altså lidt! Den handler om fire norske rigmænd og deres meget foruroligende liv med masser af magt og penge. Den er baseret på interviews med folk fra det miljø, men vi kan kun gisne om, hvor mange af hændelserne, der rent faktisk har fundet sted. Vi blev ret fanget af serien.
 • På lørdag skal vi spise på Frederikshøj og vi glæder os helt vildt! Det bliver forhåbentlig årets kulinariske højdepunkt :)
 • Hvad siger I til forsøget med skjulte likes på Instagram? Er det fedt, forfejlet eller fuldstændig ligegyldigt?
 • De fleste af jer ved det nok allerede, men Aarhus Havnebad ved Aarhus Ø giver hver lørdag og søndag mulighed for gratis vinterbadning og sauna mellem 8 og 12. Vi gjorde brug af muligheden i weekenden, hvor vi også opdagede, at de har ændret lidt på saunaerne, sådan at der nu generelt er lidt varmere, da der er kommet en dør mellem de to saunaer. Vi vil virkelig gerne se, om vi kan blive ved med at bade dernede hele vinteren igennem :)
 • Vi har længe gået og snakket om, at det kunne være vildt hyggeligt at besøge Bornholm til sommer og nu så vi tilfældigvis, at der kommer en flyrute mellem Aarhus Airport og Bornholm, der flyver til sommer! Man kan så nøjes med at flyve 1 time frem for at køre i bil og med færge i omtrent 7 timer. Selvom flyruten nok desværre stadig udleder mere CO2…. Kunne I finde på at flyve til Bornholm?
 • Vi er ved at være tæt på at have afbetalt vores banklån og er næsten helt ekstatiske omkring det! Det har været en lille milepæl, vi har gået og set frem til, lige siden vi købte Marmeladefabrikken. Nu sker det ENDELIG snart!

6 kommentarer

 • AK

  Synes det er en sjov diskurs omkring dét at undgå at rejse. Jeg mener klart, det er noget af det bedste, der er sket for menneskeheden. På den måde kan vi forstå forskelligheder, ligheder, problemer – regionale såvel som universelle – samt få et indblik i, at vi i verden ikke alle har de muligheder for at tage klimabevidste valg, fordi morgendagen blot handler om at overleve. Jeg taler selvfølgelig ikke om charterferien til Tenerife, men jeg mener, at det vil have katastrofale konsekvenser for os som mennesker, hvis vi lukker os selv inde, i vores egen lille osteklokke, og begynder at se klimapolitik som et identitetsskabende område, hvilket det i høj grad er blevet. Dermed ikke sagt, at der ikke er et problem – der er et kæmpe problem. Jeg må være ærlig: Jeg rejser ofte, og gerne længere flyrejser fordelt på året, og det er nok dét sted jeg aldrig opgiver. Jeg er selv veganer, men også identitetsskabende, og tager mange klimabevidste valg i hverdagen, men flyrejser: Der er jeg svær at influere, sorry.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej AK :) Jeg er til dels enig med dig. Det at rejse giver tit et helt andet perspektiv på mennesker, naturen og verden, og jeg synes selv, mit liv er blevet meget beriget af at rejse. Og det er så ærgerligt, at noget, der er så skønt, desværre også er skidt for klimaet. Man kan jo foretage mange andre klimavenlige valg end at skære ned på flyrejserne og vi kan alle altid blive bedre. Så længe man har taget stilling og gør noget, synes jeg, det er en fin start. Jeg vil bashe nogen på grund af deres til- og fravalg, men blot tage stilling til mit eget forbrug og egen gøren og laden og gøre det, jeg synes, er rigtigt for mig. Flyrejser er jo også blot én ud af mange CO2-udledende faktorer, hvor f.eks. tøjindustrien også ret markant. Så man kan jo også købe nogle færre stykker tøj om året, hvis man kan :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  To ting:
  1. Visdomstænder i overkæben er ofte (selvfølgelig ikke altid!) rigtig nemme at få ud. Jeg har fået revet begge mine ud på sammenlagt 4 minutter (uden lyv) og uden brug af smertestillende bagefter. :)
  Underkæben har jeg til gode, og det kan være en helt anden historie, har jeg ladet mig fortælle ;)

  2. Jeg er selv Bornholmer bosat i København – og jeg har, hånden på hjertet, fløjet herfra (30 min i luften) for at undgå færger m.m. Og nej, det er selvfølgelig ikke det rigtige og CO2 venlige valg.. Men jeg kan kun anbefale jer at besøge øen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hey S :) Jamen vi håber da også på det bedste! Men jeg har allerede fået opereret én visdomstand ud, og det var sgu en værre omgang. Men måske vi er heldige med vores resterende tænder! ;)

   Hehe, tak for din ærlighed. Jeg kan egentlig godt forstå, at du har fløjet. Det er altså også fristende for en aarhusianer at skifte 7 timer i bil og færge ud med 1 time i fly. Men ak ja, man skal jo også tænke på klimaet :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Nu bor jeg godt nok i København, hvorfra det ikke tager 7 timer at komme til Bornholm. Men kunne godt nok ikke finde på at flyve indenrigs, med mindre det virkelig var en ekstraordinær situation, eller arbejdet krævede det. Prøver i disse klimaforandringstider at gemme mit CO2-udslip til længere ferier til destinationer, hvor tog og bus ikke er en mulighed. :) Siger jeg uden at pudse glorien – jeg rejser stadig med fly og har da fløjet to gange i 2019, og har været endnu værre i årene før det :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Astrid :) Det er egentlig et super fint standpunkt, synes jeg. Og jeg tror, Sidsel og jeg har det meget på samme måde. Man kan vel sige, det er en forbedring, hvis man skifter en flytur til New York ud med en indenrigsflyvning til Bornholm. Uden at det selvfølgelig er perfekt – det bedste ville jo være at lade være, men det kan man jo blive ved med at sige i det uendelige. I det hele taget er det også lidt noget juks for aarhusianere at tage til Bornholm – det kræver 1-2 færgeture og en god håndfuld kilometer i bil. Men altså, der er bare så hyggeligt på Bornholm!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skjorter lavet af træ